Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Itemy stałe w BedWars - konfiguracja

NikosPL3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, tak jak w temacie wyżej poszukuje skryptu, który pozwala na kupowanie za zdobyte punkty na arenie, itemów stałych, które po zakupie zawsze pojawiają się w naszym ekwipunku po starcie gry. Czy ktos pisał taki skrypt/ mógłby podpowiedzieć jak to zrobić? Z góry dzięki.

Opublikowano

AlexsanderARG, posiadam plugin Bedwars-reloaded i w configu nie znalazłem żeby się dało zrobić, możliwe że coś źle patrze itd. jakby się dało to w jakim pliku?

• Amove zmienił(a) tytuł na Poszukuję skryptu na itemy stałe do BedWars
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Wydaje mi się że przy większej ilości graczy będzie to bardzo "lagować" maszynę. Lepiej zapłać komuś za napisanie pluginu.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus a nisi molestie, ultricies justo id, pharetra sem. Aliquam tempus hendrerit lorem non maximus. Duis rutrum quam id ipsum pellentesque blandit. Praesent quis massa arcu. Praesent cursus accumsan orci, venenatis facilisis orci accumsan quis.

• 10 miesięcy temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Nie znam tego pluginu, ale być może zapisuje on w prostej formie punkty do pliku .txt / .yml?

Jeśli ci pomogłem to daj lajka ❤️ 

Opublikowano
14 godzin temu, GamePL7 napisał:

Nie znam tego pluginu, ale być może zapisuje on w prostej formie punkty do pliku .txt / .yml?

No tak ale trzeba jeszcze zrobić sklep w którym takie itemy będą kupowane, a plugin posiada ekonomie

Opublikowano
4 godziny temu, NikosPL3 napisał:

No tak ale trzeba jeszcze zrobić sklep w którym takie itemy będą kupowane, a plugin posiada ekonomie

Zrobienie sklepu nie będzie problemem. Największym problemem będzie zrobienie tego, by odejmowały się punkty z pluginu BedWars

Opublikowano
3 godziny temu, GamePL7 napisał:

Zrobienie sklepu nie będzie problemem. Największym problemem będzie zrobienie tego, by odejmowały się punkty z pluginu BedWars

Wiem, na jednym serwerze kiedyś ten plugin był połączony z tym skryptem, nie ma takiego bwrel z takimi właśnie itemami bo szukałem po całym necie więc admini musieli go jakos napisac własnoręcznie. Ostatnio chyba to ogarnałem bo pobrałem plugin playerpoints i poustawiałem, że sie dostaje pkt za niszczenie łóżek, wygrywanie itp. ale kompletnie nie mam pojęcia jak napisać taki skrypt bo jest w nim wiele trudności, na przykład zrobienie aby te itemy dodawało do eq na starcie gry.

Opublikowano
14 godzin temu, Korsacz napisał:

Jakie te itemy chcesz dodać? Podaj jakieś przykłady... Np. Item - opis co on ma robić

No załóżmy na przykład zwykły diaxowy miecz, ma po prostu się dodać po starcie gry, a w mainlobby będzie można go zakupić. Tak samo bloki, złote jabłka itd.

Opublikowano

Mhmm... Ja poleciłbym takie coś: komenda np. /gadżety albo /klasa albo /itemy itd. Jak byś chciał... Wtedy wyświetlałoby się Gui(okienko z różnymi itemami, gadżetami), podobnie jak na VertezHub'ie...

Jeżeli chcesz uzyskać szybszą pomoc, to wbijaj na Discord pomocy technicznej:   https://discord.gg/6GvT6EZ

Opublikowano
8 minut temu, Korsacz napisał:

Mhmm... Ja poleciłbym takie coś: komenda np. /gadżety albo /klasa albo /itemy itd. Jak byś chciał... Wtedy wyświetlałoby się Gui(okienko z różnymi itemami, gadżetami), podobnie jak na VertezHub'ie...

on wie co chce, tylko nie wie jak zrobić, nie nabijaj postów.

problem jest taki, że zapewne ten plugin nie ma addona do skripta więc nie da rady tego zrobić, bo Skrypt nie będzie wiedział kiedy dać każdemu itemy 

Opublikowano
5 minut temu, GamePL7 napisał:

on wie co chce, tylko nie wie jak zrobić, nie nabijaj postów.

problem jest taki, że zapewne ten plugin nie ma addona do skripta więc nie da rady tego zrobić, bo Skrypt nie będzie wiedział kiedy dać każdemu itemy 

On ma chyba addon'a

Jeżeli chcesz uzyskać szybszą pomoc, to wbijaj na Discord pomocy technicznej:   https://discord.gg/6GvT6EZ

Opublikowano
1 minutę temu, Korsacz napisał:

On ma chyba addon'a

Gościu, nabijasz sobie posty. Jak nie wiesz to nie pisz. Jak ma to podaj. Ale wiem, że nie ma.

Opublikowano

On ma np. też publiczną wtyczkę na lucky block zobacz ją sobie TUTAJ

Skan: Niepotrzebny bo to jest na spingocie

Albo też masz tutaj: Kliknij!

Jest wiele addon'ów do BedWarsRel... Ty nie nabijaj - bo ty nic nie wiesz, a mówisz... Pozwól się wypowiedzieć innym.

Opublikowano
11 minut temu, Korsacz napisał:

On ma np. też publiczną wtyczkę na lucky block zobacz ją sobie TUTAJ

Skan: Niepotrzebny bo to jest na spingocie

Albo też masz tutaj: Kliknij!

Jest wiele addon'ów do BedWarsRel... Ty nie nabijaj - bo ty nic nie wiesz, a mówisz... Pozwól się wypowiedzieć innym.

Ale gościu, wyraźnie mówię o Addonie do Skripta, który wprowadzi coś w stylu "on game start:", czego nie rozumiesz? 

Opublikowano
Przed chwilą, GamePL7 napisał:

Ale gościu, wyraźnie mówię o Addonie do Skripta, który wprowadzi coś w stylu "on game start:", czego nie rozumiesz? 

Ale ja mogę napisać może taki plugin za darmo... Gościu

Opublikowano
Przed chwilą, Korsacz napisał:

Ale ja mogę napisać może taki plugin za darmo... Gościu

to napisz, a nie piszesz co byś polecił XDDDD

33 minuty temu, Korsacz napisał:

Tutaj chodzi o pomoc w rozwiązaniu problemu a nie jakieś twoje pomysły

Opublikowano
1 minutę temu, GamePL7 napisał:

to napisz, a nie piszesz co byś polecił

Tutaj chodzi o pomoc w rozwiązaniu problemu a nie jakieś twoje pomysły

Zobaczymy co na to autor tematu... Zobaczymy kto ma rację...

Opublikowano
1 minutę temu, Korsacz napisał:

Zobaczymy co na to autor tematu... Zobaczymy kto ma rację...

Ja nie jestem w stanie mu pomóc, jeśli plugin nie oferuje wsparcia dla Skryptu 🙂

GUI i te twoje świetne pomysły zachowaj dla siebie, OP jest zdecydowany co chce, tylko potrzebuje realizacji, nie pomysłów

Opublikowano
4 godziny temu, Korsacz napisał:

No mniej więcej coś takiego, tylko problem tkwi w tym że skryptu do tego nie napisze bo nie umiem, jeśli plugin faktycznie nie oferuje wsparcia to trzeba napisać od nowa cały plugin a to jest dużo roboty z tego co wiem 😕

3 godziny temu, GamePL7 napisał:

Ja nie jestem w stanie mu pomóc, jeśli plugin nie oferuje wsparcia dla Skryptu 🙂

GUI i te twoje świetne pomysły zachowaj dla siebie, OP jest zdecydowany co chce, tylko potrzebuje realizacji, nie pomysłów

Czaje, tylko wątpię że serwer na którym były te itemy robił cały plugin na nowo pod wsparcie, więc jakaś możliwość musi istnieć. Jest taki addon bw-kits, nie wspominałem o nim wcześniej ale on jest kompatybilny z pluginem i nie można go jakoś przerobić pod moje oczekiwania? 

Opublikowano
1 godzinę temu, NikosPL3 napisał:

No mniej więcej coś takiego, tylko problem tkwi w tym że skryptu do tego nie napisze bo nie umiem, jeśli plugin faktycznie nie oferuje wsparcia to trzeba napisać od nowa cały plugin a to jest dużo roboty z tego co wiem 😕

Czaje, tylko wątpię że serwer na którym były te itemy robił cały plugin na nowo pod wsparcie, więc jakaś możliwość musi istnieć. Jest taki addon bw-kits, nie wspominałem o nim wcześniej ale on jest kompatybilny z pluginem i nie można go jakoś przerobić pod moje oczekiwania? 

Zatem plugin bw-kits nie spełnia twoich wymagań? Domyślam się, że brakuje możliwości kupowania. Aby zrobić kupowanie w GUI trzeba zrobić to tak, że będziesz przypisywał graczowi odpowiednią permisję (do danego kitu). 
Najpierw skonfiguruj kity pluginem BW-KITS

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...