Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Black Desert - ile osób gra?

TooMii

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

wotam chciał bym sie dowiedzieć czy w Black Desert dużo ludzi gra ? zaciekawiła mnie gra tak z yt i chciał bym w nią sprubować ale chodzi mi najbardziej o ilość ludzi ? 

• Aive zmienił(a) tytuł na Black Desert - ile osób gra?
Opublikowano
Dnia 27.02.2019 o 19:20, TooMii napisał:

wotam chciał bym sie dowiedzieć czy w Black Desert dużo ludzi gra ? zaciekawiła mnie gra tak z yt i chciał bym w nią sprubować ale chodzi mi najbardziej o ilość ludzi ? 

dużo gra osób, ale gra jest totalnie p2w

mpcforum.jpg

Opublikowano
Dnia 2.03.2019 o 16:00, amed12345 napisał:

dużo gra osób, ale gra jest totalnie p2w

Co jest takiego p2w ? Bo ja grając w tą grę nie zauważyłem by itemshop dawał jakąś przewagę.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 9.03.2019 o 14:21, KodziuX99 napisał:

Co jest takiego p2w ? Bo ja grając w tą grę nie zauważyłem by itemshop dawał jakąś przewagę.

Po 1 - kostiumy z IS mozesz przerabiac na Cron Stone, ktore chronia EQ przy podbijaniu, jak sie nie uda to ekwipunek nie traci podbicia.
Po 2 - zwiekszyli cene itemow z IS na markecie.

A teraz stare rzeczy.
Kiedys mozna bylo miec 1 peta teraz MUSISZ (nie mozesz, ale musisz) miec 5 bo inaczej nie zdazysz zbierac dropu.
Value pack - wiekszy exp, wiekszy udzwig, wiecej slotow.
Udzwig - bez tego po prostu ani life skille ani farma.
Pokojowki - na end game sptoach musisz miec okolo 15 zeby moc farmic dobrze bez strat co daje ci jakies 300 euro w plecy (1 szt kosztuje 17 euro (doldujesz za minimum 20) wiec 15*20 = 300).
Artisan memory - szybciej podbijasz eq, mniej meczenia.
Kostiumy - wiecej expa zdobywasz.
W is jest, ze mozesz kupic sloty w depo oraz miejsce na workerow, co daje ci mozliwosc zainwestowania wiecej CP w nody i miec wieksze imperium workerow = wiecej hajsu per hour.
Reset skilli u konia - przy robieniu T9 bardzo istotne.
Namiot - bez tego ani rusz na farme.

Polecam sprawdzic ceny w iS wszystkiego o czym wspomniałem ;) Gra jest totalnie p2w.Jeśli grasz casualowo możesz sie pobawic,ale jesli jestes hardkorem i chcesz cos osiagnąc szykuj " portfel bez dna" nie mówie tu o kwotach rzedu 100,200 czy 500zł.Aby znaczyc cos w pvp musisz albo poświęcic tysiace godzin i nie miec zycia,albo łądowac w IS grube tysiące i zawsze byc przyszykowany że moze wpasc CI na spota jegomosc który złozy CIe na skila bo poprostu w 2x krótszym czasie ma owiele lepsze eq bo wjebał miliony monet w tą gre :0  Sam kiedyś kupiłem bdo lecz przestalem  grac bo jak dla mnie nie ma sensu.

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Dnia 27.03.2019 o 19:14, Cziterowsky napisał:

Po 1 - kostiumy z IS mozesz przerabiac na Cron Stone, ktore chronia EQ przy podbijaniu, jak sie nie uda to ekwipunek nie traci podbicia.
Po 2 - zwiekszyli cene itemow z IS na markecie.

A teraz stare rzeczy.
Kiedys mozna bylo miec 1 peta teraz MUSISZ (nie mozesz, ale musisz) miec 5 bo inaczej nie zdazysz zbierac dropu.
Value pack - wiekszy exp, wiekszy udzwig, wiecej slotow.
Udzwig - bez tego po prostu ani life skille ani farma.
Pokojowki - na end game sptoach musisz miec okolo 15 zeby moc farmic dobrze bez strat co daje ci jakies 300 euro w plecy (1 szt kosztuje 17 euro (doldujesz za minimum 20) wiec 15*20 = 300).
Artisan memory - szybciej podbijasz eq, mniej meczenia.
Kostiumy - wiecej expa zdobywasz.
W is jest, ze mozesz kupic sloty w depo oraz miejsce na workerow, co daje ci mozliwosc zainwestowania wiecej CP w nody i miec wieksze imperium workerow = wiecej hajsu per hour.
Reset skilli u konia - przy robieniu T9 bardzo istotne.
Namiot - bez tego ani rusz na farme.

Polecam sprawdzic ceny w iS wszystkiego o czym wspomniałem ;) Gra jest totalnie p2w.Jeśli grasz casualowo możesz sie pobawic,ale jesli jestes hardkorem i chcesz cos osiagnąc szykuj " portfel bez dna" nie mówie tu o kwotach rzedu 100,200 czy 500zł.Aby znaczyc cos w pvp musisz albo poświęcic tysiace godzin i nie miec zycia,albo łądowac w IS grube tysiące i zawsze byc przyszykowany że moze wpasc CI na spota jegomosc który złozy CIe na skila bo poprostu w 2x krótszym czasie ma owiele lepsze eq bo wjebał miliony monet w tą gre :0  Sam kiedyś kupiłem bdo lecz przestalem  grac bo jak dla mnie nie ma sensu.

dzięki  

serio żaden youtuber polski nie nagrywa bdo chciałem se filmiki popatrzeć a tu lipa ;/ 

Opublikowano
Dnia 11.05.2019 o 11:00, TooMii napisał:

dzięki  

serio żaden youtuber polski nie nagrywa bdo chciałem se filmiki popatrzeć a tu lipa ;/ 

Jeśli chcesz zobaczyc filmiki z bdo polecam z polskiego YT ,Szubrawiec lub ChabasPlaygames.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...