Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z OtherDrops

PolskiGriefer

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć,

Mam problem dotyczący pluginu OtherDrops wersja 3.2.6. Mianowicie chodzi o to, że gdy mam skonfigurowany drop i wykopię obojętnie jaki blok wyskakuje error w konsoli i owy blok nie dropi. Po wpisaniu komendy /od reload jest jasno napisane "failed: 0". Dodam też, że wszystkie pluginy mam zaktualizowane do najnowszych wersji i tylko z OtherDrop'em mam ten problem. Z góry dziękuję za pomoc.
Z poważaniem.

Bez tytułu.png

P.S. Chodzi o wersję spigot 1.13.2

Opublikowano
10 minut temu, Ekrahb napisał:

Podaj zawartość pliku config.yml.

Tam coś widze worldedita, ale prześlij ten konfig.

include-files: 
aliases:
defaults:
otherdrops:
    GLASS:
        - drop: GLASS
(To cala zawartość)

Opublikowano

Czy to jest konfig domyślny?

OtherDrops używałem kiedyś na wersję 1.7.2, więc teraz nie wiem, czy ten wykorzystuje plugin WorldEdit. Prześlij mi plugin na pw.

Spróbuj uaktualnić plugin WorldEdit, albo wsadzić wcześniejsze wersje tego pluginu. Być może masz jakąś wersje snapshot, która jest niekompletna.

Opublikowano
5 minut temu, Ekrahb napisał:

Czy to jest konfig domyślny?

OtherDrops używałem kiedyś na wersję 1.7.2, więc teraz nie wiem, czy ten wykorzystuje plugin WorldEdit. Prześlij mi plugin na pw.

Spróbuj uaktualnić plugin WorldEdit, albo wsadzić wcześniejsze wersje tego pluginu. Być może masz jakąś wersje snapshot, która jest niekompletna.

Mam wersję z 22 stycznia 2019 na wersję 1.13+ Wersja 7.0.0. Gdy zmieniam na inną występują błędy z WorldGuard, PlotSquared i AreaShop.

Opublikowano

Wersja WorldGuard nie zgadza się z wersją OtherDropsa. OtherDrops próbując użyć pewnej metody, napotyka błąd (dana metoda nie istnieje) więc problem pewnie polega na przestarzałej wersji WorldGuarda.

Opublikowano
4 minuty temu, blinkz8 napisał:

Wersja WorldGuard nie zgadza się z wersją OtherDropsa. OtherDrops próbując użyć pewnej metody, napotyka błąd (dana metoda nie istnieje) więc problem pewnie polega na przestarzałej wersji WorldGuarda.

A ja zamiast pierwszą część o WorldGuardzie wziąłem drugą o WorldEdicie, znakomicie.

Należy więc sprawdzić aktualizacje WorldGuard lub sprawdzić poprzednie wersje, jeśli oczywiście jest aktualna najnowsza wgrana.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...