Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Do jakiego pluginu zrobić poradnik?

HalMic

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hejka

Dzisiaj ma do was małe pytanka :P

Jak zły temat to przepraszam

O co chodzi?

Mam dla was prośbę byście pisali mi w tym poście, jakich pluginów poradników mam robić. Mogą to być płatne pluginy, takie jak Hydra, UltraPermission (nie ma jeszcze poradników tych pluginów w wersji polskiej), czy mam robić poradniki bardziej dostępne i darmowe jak PermisionEx, Holographic Displays, ASkyBlock, czy MyPet.

Dlaczego się pytasz?

Ponieważ z chęcią lubię robić poradniki, które pomagają innym osobom.

Co będzie w poradnikach?

Poradniki staram się pisać jak najczytelniej, będę dodawał screen shoty, gify, a nawet krótkie filmiki. Najbardziej mi zależy żebyście to WY zrozumieli plugin, by dodać go na swoim serwerze lub komuś innemu pomóc. Będę podawał jak największą ilość komend występujących w danym pluginie, i skupiał szczególną uwagę, na to na co trzeba zwrócić uwagę.

To wszystko na dzisiaj co chciał bym powiedzieć. Pytania proszę zadawać pod postem lub na priv. 

Jeden mój poradnik bez screen shotów itp. jest o pluginie Citizen.

Do zobaczenia!

PIXEL-CRAFT.TASRV.COM

======================

NAJLEPRZY SERWER SKYBLOCK

• Biter. zmienił(a) tytuł na Do jakiego pluginu zrobić poradnik?
Opublikowano

Przykład np. Quester'a, TerrainControl bądź AreaShop jeśli go nie ma.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Polecam te. Dość proste, ale niektórzy sobie z nimi nie radzą
AuthMe

WorldEdit

WorldGuard

UltraPermissions

Youtube Bridge

A z takich bardziej zaawansowanych:

Permisje Na Bungee Bez MySql + Niektóre permisje tylko na danym serwerze.

Instalacja ViaVersion na bungeecordzie

Tyle ode mnie, nara.

Opublikowano

Jeśli chodzi o płatne pluginy, to nie polecam robić do nich poradników. Osoby które decydują się na zakup pluginów, myślę, że są bardziej zaawansowane w tworzeniu serwera i nie potrzebują do tego żadnych poradników. Jeśli chodzi o moje zdanie, na temat jakiego pluginu poradnik by się przydał, to jestem zdania, że permissionsex. Przejrzałem wiele poradników i nigdzie nie znalazłem permissi do tego pluginu, żeby móc wykonywać tylko jedną akcję - na przykład móc dawać rangi, ale już nie móc tworzyć ich. Życzę powodzenia w tworzeniu poradników :) 

Jeśli w poście masz do mnie sprawę dodaj @dawidex335

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...