Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Jak dodać swoje IP do firewall na ovh?

lukson02

Pytanie

3 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Więc nie firewall od ovh tylko firewall VPS'a. jak jesteś zablokowany na banie permanentnym to masz 3 opcje:
1 opcja szybsza - użycie VPN np. Windscribe, którego polecam
2 opcja wolniejsza - ustawienie trybu rescue na VPSie, reboot no i montowanie dysków w trybie rescue i zalogowanie się na chroot i usunięcie IP bądź wyłączenie firewall'a podczas startu.

3 opcja - jeśli masz zmienne IP to po prostu zmień IP- ale obstawiam, że nie masz zmiennego bo byś pewnie sam na to wpadł.

Więcej pomocy udzielam na GG. 

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano
2 godziny temu, kamil2321 napisał:

Więc nie firewall od ovh tylko firewall VPS'a. jak jesteś zablokowany na banie permanentnym to masz 3 opcje:
1 opcja szybsza - użycie VPN np. Windscribe, którego polecam
2 opcja wolniejsza - ustawienie trybu rescue na VPSie, reboot no i montowanie dysków w trybie rescue i zalogowanie się na chroot i usunięcie IP bądź wyłączenie firewall'a podczas startu.

3 opcja - jeśli masz zmienne IP to po prostu zmień IP- ale obstawiam, że nie masz zmiennego bo byś pewnie sam na to wpadł.

Więcej pomocy udzielam na GG. 

0 opcja najszybsza - wybranie konsoli z menu i odblokowanie adresu IP

ps. Skąd wiesz? :) Może chodziło o Firewall od OVH dostępny dla każdego adresu IP i autor nie potrafi skonfigurować poprawnie

Opublikowano
1 godzinę temu, Vosly napisał:

0 opcja najszybsza - wybranie konsoli z menu i odblokowanie adresu IP

ps. Skąd wiesz? :) Może chodziło o Firewall od OVH dostępny dla każdego adresu IP i autor nie potrafi skonfigurować poprawnie

Opcje zostawiam już dla autora :D Wybierze jak będzie mu najlepiej i najwygodniej.

Nawet jeśli chodzi o firewall od OVH to wiem dlatego, że wiem jak działa firewall z OVH i jest tam antyddos, na serwerach VPS nie zdarzają się sytuacje, aby ktoś brał dodatkowego płatnego firewall'a w opcji niestandardowej za kilka stów, a antyddos nie blokuje ruchu z i do VPS'a. A jeśli chciałby skonfigurować firewall'a, to treść tematu by brzmiała inaczej. 

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...