Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak wyświetlania obrazu

kajtek3925

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Dzisiaj ze znajomym czyścilismy jego komputer był sporo zakurzony głównie radiator od procesora. Wymieniliśmy pastę na procku i karcie. Teraz po podłączeniu wszystkiego dokładnie tak jak było wcześniej, podłączając kabel hdmi nie ma obrazu, tak samo z kabla DVI. Co może być przyczyną ? 

Dodam jeszcze że po podłączeniu wszystkiego, a czyścilismy tylko radiator od procka i kartę w sumie to wszystko. Po pierwszym odpaleniu było czuć jakiś dziwny zapach jakby spalenizne lub kurz po długim długim jego osadzenia się w środku. Komputer działa nic nie piszczy, lecz nie ma tego obrazu. 

Opublikowano

Źle złożony komputer albo przy okazji zjebaliście kartę albo sam komputer, zasilacz, płytę itp. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Wydaje mi się że źle ramy wpieliśmy, trochę śmieszne bo to taka prosta rzecz do zrobienia xD. Teraz nasuwa zapytanie czy płyta główna się zjarala ?

Opublikowano

Dobra mam nową kostkę 8GB jak ja wepne w slota to może być prawdopodobieństwo że się zniszczy ? Wyjąłem płytę i z tyłu na pinach czuć lekką spalenizne od strony slotów ramu i nie wiem czy płyta się zjarała czy kostki. Jest ryzyko że ta nowa kość walnie? 

Temat do zamknięcia 

• Aive zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...