Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z klawiaturą

Eru Iluvatar

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mam pewien problem z klawiaturą Havit HV-KB418L. 

Po podłączeniu jej do komputera przez kilka minut działa dobrze. Później nagle klawisze zaczynają świrować, wciskam E - otwiera się eksplorator, wciskam W - wiersz poleceń etc. Tak jakby klawisz Win był stale wciśnięty.

Później wszystkie klawisze działają losowo, a na koniec (po upływie jakichś 30 minut) klawiatura w ogóle przestaje reagować. Ta klawiatura systemowa także.

Sprawdzana na dwóch komputerach, na każdym to samo. Klawiatura jest nowa, kupiona jakiś miesiąc temu. Nigdy nie miała nawet najmniejszego kontaktu z wodą. W opakowaniu nie było żadnej płytki ze sterownikami, a w internecie nie ma nigdzie driverów do tego modelu...

Po wejściu w menedżer urządzeń, w właściwości klawiatury, w zakładce "Zdarzenia" jest coś takiego:

"Nie zmigrowano urządzenia".

Nie mam pojęcia czy to ma jakieś znaczenie czy nie. Chociaż jak teraz sprawdziłem, to w przypadku obecnej,  w 100% działającej, klawiatury jest napisane to samo...

Jakieś pomysły? Da się to w jakiś sposób naprawić? 

Dodatkowo mam mały problem z myszką. Kółko wariuje podczas obracania. Mysz z Esperanzy, więc w sumie nie ma się co dziwić, że coś się w niej popsuło, jednak strasznie to utrudnia pracę w komputerze. Czy z tym także można by było coś zrobić, aby poprawnie banglało?

Z góry dziękuję za pomoc. Pozdrawiam.

Opublikowano

Witam 

Może wejścia do płyty głównej (USB) są zwalone,sprawdź inną klawiaturę a jak nie to reklamacja klawiatury a nie oblałeś klawiatury czymś albo coś ? 

Opublikowano
5 godzin temu, Eru Iluvatar napisał:

Sprawdzana była na wszystkich portach USB, w obu komputerach.

Tak jak pisałem, klawiatura nigdy nie miała styczności z wodą.

Inna klawiatura działa jak trzeba.

To nie wiem,może jakaś wada fabryczna klawiatury .

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...