Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z internetem

MPCpiotr

Pytanie

Opublikowano

Witam. Od jakiegoś czasu mam problem z ładowaniem się stron w przeglądarkach, próbowałem już każdej i to samo. Wyskakują błędy typu: DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNET, ERR_CONECTION_TIME_OUT, ERR_INTERNET_DISCONNECTED, ERR_NETWORK_CHANGED i podobne. Występują czasami raz dziennie a czasami po kilkanaście razy, po rozłączeniu i połączeniu z wifi działa ale za chwilę się pojawiają te błędy, próbowałem udostępnić internet przez telefon potem tablet i ten sam problem jest. Próbowałem resetować router, szukałem jakichś poradników ale ciężko coś po polsku znaleźć, zmieniałem coś w cmd ale na nic. Ktoś miał podobny problem lub wie co zaradzić?

@edit

Dodam że laptop jest nowy, kupiony w lutym a problemy występują od około 2 tygodni, a nic nie zmieniałem w ustawieniach 

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podłącz kablem i sprawdź jak działa.  
Możesz co najwyżej uaktualnić sterowniki do wifi albo dokupić kartę na USB.  

Poszukaj sobie na forach producenta tego laptopu rozwiązania. Czasem to związane z wadliwymi kartami i tylko wymiana może pomóc. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano
19 godzin temu, Ktosiu napisał:

Podłącz kablem i sprawdź jak działa.  
Możesz co najwyżej uaktualnić sterowniki do wifi albo dokupić kartę na USB.  

Poszukaj sobie na forach producenta tego laptopu rozwiązania. Czasem to związane z wadliwymi kartami i tylko wymiana może pomóc. 

Po zaktualizowaniu sterownika problem nadal występuje, jednak trochę w inny sposób, mianowicie nie muszę wyłączyć i włączyć wifi tylko kilka razy odświeżę stronę i działa nadal. Kontaktowałem się z serwisem w sprawie karty i czy podlega gwarancji, i pan z obsługi powiedział, że to jest wina softwarowa ponieważ wyświetlają się błędy w przeglądarce, kazał mi ustawić DNS na statyczny 8.8.8.8. Niby na początku pomogło a teraz znowu jest to samo, gdzie mogę jeszcze szukać błędu?

Opublikowano

Najlepiej to reinstaluj windows jeśli to problem softwarowy.  Przyczyna jest głownie jakiś program, antywirus czy złe ustawienia zapory. 

Opublikowano
2 godziny temu, Ktosiu napisał:

Najlepiej to reinstaluj windows jeśli to problem softwarowy.  Przyczyna jest głownie jakiś program, antywirus czy złe ustawienia zapory. 

A da sie bez płytki reinstalować? ( mam win 10) 

Opublikowano

Masz google czy stronę producenta to sobie szukaj sterowników. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...