Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do gier, streamingu

Kaltha

Rekomendowane odpowiedzi

• Aive zmienił(a) tytuł na Komputer do gier, streamingu
Opublikowano

Za taką kasę, miałbyś nie raz używany z papierami z gtx1080Ti 

Mój zestaw

Procesor: AMD Ryzen 5 3600                                                             System: Win10 Home

Grafika: NVIDIA GeForce RTX 2080 DUKE OC 8GB MSI                 Dysk HDD: Samsung 1TB 7200RPM + SSD 256GB NVME + 700GB SATA

Mysz: Lenovo Y Gaming Precision 8200 dpi                                    Klawiatura: Genesis Thor 200 Mechaniczna RGB 

RAM: 32GB Viper Patriot 4x8GB 3200MHz                                      Monitor: Samsung 27" 144Hz WQHD Zakrzywiony

Opublikowano
20 minut temu, Nekrosmanteia napisał:

Za taką kasę, miałbyś nie raz używany z papierami z gtx1080Ti 

stricte na składaniu kompów się nie znam, wiem, że na komputroniku jest opcja złożenia swojego zestawu + 150zł oni ci to tam montują wszystko.

Zależy mi głównie na gwarancji itd bo to dla młodego do gier i streamowania :P

podrzucisz jakiś ciekawy pomysł tak do 5kafli?

Opublikowano

Jeżeli chodzi o gotową konfigurację nie wygląda źle, lecz w tej cenie z systemem i tak złożysz wydajniejszy komputer.

Moja propozycja: https://www.x-kom.pl/lista/ca055q1za

Microsoft Windows 10 Home PL 32/64bit BOX USB

G.SKILL 16GB 3000MHz Aegis CL16 (2x8GB)

ASRock Z370 Pro4

Crucial 500GB 2,5" SATA SSD MX500

be quiet! System Power 9 500W

SilentiumPC Armis AR3 TG z oknem

Intel i5-9400F 2.90GHz 9MB BOX

Gigabyte GeForce GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6

Montaż kosztuje z tego co pamiętam 99 zł w tym jest aktualizacja bios. Ewentualnie jeżeli możesz dopłacić do grafiki Palit GeForce RTX 2060 Gaming Pro 6GB GDDR6

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano
1 godzinę temu, Kaltha napisał:

stricte na składaniu kompów się nie znam, wiem, że na komputroniku jest opcja złożenia swojego zestawu + 150zł oni ci to tam montują wszystko.

Zależy mi głównie na gwarancji itd bo to dla młodego do gier i streamowania :P

podrzucisz jakiś ciekawy pomysł tak do 5kafli?

Może skoro @up daje Ci nowy sprzęt z gwarancją, to Ja podrzucę Ci używany, bo kolega u góry zna się na rzeczy i składa dobre PC

https://allegro.pl/oferta/27-fhd-r5-2600-gtx1080-16gb-2xssd-4tb-hdd-7895920109

Grafika 1080 wydajniejsza o 34% 

Facet posiada dowody zakupu niektórych części, cena 4200zł + monitor FHD

https://allegro.pl/oferta/komputer-gaming-gygabyte-gtx1080ti-i5-6500-ssd120-7896094401

Dowody zakupu na wszystko, 4100zł z gtx 1080Ti wydsajniejsza od 1660Ti o 64%

Jak coś znajdę to dopiszę do listy.

Także sam widzisz że warto, niby używki ale jednak wydajniejsze niż nowe, musisz sobie ułożyć na czym Ci zależy

Gwarancja = Bezpieczeństwo - Wydajność - Cena

B. Gwar = Cena + Wydajność - Bezpieczeństwo

Ja kupiłem ostatnio za 2300zł i7 6gen +8GB Ram 2400 i gtx 1060 6GB

A gry działają bardzo dobrze, to nie jest to samo co w 1080Ti za 4000 ale jednak za 2300 miałbym ledwo 1050 zwykłe o ile nie niższą 

Mój zestaw

Procesor: AMD Ryzen 5 3600                                                             System: Win10 Home

Grafika: NVIDIA GeForce RTX 2080 DUKE OC 8GB MSI                 Dysk HDD: Samsung 1TB 7200RPM + SSD 256GB NVME + 700GB SATA

Mysz: Lenovo Y Gaming Precision 8200 dpi                                    Klawiatura: Genesis Thor 200 Mechaniczna RGB 

RAM: 32GB Viper Patriot 4x8GB 3200MHz                                      Monitor: Samsung 27" 144Hz WQHD Zakrzywiony

Opublikowano
6 godzin temu, Gajwer napisał:

Jeżeli chodzi o gotową konfigurację nie wygląda źle, lecz w tej cenie z systemem i tak złożysz wydajniejszy komputer.

Moja propozycja: https://www.x-kom.pl/lista/ca055q1za

Microsoft Windows 10 Home PL 32/64bit BOX USB

G.SKILL 16GB 3000MHz Aegis CL16 (2x8GB)

ASRock Z370 Pro4

Crucial 500GB 2,5" SATA SSD MX500

be quiet! System Power 9 500W

SilentiumPC Armis AR3 TG z oknem

Intel i5-9400F 2.90GHz 9MB BOX

Gigabyte GeForce GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6

Montaż kosztuje z tego co pamiętam 99 zł w tym jest aktualizacja bios. Ewentualnie jeżeli możesz dopłacić do grafiki Palit GeForce RTX 2060 Gaming Pro 6GB GDDR6

Nawet dodając te lepszą kartę, wychodzi lepiej niż ten gotowiec od nich. Dużo wydajniejsza ta konfiguracja? Sory za takie głupie pytanie, ale co do komputerów to czarna magia :D! Zawsze tylko włączyć gre, pograć, żeby nie zacinało, żeby photoshop nie mulił i tyle. 

Teraz pracuje sobie na macu, więc tutaj w ogóle zwolenników nie ma co do opłacalności a do ceny, no ale wiadomo. 

Jeszcze takie pytanie, oczywiście na oko, ile ten zestaw co przesłałem w pierwszym poście jest wart jakbym sam złożył identyczny, bo nie moge odnaleźć wszystkich części.

Btw jeszcze raz wielkie dzięki, nie oczekiwałem nawet tak doprecyzowanej odpowiedzi, miłe zaskoczenie :)

Opublikowano
16 godzin temu, Kaltha napisał:

Nawet dodając te lepszą kartę, wychodzi lepiej niż ten gotowiec od nich. Dużo wydajniejsza ta konfiguracja? Sory za takie głupie pytanie, ale co do komputerów to czarna magia :D! Zawsze tylko włączyć gre, pograć, żeby nie zacinało, żeby photoshop nie mulił i tyle. 

Teraz pracuje sobie na macu, więc tutaj w ogóle zwolenników nie ma co do opłacalności a do ceny, no ale wiadomo. 

Jeszcze takie pytanie, oczywiście na oko, ile ten zestaw co przesłałem w pierwszym poście jest wart jakbym sam złożył identyczny, bo nie moge odnaleźć wszystkich części.

Btw jeszcze raz wielkie dzięki, nie oczekiwałem nawet tak doprecyzowanej odpowiedzi, miłe zaskoczenie :)

Dokładniejsze testy między grafikami znajdziesz bez problemu, tak czysto przekrojwo

https://gpu.userbenchmark.com/Compare/Nvidia-RTX-2060-6GB-vs-Nvidia-GTX-1060-6GB/4034vs3639

Dodatkowo jest wydajniejszy procesor.

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...