Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problemy z internetem

dawi1203

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam mam taki problem w sumie od zawsze odkąd mam internet dosyć ciekawy mianowicie gdy dostałem pierwy router z play podłączyłem go i było super przez pierwszy tydzień pobieranie osiągało do 2 mb w sumie jak na wieś to sporo haha ale no po tygodniu spadło i pobieranie osiągało maksymalnie 500 kb/s przy dobrych wiartach ale najczęściej było to 300 kb/s to było uciążliwe więc dostałem nowy router podobno lepszy i do tego wzmacniacz zasięgu na antene i było lepiej przez około 2 tygodnie pobieranie skoczyło do 3/4 mb/s to było piękne :'( ale to nie było zbyt długie bo po tych 2 tygodniach zaczęło spadać i  speed test pokazujący wcześniej pobieranie około 12/ mb/s spadł do 1/3 mb/s teraz jest jeszcze gorzej pokazuje maksymalnie 1 mb/s nie wiem co robić pobieranie większych plików to udręka mimo wszystko ping w grach sieciowych mam stały czasami 40 ms czasami 60 ms 

Pytanie takie dlaczego internet tak zwalnia? czego to wina? 

Na telefonach połączonych z wifi śmiga dobrze pobieranie jest wysokie często więcej niż 2 mb/s 

co mogę zrobić by znów cieszyć się dobrym internetem? 

Edit ciekawa sprawa też z tym że ostatnio postawili antenę niby sieć orange ale w telefonie z play jest full zasięg wszędzie więc to nie wina zasięgu

Elo Here

Opublikowano

Nie masz żadnego problemu bo tak działa internet na łączach HSPA.  Nadajnik nic nie ma do tego , obciążenie przez użytkowników łącza  powoduje spadek. Penie myslałeś że sam będziesz sobei używał a tu wtopa bo jest dziesiątki chętnych do używania w tym samym czasie. 
Z problemem to do operatora podreptać, twój problem sobie samemu załatwić. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Niestety tak.  Tylko stałe łącze gwarantuje w miarę stabilne transfery przez cały dzień ale to znowu zależy od abonamentu jaki daje  z ISP. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...