Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z instalacją Windows 7

TwojaStaraRobi

Pytanie

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
12 minut temu, TwojaStaraRobi napisał:

Windows 8.1 , kopia

Na 100% żle został obraz nagrany na płytę,spróbuj jeszcze raz nagrać obraz ISO. 

Tu masz przykład instalacji pliku ISO. 

Opublikowano
46 minut temu, TempaStrzała napisał:

Na 100% żle został obraz nagrany na płytę,spróbuj jeszcze raz nagrać obraz ISO. 

Tu masz przykład instalacji pliku ISO. 

Ahh , ja na plycie nie chce instalowac . Ja to normalnie instaluje.

Heidoc.net pobral mi WIndows 7 ktory chcialem potem wypakowuje otwieram setup i tak sie dzieje

bannerrr.png

Opublikowano
2 minuty temu, TwojaStaraRobi napisał:

Ahh , ja na plycie nie chce instalowac . Ja to normalnie instaluje.

Heidoc.net pobral mi WIndows 7 ktory chcialem potem wypakowuje otwieram setup i tak sie dzieje

To tak chyba się nie da,musisz na płycie nagrać i potem normalnie zainstalować.Ja też tak kiedyś próbowałem i tak samo było pozdrawiam ;)

Opublikowano
12 minut temu, TempaStrzała napisał:

To tak chyba się nie da,musisz na płycie nagrać i potem normalnie zainstalować.Ja też tak kiedyś próbowałem i tak samo było pozdrawiam ;)

Wczesniej mi tak dzialalo tez :) Da rade bo tak robilem :)

bannerrr.png

Opublikowano

Da się zainstalować windowsa z poziomu windowsa bez problemu. Ja nawet downgrade robiłem z win10 na win7 i poszło bez problemu ;) 

Tylko tak, problemem jest jedno, strony, które nie udostępniają dobrego obrazu ISO, tylko zawsze muszą coś zmodyfikować bo by ich normalnie nie powiem co strzelił. 
Polecam pobrać windowsa na 2 sposoby w iso przez program:
https://www.dobreprogramy.pl/Windows-ISO-Downloader,Program,Windows,78497.html

Drugi sposób to strona:
http://basewin.pl/
Tylko ta strona jak i powyższy program udostępniają dobre windowsy. Sam testowałem i no, nie było u mnie problemów. 
W sumie może być problem z partycjami, MBR i GPT, jeśli masz partycję na GPT aktualnie na tym windowsie, to pobierz 64 bitową wersję bo tylko na 64 bitowej wersji zainstalujesz windows7 na UEFI(czyt. GPT)  no i wiadome, musisz mieć wtedy też ustawione na UEFI w biosie bo inaczej będzie stać 10000000 godzin na jednym etapie i nie ruszy za uj xd. 
Wiadome najlepiej kupić pendrive albo pożyczyć albo kupić płytę DVD i nagrać windowsa i zainstalować na czysto wszystko i będzie git, wtedy tylko musisz z UEFI na LEGACY w biosie zmienić rzecz jasna, no chyba, że chcesz się bawić xd

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

Zgraj dane na pendraka i na czysto zainstaluj

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Phasellus a nisi molestie, ultricies justo id, pharetra sem. Aliquam tempus hendrerit lorem non maximus. Duis rutrum quam id ipsum pellentesque blandit. Praesent quis massa arcu. Praesent cursus accumsan orci, venenatis facilisis orci accumsan quis.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...