Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

GTA5 padnięty sektor na płycie dvd7, błąd CRC

QerDark

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem mam pudełkowe 7 płyt GTA5 PC z czego ostatnia (7) wyjebana wyskakuje błąd crc mimo że nie jest mocno podrapana lekkie ryski. Pytanie czy ktoś byłby tak miły jeżeli ma 7dvd i zrobiłby kopię obrazu płyty w iso i ją gdzieś wrzucił żebym sobie pobrał. Bo wolę pobrać 8GB (+20GB aktualizacji) niż całe 80GB. A może ktoś widział na necie gdzieś 7 płytę w iso i byłby miły podać linka bo mnie coś trafi.

Dobra jako że mam IQ ponad przeciętną spróbowałem zrobić jedno piszę to może komuś się to przyda. I się udało nie każdemu to wyjdzie jednak u mnie ten sektor nie był tak do końca rozdupcony. Zanim sposób to trochę jak to działa w prosty sposób program odczytuje płytę przy niskiej prędkości i po prostu jest w stanie poradzić sobie z niektórymi błędami występującymi przy szybkim odczycie, podobno program nawet jak nie poradzi sobie z odczytaniem jakiegoś Bajta to wam o tym powie ale i tak stworzy wam plik wiec jest jakaś szansa ze jak sektor jest kompletnie zniszczony to i tak uda się zainstalować grę.

1. Pobieramy program "Unstoppable Copier"
2. Próbujemy jak najlepiej wyczyścić płytę tylko nie porysujcie nie będę tłumaczył jak czym.
3. Wkładamy ją i włączamy wcześniej pobrany program. 
4. "Źródło" ustawiamy na naszą płytę, "kopiuj do" na jakiś nowo stworzony pusty folder.
5. Uruchamiamy program najważniejsze żeby w ustawieniach była ustawiona na jak najwyższą jakość, a prędkość nas nie interesuje.
6. Program powinien zgrać plik z płyty do folderu podczas instalacji kiedy instalator pyta o płytę z którą był błąd pokazujemy na ten folder i powinno zadziałać bez problemu.

Nie każdemu to zadziała prawdopodobnie, ale jak komuś zależy na zaoszczędzeniu transferu polecam spróbować. Jeżeli pomogło to miło mi że mogłem pomóc.
Ogólnie jeżeli zadziałało polecam zrobić sobie kopie tych płyt jakimś programem co zgrywa obraz płyty do iso (ja używam "Ashampoo Burning Studio FREE"), a z tym z którymi sobie nie poradzicie (podczas zgrywania płyt do iso też miałem błędy crc) użyjcie programu "Unstoppable Copier". Ochroni to was przed przyszłymi problemami z płytami dvd.

(GTA 5, BŁĄD CRC, ROZWIĄZANIE)

• Rayzer. zmienił(a) tytuł na GTA5 padnięty sektor na płycie dvd7, błąd CRC

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...