Skocz do zawartości

Problem z BSD - brak sieci

Od ostatniej odpowiedzi w tym temacie minęło 221 dni. Pamiętaj, że odkopywanie takich tematów jest niewskazane, chyba że chcesz wnieść coś nowego do dyskusji.

Polecane posty

Witam zakupiłem nie dawno vps kvm z  llvup i mam problem z siecia tak jak by nie czyta sieci. probowałem to naprawić z róznych poradników robiłem to kropka w kropke ale nadal nic sieć nadal nie działa był bym wdzięczny jak by ktos mi pomogł  uporać się z tym blędem 

Udostępnij ten post


Link to postu
Pani Kasia

Sprobuj zalogowac sie kontem root np przez aplikacje WinScp. Jesli pokaze ze utracono polaczenie, albo ze nie udalo sie polaczyc to wina vps. 

Udostępnij ten post


Link to postu
Dnia 1.02.2019 o 13:39, TexTr napisał:

Witam zakupiłem nie dawno vps kvm z  llvup i mam problem z siecia tak jak by nie czyta sieci. probowałem to naprawić z róznych poradników robiłem to kropka w kropke ale nadal nic sieć nadal nie działa był bym wdzięczny jak by ktos mi pomogł  uporać się z tym blędem 

Pomogę zdalnie. Nie będę dawał gotowych rozwiązań na tym forum z różnych powodów ;) GG masz w profilu, na google, w sumie to wszędzie xD  
Jedynie co wspomnę to nie tylko sieć należy ustawić, ale też dnsy. 

 

Dnia 1.02.2019 o 14:09, well_skilled napisał:

Sprobuj zalogowac sie kontem root np przez aplikacje WinScp. Jesli pokaze ze utracono polaczenie, albo ze nie udalo sie polaczyc to wina vps. 

Spróbuj się podszkolić, spróbuj to wykonać, spróbować.. koleś, powiem krótko, z tego co Ty napisałeś to jakieś bzdury xd gdybyś spróbował się podszkolić to byś wiedział, że ręcznie trzeba ustawić sieć na lvlupie bo tam są gorsze matoły za przeproszeniem niż tu i nie potrafią skryptu zrobić na np. instalację FreeBSD, przez co trzeba ręcznie instalować FreeBSD i ustawiać sieć ustawiać. 

 

 

 


Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Pani Kasia

Dnia 1.02.2019 o 13:39, TexTr napisał:

Witam zakupiłem nie dawno vps kvm z  llvup i mam problem z siecia tak jak by nie czyta sieci. probowałem to naprawić z róznych poradników robiłem to kropka w kropke ale nadal nic sieć nadal nie działa był bym wdzięczny jak by ktos mi pomogł  uporać się z tym blędem 

 

Musisz poprawnie skonfigurować sieć...

 

ee /etc/rc.conf

 

ifconfig_vtnet0_name=“em0”
ifconfig_em0=“inet ADRES IP MASZYNY netmask 255.255.255.255 broadcast ADRES IP MASZYNY”
static_routes=“net1 net2”
route_net1="-net BRAMA/32 ADRES IP MASZYNY"
route_net2=“default BRAMA”

 

Następnie: 

ee /etc/resolv.conf
nameserver 8.8.8.8 - najlepiej te od google xd

 

Po czym edytujemy /etc/ssh/sshd_config

ee /etc/ssh/sshd_config

 

Dopisz bądź znajdź:

 

PermitRootLogin yes
PasswordAuthentication yes

 

Jeżeli będziesz szukał usuń "#" przed i popraw z no na yes :)

 

Reboot maszyny i powinieneś się połączyć

 

Aaa dodam jeszcze, że musisz usunąć "#" przed port 22 i najlepiej sobie go zmień, ale pamiętaj później o wpisaniu go przy połączeniu ssh bądź ftp :)

 

Edytowano przez Patryś..

Udostępnij ten post


Link to postu
Autor tematu Napisano (edytowany)

oto moja konfiguracja
/edit juz mi ftp działa oraz ssh ale nadal siec nie działa

xdd.png

Edytowano przez TexTr

Udostępnij ten post


Link to postu
32 minuty temu, TexTr napisał:

oto moja konfiguracja
/edit juz mi ftp działa oraz ssh ale nadal siec nie działa

xdd.png

repozytorium musisz jeszcze zrobić, sieć działa, jeżeli łączysz się z ssh :D

Udostępnij ten post


Link to postu
Pani Kasia

Przed chwilą, Patryś.. napisał:

repozytorium musisz jeszcze zrobić, sieć działa, jeżeli łączysz się z ssh :D

pomogł byś ?

Udostępnij ten post


Link to postu
1 minutę temu, Patryś.. napisał:

Na pw :D

juz napisałem :)

Udostępnij ten post


Link to postu

xd rok temu z tydzień nad tym siedziałem ale teraz robię to z zamkniętymi oczami :D jak chcesz pomocy to pw


Czasami człowiek sądzi, że ujrzał już dno studni ludzkiej głupoty, ale spotyka kogoś, dzięki komu dowiaduje się, że ta studnia jednak nie ma dna.

Udostępnij ten post


Link to postu
Pani Kasia

Autor tematu Napisano (edytowany)

prosze o zamknięcie tematu problem został rozwiązany

Edytowano przez TexTr

Udostępnij ten post


Link to postu
Od ostatniej odpowiedzi w tym temacie minęło 221 dni. Pamiętaj, że odkopywanie takich tematów jest niewskazane, chyba że chcesz wnieść coś nowego do dyskusji.
Temat jest zablokowany i nie można w nim pisać.
  • Kto przegląda   0 użytkowników

    Brak zalogowanych użytkowników przeglądających tę stronę.


×
Okienko zamknie się za 5 sekund...