Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak podłączyć plugin MH-API pod baze danych MySQL?

WilczeqHistoryk

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć! Tworze serwer Minecraft i potrzebuję informacji na temat pluginu MH-API. Dokładniej to chciałbym go podłączyć pod bazę MySQL (phpmyadmin) i mam z tym nie mały problem. Config wygląda tak:

config:
  enabled: false
  database:
    mode: sqlite
    tableprefix: karolek_
    mysql:
      host: localhost
      port: 3306
      user: root
      pass: ''
      name: minecraft
    sqlite:
      name: minecraft.db
  socket:
    password: ZAQ!2wsx
    port: 1337

Kompletnie nie ogarniam tego i potrzebuje pomocy. Największy problem mam z linijką "sqlite" i "socket" bo o tym informacji w internecie żadnej nie znalazłem. Dzięki za wszystkie odpowiedzi!

Opublikowano

to mode: sqlite zmieniasz na mode: mysql tutaj wpisujesz swoje dane do mysql       host: localhost
      port: 3306
      user: root
      pass: ''twoje_hało"
      name: minecraft

nic trudnego reszty nie ruszasz

Opublikowano

Najlepsza rada to napisanie do karolka :7_sweat_smile: Tworzysz serwer minecraft a nie wiesz jak podpiąć mysql. Pokaż może jakieś logi z konsoli, czy ten plugin crashuje jaka wersja itp.. rozpisz się dokładnie

:)

Opublikowano

W konsoli nie ma absolutnie żadnej linijki związanej z tym pluginem. Wiem jak w wielkim skrócie podpiąć plugin do MySQL, tyle że miałem problem z nieznanymi mi dotąd linijkami. Niemniej dziękuje za wszystkie odpowiedzi, chyba jednak poszukam innego pluginu.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...