Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z Bungee

MarciXd10

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Problem jest taki że ktoś włamuje się na moje konto na serwerze. Mamy zainstalowanie Anti proxy i auth me , lecz to nic nie daje próbowałem zmieniać hasło ale za każdym razem taki gnój wbijał na mój nick.

Mam minecrafta premium lecz na serwerze nie ma logowania premium Wygląda na to jakby ktoś porostu obchodził lobby lub podpinał mój serwer pod własnego bungee.

Jest sposób by na to zaradzic? A i na serwerach mam w spigot.yml bungeecord: true i late bind: true 

macie może jakiś plugin który może zapobiec tym włamom. A może coś w stylu dodatkowego logowania dla admina? na serwerach połączonych przez bungee.

Nie wiem jak to rozwiązać wiec proszę o pomoc

Opublikowano
Przed chwilą, sk8erace1 napisał:

Wgraj plugin IpWhitelist na serwery docelowe (nie lobby).

Lobby rozumiesz jako bungee czy jako poprostu serwer na którym mam lobby?

Opublikowano
Przed chwilą, sk8erace1 napisał:

Jako serwer na którym masz lobby. Plugin wgraj na serwer np. survival.

Okej zobaczę czy zadziała jeżeli nie to będe dalej pisać

2 minuty temu, sk8erace1 napisał:

A możesz mi przedstawić jak to działa ?

Czy to działa jak zwykła whitelista ?

W takim razie to bez sensu bo prowadzę serwer minigames.

14 minut temu, sk8erace1 napisał:

Nie działa teraz to nikt na tryb nie może wejśc!

Opublikowano

Prawdopodobnie ktoś podpina swój serwer bungeecord pod twoje podserwery.

Jeśli te serwery i bungee masz postawione na jednej maszynie to wystarczy zablokować porty podserwerów, wtedy tylko bungeecord będzie miał do nich dostęp, natomiast jeśli stoją na oddzielnych to jeszcze trzeba dodać wyjątek - ip bungee.

Chyba że serwery są na hostingu minecraft, wtedy sam raczej nie będziesz mógł tego zrobić, musiałbyś napisać do bok'u, ewentualnie jeśli się da to zmienić porty podserwerów. Bez nich ta osoba nie będzie mogła podłączyć swojego bungee.

Opublikowano
18 godzin temu, Dajmanek napisał:

Prawdopodobnie ktoś podpina swój serwer bungeecord pod twoje podserwery.

Jeśli te serwery i bungee masz postawione na jednej maszynie to wystarczy zablokować porty podserwerów, wtedy tylko bungeecord będzie miał do nich dostęp, natomiast jeśli stoją na oddzielnych to jeszcze trzeba dodać wyjątek - ip bungee.

Chyba że serwery są na hostingu minecraft, wtedy sam raczej nie będziesz mógł tego zrobić, musiałbyś napisać do bok'u, ewentualnie jeśli się da to zmienić porty podserwerów. Bez nich ta osoba nie będzie mogła podłączyć swojego bungee.

ja nie mam swojego podserwera i nie wiem o kogo chodzi.

Opublikowano
Dnia 14.03.2019 o 14:39, ChceBycNoobem100 napisał:

ja nie mam swojego podserwera i nie wiem o kogo chodzi.

Pisząc podserwer mialem na mysli serwery podpięte do Twojego bungeecorda.

Opublikowano

A to nie jest przypadkiem tak, że Ty masz nick Nick,  a ktoś wchodzi na NIck? Md_5 ma admina w bungee? Może wchodzą na jego konto. 

Jeśli w poście masz do mnie sprawę dodaj @dawidex335

Opublikowano
5 godzin temu, Dajmanek napisał:

Pisząc podserwer mialem na mysli serwery podpięte do Twojego bungeecorda.

nie mam serwera mam tylko serwer testowy aternosa

Opublikowano
4 godziny temu, dawidex335 napisał:

A to nie jest przypadkiem tak, że Ty masz nick Nick,  a ktoś wchodzi na NIck? Md_5 ma admina w bungee? Może wchodzą na jego konto. 

Zablokowałem ten błąd w auth me już tak się nie da.

Opublikowano

Jeśli omija lobby robi to komeda /server lobby. Musisz zabrać permisje do /server w config bungeecorda, inaczej się tego nie da, a authme tego nie blokuje bo to komenda bungeecorda, która działa na innej zasadzie niż te inne.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...