Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Automatyczne uruchamianie serwera VPS po wyłączeniu - jak to zrobić?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam może ktoś pomóc by na vps mam wszystko powgrywane natomiast nie potrafię zrobić tak by przy wyłaczeniu server automatycznie się załączył

• Marosking zmienił(a) tytuł na Automatyczne uruchamianie serwera VPS po wyłączeniu - jak to zrobić?
Opublikowano

Jeśli dobrze zrozumiałem to chcesz uruchomić serwer minecraft po starcie/restarcie VPS. W takim przypadku skorzystaj z cron. Jest multum stron, które Ci wytłumaczą jak z tego korzystać, więc użyj swojej ukochanej wyszukiwarki.

Ja bym zrobił to tworząc jakiś potężny skrypt, który uruchomi minecraft w screenie i ustawił w cron, że po restarcie ma zostać wykonany ten skrypt. Nie zapomnij tylko nadać uprawnienia do skryptu na uruchomienie go, ale to też z łatwością znajdziesz na internecie.

VGE BEZ TŁA.png

Opublikowano

Zainstaluj CRON:

sudo apt-get update sudo

apt-get install cron

Generator do CRONTAB:

https://crontab-generator.org/

Jeżeli startujesz komendą: screen -dmS x java -Xms5632M -Xmx5632M -jar spigot.jar to takie cos

* * * * * screen -dmS x java -Xms5632M -Xmx5632M -jar spigot.jar >/dev/null 2>&1

Jeżeli inna podaj.

1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...