Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Regen w dungeonie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, potrzebuję pomocy. Walczę z dungeonem dodaję regen do folderu z mapą i do folderu data/dungeon wchodząc na mapę nie ma respu. Dodam jeszcze gdy jestem na mapie i spawnuję moby komedną /m   moby pojawiają się.  Jaki jest prawidłowy proces dodawania regen? Czym jest to spowodowane?

Opublikowano

respisz grupki mobów czy pojedyncze mobki? Najlepiej jest respić grupki, i musisz je dodać do pliku group.txt (w FTP czyli WinSCP itp) Jeśli chodzi o ustawienie respu grupek polecam użyć M2ToolUP od Terenza, wczytujesz mapę, klikasz regen, wybierasz typ (Group, Boss, Stone, Town) wpisujesz ID (max 10000, ale pozniej możesz to zmienić), ustawiasz resp grupek oraz czas i rozstaw między mobkami. klikasz regen -> wygeneruj -> regen.txt i wybierasz gdzie ma się to zapisać. wchodzisz do FTP i wrzucasz regen.txt do folderu z mapą i ustawiasz prawa 777. Jeżeli ID jest większe niż 10000 to plik regen.txt edytujesz za pomocą Notepad++, zaznaczasz ID 10000 klikasz kombinację ctrl+f klikasz zamień lub replace jeśli masz angielską wersję, niżej wpisujesz ID grupki właściwe (np. 15677) i klikasz "Zamień wszystkie" lub "Replace All" i bajlando :D oczywiście restartujesz serwer. Ja polecam odświeżyć, wyjść z WinSCP, wpisać w maszynie: /etc/rc.d/netif restart a po tej operacji dopiero komendę "reboot". 

Opublikowano

super, ja robię dunga więc używam w quescie taką komendę:

d.regen_file("data/dungeon/regen.txt")

tutaj wklejam tak samo?

czy jak to wygląda?

Opublikowano

nie wiem, dungów nie robiłem, ale możesz spróbować. zrób sobie kopię (w razie czego) i spróbuj tak zrobić. Jeżeli będzie działało to spoko :D a jeśli nie to nie mam pojęcia :/

• Aive zmienił(a) tytuł na Regen w dungeonie
Opublikowano

d.set_regen_file("data/dungeon/regen.txt")

w quescie

a regeny  w pliczku mają wygladac tak:

r    1255    222    10    10    0    0    60s    100    1    2512
r    1244    236    10    10    0    0    60s    100    1    2512
r    1245    241    10    10    0    0    60s    100    1    2512
r    1222    244    10    10    0    0    60s    100    1    2512
r    1223    246    10    10    0    0    60s    100    1    2512
r    1227    246    10    10    0    0    60s    100    1    2512

to jest spawn grupek sprawdz w group.txt czy dobrze podajesz ID

group.txt jest w share/locale/poland

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...