Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co sądzicie o Sylasie?

Kwarcik

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, grał nim ktoś na tyle dużo że coś o nim powiedzieć konkretnego? 
Ja zagrałem nim z 3 mecze w jungli, i było mi mega ciężko hahah.

mój znak rozpoznawczy to jego brak

Opublikowano

Pograłem nim trochę na midzie i jak to nowa postać jest strasznie OP, ale dzięki swoim umiejętnościom fajnie się nim gra, zwłaszcza jak kopiujesz R'ke kogoś np. Siona :v 

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano

Czekam na rotację, o ile już nie ma. Moim zdaniem jego R, to już brak pomysłów Riotu.

Ludzie jeszcze dobrze się nie ogarnęli z Neeko, a już wgrywają następnego champa, zamiast dopracować niektóre z obecnych.
A no i oczywiście spotkałem już go na rankedzie w moim teamie, zrobił 3/13 na topie :D

• Sneakysu zmienił(a) tytuł na Co sądzicie o Sylasie?
Opublikowano

Za szybko nowy champ, o wiele za szybko.

Według mnie powinni zfreezować to wydawanie champów i skupić się na ogarnięciu całego lola

(może nawet nowym silniku).

Odnośnie samego champa, jak każdy nowy jest zbyt op. Poza tym nie pasuje mi rola AP gdzie combo skupia

się na AA :/ Czekam na nerfy, aktualnie instabanned.

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

Widać że długo nie gracie w Lola. W samym 2012 wyszło 12 postaci z czego większość bez większej zapowiedzi i teraz tylko narzekacie i pierdolenie że kończą się pomysły to też bzdura imo kopiowanie skilli było do przewidzenia, a frajdy w tej grze od kilku lat mało i fajnie że takiego champa dodali.

Dłuższej grafiki się nie dało?

Opublikowano
6 godzin temu, Silver™ napisał:

Widać że długo nie gracie w Lola. W samym 2012 wyszło 12 postaci z czego większość bez większej zapowiedzi i teraz tylko narzekacie i pierdolenie że kończą się pomysły to też bzdura imo kopiowanie skilli było do przewidzenia, a frajdy w tej grze od kilku lat mało i fajnie że takiego champa dodali.

Sylas żadnej frajdy nie daje, poza tiltowaniem się że kolejny champ z półki który nie jest zbalansowany.

Poza tym porównywanie 2012 gdzie champów było mało, do roku 2019 gdzie mamy ich więcej niż 140, gdzie niektóre picki po prostu nie są już grane (np Annie, Taliyah) ponieważ są zbyt nerfed aby cokolwiek w grze zrobić. Dodatkowo większej ilości champów przydałby się rework pod względem mechanicznym, niż tworzenie nowych postacii które są bez sensu.

Bez nazwy-2.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 29.01.2019 o 17:04, xOstateczny napisał:

Sylas żadnej frajdy nie daje, poza tiltowaniem się że kolejny champ z półki który nie jest zbalansowany.

Poza tym porównywanie 2012 gdzie champów było mało, do roku 2019 gdzie mamy ich więcej niż 140, gdzie niektóre picki po prostu nie są już grane (np Annie, Taliyah) ponieważ są zbyt nerfed aby cokolwiek w grze zrobić. Dodatkowo większej ilości champów przydałby się rework pod względem mechanicznym, niż tworzenie nowych postacii które są bez sensu.

Fajnie ziomeczku dałes przyklady Annie i Taliyah. Pierwsze co ci na mysl wpadlo? To że ci ktoś bije tą postacią i płaczesz, to nie znaczy że .. sylas żadnej frajdy nie daje". Są takie osoby które bijąc takich jak ty mają z tego niezły ubaw i z pewnościa im ta postać przypadła do gustu.I akurat ty nalezysz pewnie do grona tych osób co ..dużo nie grają w tą gre" bo jezeli byloby inaczej to bys wiedzial ze kazda postac nowa ktora wychodzi nie jest zbalansowana. Rework dostają te postacie które muszą go dostać. Czyli takie których umiejętności nie stanowią juz tego minimum by móc rywalizować z coraz to nowymi postaciami. W 2012 roku było około 35 mniej bohaterów niż aktualnie. To wedlug ciebie to mało? I każdy pick jest grany. A nie jak ty wypisujesz bzdety że juz nikt niczym nie gra...

Opublikowano

Każdy gra czym umie, mi osobiście nie przeszkadza dodawanie nowych champów do ligi - ale fakt powinni ogarnąć jakieś reworki postaci (choć na ten rok jest już kilka planowane). Co do samego Sylasa, chłop po prostu jest do znerfienia i tyle xd.

Opublikowano

Ma strasznie irytujący skillset. No i ta rka raz jest opska raz bezużyteczna. Przy karthusie, amumu, sorace w teamku się ładne cyrki robią.

Opublikowano

Poza tym porównywanie 2012 gdzie champów było mało, do roku 2019 gdzie mamy ich więcej niż 140, gdzie niektóre picki po prostu nie są już grane (np Annie, Taliyah) ponieważ są zbyt nerfed aby 

https://na.op.gg/summoner/userName=loweqplayer <- powiedz temu panu, że Annie jest zbyt nerfed, żeby nią grać. Może wtedy z miejsca 8 wskoczy na top 1.

Według champion gg jego winrate na wszystkich liniach jest bardzo niski, ale to pewnie dlatego, że dużo osób jak na razie po prostu pickuje go for fun, póki jest nowy. Imo jest w całkiem dobrym miejscu, jeżeli chodzi o balans.

giphy.gif

Opublikowano

Nie zgodzę się z faktem, że jest w dobrym miejscu. Fakt faktem spamuję go ostatnio i przyjemnie mi się nim gra, ale póki co nie znalazłem jeszcze żadnego słabego matchupu, w większości wypadkach daje sobie radę na linii z łatwością, do tego dojdą z dwa roamy na inne linie i jest już nie do powstrzymania. Żeby go zbalansować to musieliby mu znerfić heala z W, który przywraca mu MASĘ HP i żeby pasywka mniej biła turrety, gdyż za łatwo plejty się nim niszczy przez co łatwo przewagę sobie robi na linii, reszta umiejętności jest imo balanced. 

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

Opublikowano
14 godzin temu, Kaktus. napisał:

https://na.op.gg/summoner/userName=loweqplayer <- powiedz temu panu, że Annie jest zbyt nerfed, żeby nią grać. Może wtedy z miejsca 8 wskoczy na top 1.

Według champion gg jego winrate na wszystkich liniach jest bardzo niski, ale to pewnie dlatego, że dużo osób jak na razie po prostu pickuje go for fun, póki jest nowy. Imo jest w całkiem dobrym miejscu, jeżeli chodzi o balans.

Tylko zauważ że to nie jest metapick, a main jakich mało (Tak samo mógłbym zaznaczyć tutaj AnnieBot czy jakiegoś innego typa który sobie grywa nawet Garenem na JG)

Bez nazwy-2.png

Opublikowano
9 godzin temu, xOstateczny napisał:

Tylko zauważ że to nie jest metapick, a main jakich mało (Tak samo mógłbym zaznaczyć tutaj AnnieBot czy jakiegoś innego typa który sobie grywa nawet Garenem na JG)

Dlaczego gracze league of legends patrzą tak prostoliniowo i mają klapki na oczach? Metą nie jest to, co jest najczęściej pickowane, tylko to, co w danym momencie działa i tyle. Mówienie, że coś nie jest w mecie tylko dlatego, bo mało osób tym gra, to tak jakby powiedzieć, że porsche jest tak samo szybkie jak maluch bo w terenie zabudowanym i to i to jeździ nie więcej niż 50km/h. Nie mów, że czymś nie da się grać, bo jest zbyt mocno znerfione, skoro są ludzie na bardzo wysokim poziomie, którzy grają tymi postaciami z powodzeniem.

Tak samo było z Yorickiem. Z patcha na patch nagle jego popularność mega wzrosła i wkupił się w łaski graczy. Czy coś w Yoricku zmieniali? Tak, ale raczej niewiele. Od pewnego czasu był mniej więcej tak samo dobry, jak jest teraz, a mimo to nikt nim nie grał. Dlatego moim zdaniem ocenianie postaci po samym fakcie ile osób nią gra, to bezsens, bo bywa, że niektóre picki tylko czekają na to aż zostaną odkryte.

Taka sama tendencja jest na low elo. Kiedy na mainie picknę jakiegoś Xeratha na top lane, to wszyscy mają wyjebane jajca tak długo jak jestem usefull, natomiast kiedy zaloguję się na jakieś randomowe konto i picknę coś niekonwencjonalnego to nim jeszcze wejdziemy do gry zostanę zwyzywany od kurew, bo ludzie z takimi właśnie klapkami na oczach nie rozumieją, że coś innego przynajmniej w niektórych matchup'ach ma prawo działać.

giphy.gif

Opublikowano

10 godzin temu, Kaktus. napisał:

Metą nie jest to, co jest najczęściej pickowane, tylko to, co w danym momencie działa i tyle. 

Dodatkowo odnośnie Yoricka, nie był on pickowany bo były lepsze picki na topa, które sprawdzały się w danym patchu i nie tylko nerfy/buffy na dane champy zmieniają ich "granie", ale również to, że dochodzą zmiany w itemach, objectivach, lanephase itp...

Bez nazwy-2.png

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

Sylas - Moim zdaniem wbrew pozorom ta postać wymaga sporego nakładu czasowego w wyskillowaniu go, i tylko w dobrych rękach da się wycisnąć z niego 100% potencjału. Ma bardzo silny late game.

lil-pump-gif-4.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...