Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gra ktoś jeszcze?

hooligan333

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Gra ktoś jeszcze w tą gre? Czy już raczej nikt? W 2017 dużo grałem, ale zrobiłem przerwę, dziś zainteresowałem się ponownie pokemon, ale widzę chyba, że szał na pokemony miną. Z ciekawości osobiście dziś zainstalowałem po długiej przerwie i pojezdzilem trochę po mieście połapać kilka i zobaczyć, czy jak kiedyś grupami się ludzie zawsze w pewnych miejscach ustawiali, ale nikogo nie spotkałem. Gracie jeszcze w to? Bo posty też widzę ostatnie z 2018 na forum. 

Opublikowano

Ta gra jest martwa, umarła dawno temu. Za dużo ulepszeń, nie działa na większości telefonów jak po wypuszczeniu apki więc ludziom się nie chce w to grać albo kupować nowy telefon tylko pod jedną, zjebaną apkę. 

ezgif-com-effects.gif

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

U mnie w mieście gra dużo osób, widać to jak wchodzi nowy boss raidów albo community day, więc gra nie umarła. Tym bardziej, że event goni event i dużo się dzieje w PokemonGo.

Opublikowano

Cóż gra może i nie wymarła tak jak Dinozaury bo jak widać po komentarzach ktoś jeszcze w to grywa. Co nie zmienia faktu iż graczy jest o wiele mniej niż dawniej. Pewnie dlatego, że autorzy za dużo napchali nowości do tej gry oraz w głównej mierze była ona reklamowana przez youtuberów, którzy wtedy zbijali sobie wyświetlenia na nagrywaniu jak to oni łapią sobie "pokemony" - dla mnie ta gra była, jest i będzie najgłupszą grą świata. Dzieciaczki zamiast zabierać się za grę w prawdziwe pokemony, nawet te czarno-białe, to grają w te Pokemony GO - jedna gra a tyle tragedii na świecie, pamiętacie?!

Opublikowano

Patrzysz na tą grę chyba tylko z jednej strony. Znam wiele osób co grając w tą grę poznało wiele nowych fajnych osób. A tragedie na świecie dzieją się z wielu różnych przyczyn, pokemon go nie jest nic wyjątkowym w tym wypadku. Zdecydowanie wolę patrzeć na ludzi co spacerują i grają w pokemon go, niż na klasę grubasków mojego małego kuzyna co na przerwie w szkole tańczą układy fortnite i całe dnie grają w to. Ale to już wchodzi złe wychowanie rodziców i przyzwolenie na to. No ale z grami jak z muzyką to kwestia gustu, co kto woli, co kto lubi. Tak czy siak patrząc na moje miasto ludzie jeszcze w to grają, eventy gdzie trzeba iść na miasto wyraźnie to pokazują.

Opublikowano
16 minut temu, Hideto1989 napisał:

Patrzysz na tą grę chyba tylko z jednej strony. Znam wiele osób co grając w tą grę poznało wiele nowych fajnych osób. A tragedie na świecie dzieją się z wielu różnych przyczyn, pokemon go nie jest nic wyjątkowym w tym wypadku. Zdecydowanie wolę patrzeć na ludzi co spacerują i grają w pokemon go, niż na klasę grubasków mojego małego kuzyna co na przerwie w szkole tańczą układy fortnite i całe dnie grają w to. Ale to już wchodzi złe wychowanie rodziców i przyzwolenie na to. No ale z grami jak z muzyką to kwestia gustu, co kto woli, co kto lubi. Tak czy siak patrząc na moje miasto ludzie jeszcze w to grają, eventy gdzie trzeba iść na miasto wyraźnie to pokazują.

Patrzę z obydwu stron, ale biorę górą za tą drugą czyli negatywną stroną. Wyraziłem tylko moją opinie na temat tej gry, a autorowi tematu chodziło o pytanie "czy ktoś jeszcze gra w Pokemon GO" więc odpowiedziałem mu jaka jest prawda. Graczy nadal dużo jest, ale przy wcześniejszej ilości graczy jest to bardzo mało. A co do tych tragedii miałem na myśli różne wypadki spowodowane przez właśnie tą grę mobilną - dużo osób zginęło właśnie grając w tą - według mnie głupią - grę. Widzisz czasy się zmieniają z upływem czasu... kiedyś Minecraft, CS:GO, Pokemon GO a teraz Fortnite. Takie zachowanie jak przytoczyłeś może i ma sens ale zauważ jedno... nie każda osoba spędzająca większość czasu przed monitorem komputera jest osobą z nadwagą tj. grubaskiem. Dla nich jest to nic innego jak hobby, czas na relaks czy moment do spędzenia czasu wolnego. Teraz może być to dla nich zwykła gra, a za 5/10 lat np. sposób zarabiania na życie, grając w drużynie esportowej czy streamując własną grę i zarabianie poprzez donate'y.

Opublikowano

Za 5-10 lat inna gra będzie na fali, choć fortnite długo się trzyma w topce. Myślę, że więcej osób zginęło słuchając muzyki na słuchawkach albo robiąc sobie selfie w niebezpiecznych miejscach (często widzę na wp wiadomości, że jakaś młoda osoba spadła z klifu lub balkonu bo robiła sobie selfie). No ale nic, w poksy gra mniej osób niż kiedyś to fakt, ale to chyba normalne w każdej grze która ma 3 lata.

Opublikowano
12 minut temu, Hideto1989 napisał:

Za 5-10 lat inna gra będzie na fali, choć fortnite długo się trzyma w topce. Myślę, że więcej osób zginęło słuchając muzyki na słuchawkach albo robiąc sobie selfie w niebezpiecznych miejscach (często widzę na wp wiadomości, że jakaś młoda osoba spadła z klifu lub balkonu bo robiła sobie selfie). No ale nic, w poksy gra mniej osób niż kiedyś to fakt, ale to chyba normalne w każdej grze która ma 3 lata.

No masz rację, że więcej osób zginęło słuchając muzyki na słuchawkach albo robiąc sobie selfie w niebezpiecznych miejscach dla fejmu ale nie pisałem nic o liczbie, czy dużo zginęło itd. W sumie to każda dobrze prosperująca gra po roku, trzech latach czy pięciu latach nie traci a zyskuje graczy. Dajmy na przykład Fortnite, gra w to o wiele więcej osób niż wcześniej. Dobra to mój ostatni post w tym temacie bo lekko zaspamiłem niepotrzebnie i odbiegłem od tematu twórcy.

Opublikowano

Graczy jest mniej niż na otwarciu bo ta gra wymaga czasu i przejścia setek kilometrów, a większości ludzi nie chce się przejść do najbliższej biedry na piechote nawet. Community gry jest duże, a nazywanie gry martwą bo nie wyciąga statów fortnita jest oznaką braku wiedzy na temat gry. 

Screenshot_2.jpg

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...