Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Note 9 - Przycisk rysika INTENT

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Potrzebuję znaleźć intent, jaki jest wysyłany przy wciśnięciu przycisku na S-Pen'ie (rysiku).

To jest:
com.samsung.pen.INSERT - w przypadku, gdy wyciągamy bądź wkładamy rysik do telefonu

oraz

com.sec.android.intent.action.AIR_BUTTON - dla wciśnięcia przycisku rysika, ale tego pływającego na ekranie (polecenia wskazywanego), a dla przycisku na rysiku za cholerę nie mogę znaleźć ani ogarnąć.

Czy ktoś takowy zna, wie, jak go znaleźć bądź ma jakieś pomysły?

Niezbędne do wywoływania zdalnie skomplikowanych makr wykonywanych przez telefon wciśnięciem wspomnianego wcześniej przycisku na rysiku, który jakby nie było steruje telefonem nawet z odległości 20m(na otwartej przestrzeni).

Ah, zapomniałbym - nie spotkałem żadnego button mappera, który byłby wstanie się z tym 'problemem' rozprawić.

Odwdzięczę się za pomoc.

1z739yo.png

• Aive zmienił(a) tytuł na Note 9 - Przycisk rysika INTENT
Opublikowano
15 godzin temu, xMaaster napisał:

To jest:
com.samsung.pen.INSERT - w przypadku, gdy wyciągamy bądź wkładamy rysik do telefonu

oraz

com.sec.android.intent.action.AIR_BUTTON - dla wciśnięcia przycisku rysika, ale tego pływającego na ekranie (polecenia wskazywanego), a dla przycisku na rysiku za cholerę nie mogę znaleźć ani ogarnąć.

Tak jak napisałem wyżej, ten odpowiada za wciśnięcie przycisku polecenia wskazywanego rysika, ale tego, który pojawia się na ekranie telefonu, gdy rysik jest wyjęty.

Ja szukam tego, który odpowiadałby za wciśnięcie przycisku na rysiku.

1z739yo.png

Opublikowano

Sprawdź aplikację w sklepie  CM S Pen Add-on(ROOT).  Może nie dokładnie to co chcesz ale się przyda. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Intent do zdalnego wcisniecia przycisku w Note9 to bodajze:

com.samsung.android.support.REMOTE_ACTION

Tutaj masz rozpisane na stronie Samsunga:

https://developer.samsung.com/galaxy/spen-remote/techdocs#

Pierwsza osoba, w historii MPC Forum.pl która przekroczyła kamień milowy 100d online.

32Aef.png

By Alicexcullen

"So many people will idolise, while their own success is in their reach... Don't forget, you're able to design your own universe."

Opublikowano
Dnia 19.03.2019 o 12:20, MadMike41 napisał:

Intent do zdalnego wcisniecia przycisku w Note9 to bodajze:

com.samsung.android.support.REMOTE_ACTION

Tutaj masz rozpisane na stronie Samsunga:

https://developer.samsung.com/galaxy/spen-remote/techdocs#

Dzięki, ale cóż. Wygląda na to, że w tym wypadku bez zrootowanego urządzenia się nie obejdzie, a takowym nie dysponuję i nie planuję dysponować.

Niemniej jednak znalazłem już inny sposób, by osiągnąć wszystko, co chciałem we wszystkich przypadkach, jakie mnie interesowały, więc obeszło się bez owego intentu i rootowania telefonu.

1z739yo.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...