Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Porady odnośnie junglowania

JangleGut

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, od razu mówie, że jakiś czas temu (około 5 miesięcy) zacząłem swoją przygodę z lolem i bardzo mi się spodobała gra w jungli. Rozegrałem te pierwsze 10 gier i mam silver 2. Chciałbym jakieś porady odnośnie gry w lesie od kogoś doświadczonego kto gra na tej pozycji w jakieś wyższej dywizji. W każdej grze tryharduje, staram się nie popełniać głupich błędów, ale wiadomo mam silver, więc zdarza mi się popełniać je dosyć często. Co robić gdy mój team nie daje sobie rady na liniach? Podam przykład z dziś: Gram w lesie Hecarimem (Bardzo lubie tą postać) jest 6 minuta i mój top zrobił do tej pory 0/3 oraz mój bot zrobił łącznie 1/3 i piszą od razu, że nie ma sensu tego grać, ponieważ jest to przegrane, a kiedy chce wejść na ganka to się po prostu nie da po przeciwny top lejner jest tak sfeedowany, że nie ma to sensu i zrobi 1 v 2, a jak zostawie mojego kolege z topa to naffeduje jeszcze bardziej i przeciwnik z topa się wysnowballuje i będzie ciężko. Chciałbym porady co robić w takich sytuacjach, kiedy gankować, jak gankować oraz jak ogólnie się zachowywać grając w lesie, Gdyby ktoś miał troche czasu to byłbym bardzo wdzięczny gdyby mógł się w jakiś sposób rozpisać oraz doradzić mi co i jak. Bardzo bardzo dziękuje z góry! 

• Sneakysu zmienił(a) tytuł na Porady junglowania
Opublikowano

Jungla obecnie daje trochę mało doświadczenia, więc staraj się ją podbierać przeciwnemu leśnikowi przez co on będzie musiał spędzać w niej więcej czasu żeby wyrobić z levelem i nie być za bardzo w plecy.

Staraj się wardować przeciwną jungle tropiąc przy tym przeciwnego leśnika co pozwoli Ci go zlokalizować, przykładowo wchodzisz na jego junglę od strony reda i widzisz, że wszystkie campy zrobione także momentalnie daje Ci to informację że może gankować topa bądź bota(zależnie od której strony gra) albo przeszedł na drugą stronę i farmi po drugiej stronie jungli. Dzięki takiemu tropieniu będziesz też w stanie zareagować i counter gankować jeśli będzie chciał pomóc innym liniom.

Jeśli masz topa 0/3 i wiesz, że nie dacie rady zabić przeciwnego top lanera to odpuść sobie tą linię i skup się na midzie/bocie, staraj się przycampić te linie i razem z nimi postarać wyccarować tą gierkę.

Zawsze staraj się robić smoki, każdy jeden jest przydatny, tak, nawet cloud który pomoże Ci szybciej poruszać się po mapie przez co będziesz mobilniejszy. To samo tyczy się Heralda, jest on łatwy w zrobieniu solo, więc kupujesz pinka, stawiasz w picie i robisz go. Taki tip - najlepiej zrób go najszybciej jak to możliwe i użyj na którejś linii przed 14 minutą, wtedy po jego szarży na turreta dostaniesz wraz z sojusznikiem dużo golda za zbite plate'y na turrecie. 

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

• Aive zmienił(a) tytuł na Porady odnośnie junglowania
Opublikowano
17 godzin temu, Sneakysu napisał:

Jungla obecnie daje trochę mało doświadczenia, więc staraj się ją podbierać przeciwnemu leśnikowi przez co on będzie musiał spędzać w niej więcej czasu żeby wyrobić z levelem i nie być za bardzo w plecy.

Staraj się wardować przeciwną jungle tropiąc przy tym przeciwnego leśnika co pozwoli Ci go zlokalizować, przykładowo wchodzisz na jego junglę od strony reda i widzisz, że wszystkie campy zrobione także momentalnie daje Ci to informację że może gankować topa bądź bota(zależnie od której strony gra) albo przeszedł na drugą stronę i farmi po drugiej stronie jungli. Dzięki takiemu tropieniu będziesz też w stanie zareagować i counter gankować jeśli będzie chciał pomóc innym liniom.

Jeśli masz topa 0/3 i wiesz, że nie dacie rady zabić przeciwnego top lanera to odpuść sobie tą linię i skup się na midzie/bocie, staraj się przycampić te linie i razem z nimi postarać wyccarować tą gierkę.

Zawsze staraj się robić smoki, każdy jeden jest przydatny, tak, nawet cloud który pomoże Ci szybciej poruszać się po mapie przez co będziesz mobilniejszy. To samo tyczy się Heralda, jest on łatwy w zrobieniu solo, więc kupujesz pinka, stawiasz w picie i robisz go. Taki tip - najlepiej zrób go najszybciej jak to możliwe i użyj na którejś linii przed 14 minutą, wtedy po jego szarży na turreta dostaniesz wraz z sojusznikiem dużo golda za zbite plate'y na turrecie. 

Dziękuje wielkie! A jeszcze co do tego 0/3 topa itp... to chodzi o to, że nie wiem czy dobrym pomysłem na tych dywizjach jest odpuszczanie sobie całkiem takiego topa bo jak jeszcze bardziej naffeduje to będzie źle

Opublikowano
8 minut temu, JangleGut napisał:

Dziękuje wielkie! A jeszcze co do tego 0/3 topa itp... to chodzi o to, że nie wiem czy dobrym pomysłem na tych dywizjach jest odpuszczanie sobie całkiem takiego topa bo jak jeszcze bardziej naffeduje to będzie źle

To nie ma znaczenia, jeśli ogarniesz dwie pozostałe linie, poza tym jeśli top jest tankiem, to adc powinien go rozpuścić.

Jak uznasz, że twój toplane za bardzo pcha do przodu i rpzez to ginie, zmobilizuj mida żeby zszedł z tobą.

Bez nazwy-2.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...