Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Serwer Hardcore - wasze pomysły dot. stworzenia serwera

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak jak w tytule interesują mnie wasze pomysły na serwerze Hardcore ;) Np. Na jaką wersje chcielibyście serwer, co was by zainteresowało na serwerze etc. 

Opublikowano

Wersja to wiadomo, jedna z najnowszych, ban za śmierć i drop z rud. 

Jeśli w poście masz do mnie sprawę dodaj @dawidex335

• Marosking zmienił(a) tytuł na Serwer Hardcore - wasze pomysły dot. stworzenia serwera
Opublikowano
4 godziny temu, dawidex335 napisał:

Wersja to wiadomo, jedna z najnowszych, ban za śmierć i drop z rud. 

To raczej jest to, czym serwer Hardcore się wyróżnia, więc bez tego nie miałby sensu :7_sweat_smile:

Co do serwera, zbędnych dodatków typu pandory, nie pandory (czego tam jeszcze nie wymyślą), żadnych super kitów, jedynie jakaś ranga VIP (mniej przedmiotów do gildii i ciut większy drop), w dużym skrócie taki stary dobry Hardcore :10_wink:

Opublikowano

Jesteś jedną z kilkunastu osób, które robią ten sam pomysł. Nic nowego, nic ciekawego. Gildie, drop, survival. Nudy, nudy, nudy. Wymyśl coś normalnego, bo tych hardcorów już jest wylew i każdy taki serwer, to zbędny syf.

Opublikowano
44 minuty temu, Fisherman000 napisał:

Jesteś jedną z kilkunastu osób, które robią ten sam pomysł. Nic nowego, nic ciekawego. Gildie, drop, survival. Nudy, nudy, nudy. Wymyśl coś normalnego, bo tych hardcorów już jest wylew i każdy taki serwer, to zbędny syf.

Nie ma żadnego hardcora :13_upside_down:

Sprzedam pliki z własnego serwera Minecraft! 

Na serwerze gra sporo osób (+200 graczy!)

Więcej informacji: 

https://www.mpcforum.pl/topic/1679824-sprzedam-pliki-z-wlasnego-serwera-minecraft-200-graczy-godziny-szczytu

Opublikowano
9 godzin temu, Marosking napisał:

To raczej jest to, czym serwer Hardcore się wyróżnia, więc bez tego nie miałby sensu :7_sweat_smile:

Nie do końca, dzisiaj hardcore to 1.8 - wersja sprzed 5 lat

Co najwyżej kick za śmierc

A drop to wiadomo, chwilę pokopiesz stone i masz wszystko

Opublikowano
1 godzinę temu, dawidex335 napisał:

Nie do końca, dzisiaj hardcore to 1.8 - wersja sprzed 5 lat

Co najwyżej kick za śmierc

A drop to wiadomo, chwilę pokopiesz stone i masz wszystko

Jeśli o bany chodzi to jaki według was na ile czasu najlepiej by było?

Opublikowano
1 godzinę temu, Matis55 napisał:

Jeśli o bany chodzi to jaki według was na ile czasu najlepiej by było?

Myślę, że 6 godzin jest odpowiednie. 

Opublikowano

Fajnie byłoby zobaczyć serwer ze starych czasów!

- mógłbyś spróbować wprowadzić własny generator mapy, przez co wprowadziłbyś coś oryginalnego i zarazem gracze częściej zakładaliby gildie na powierzchni.

- bany za śmierci uczyniłyby rozgrywkę trudniejszą i mógłbyś na przykład zarobić za pomocą wprowadzenia możliwości kupna unbana w itemshopie.

- trwałość rozgrywki czyniłaby, że gracze zostawaliby z Tobą na dłużej, ponieważ gra stałaby się dłuższa i wymagałaby większego poświęcenia. 

- poziom trudności, to coś czego najbardziej brakuje na innych serwerach. Przeważnie na większości po parunastu minutach można zdobyć przedmioty potrzebne do założenia gildii. Zrób tak, żeby u Ciebie było to pare dni.

Opublikowano

Co do Unbana również można zastosować stare dzieje czyli mam na myśli zjadanie jakiejś rudy, dzięki czemu, do naszej postaci przybywa powiedzmy serduszko(AntyBan). 

Opublikowano
8 godzin temu, Amove napisał:

Co do Unbana również można zastosować stare dzieje czyli mam na myśli zjadanie jakiejś rudy, dzięki czemu, do naszej postaci przybywa powiedzmy serduszko(AntyBan). 

Myśleliśmy aby takie coś rozdawać w jakiś eventach ;)

Opublikowano

No to warto będzie brać udziały w konkursach, ale pamiętajmy, że co za dużo to nie zdrowo ;3

Start mógłby się rozpocząć mając na koncie powiedzmy dwa życia.

Fajnie też byłoby zdobyć główkę gracza z pvp, by ładnie ozdobić pustą ściane.

I bynajmniej dla mnie Hardcore nie powinien mieć dropu ze stona, to się mija z celem, ale jak już chcecie to wprowadzić... to na prawde minimalne procenty

Opublikowano
28 minut temu, Amove napisał:

Fajnie też byłoby zdobyć główkę gracza z pvp, by ładnie ozdobić pustą ściane.

Właśnie skończyłem pisać plugin na to :) 

Co według was powinno się znaleźć w początkowych przedmiotach?

Opublikowano
Dnia 19.02.2019 o 12:10, Matis55 napisał:

Co według was powinno się znaleźć w początkowych przedmiotach?

Skoro to hardcore, to nic :P 

Opublikowano

Ahh te stare czasy jak się umierało to ban 7 dni, to było piękne. A teraz? Tak jak wyżej ktoś mądry napisał "chwilę pokopiesz stone i masz wszystko" - no cóż takie czasy.

Jak drop to tylko z rud a jak z rud to plugin który blokuje x-raya. Wersja myślę jedna z nowszych a może i najnowsza. Ban moim zdaniem na 3 dni i możliwość wykupienia odbanowania.

Co do dodania życia to może nie zjadane rudy ale jakaś rzecz która się craftuje? Np. diamond bloki dookoła i po środku kox i mamy życie więcej?

Opublikowano

Powiem tak, troszkę niby się znam na serwerkach z tych czasów. Teraz stawianie serwerów hardcore jest nie opłacalne, musiał byś znaleźć dużego youtubera ze starych czasów typu jakiś nolif, miszczu, friz itp... (koszty) Ludzie teraz przychodzą na serwer zazwyczaj tylko na start, chyba że kupujesz reklamę nie od tych dzieciaczków z pokolenia craftc**a i mc'GOWNO'u. Dużo osób pograło by na takich serwerach ale nie dostrzegą go wyróżniających się od wszystkich. Co do pomysłu to jest ich multum na mpc i żaden i tak nigdy nie pobił progu graczy powyżej 300 osób online. Do starego klimatu wrócić najłatwiej usuwając wszystkie udogodnienia co przyniósł nam czas, typu stowniarki, kilofy 6/3/3, kity, większy drop, zmniejszenie itemów na gildie itp... Stary hardcore - stowniarki na redstone (niby lagowały XD) , brak boyfarmer'ów. To tyle pa ;*

:)

Opublikowano

Serwer nadal jest w trakcie tworzenia!

Nadal możecie pisać swoje propozycje które z chęcią przeczytamy i zastanowimy się nad ich wprowadzeniem!

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
50 minut temu, wajjdsa napisał:

@Matis55 Jeżeli mógłbym chciałbym pomóc (napisałbym jakiś latwy plugin lub stworzył mapę). Mam też wiele różnych pomysłów.

Zależy jakie pluginy możesz napisać. Co do mapy mamy całą ukończoną :) 

Opublikowano
22 godziny temu, Matis55 napisał:

Zależy jakie pluginy możesz napisać. Co do mapy mamy całą ukończoną :) 

Różne, napisz pw albo podaj discord/fb, mam tez kilka pomysłów co do servera, nadal utrzyma swoją tematykę lecz będzie inny niż te wszystkie "gówna hc"

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...