Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z pobieraniem

DrFatHobbit123

Pytanie

Opublikowano

Witam, mam problem z pobieraniem plików na Operze, Chrome i Mozilli na wszystkich przeglądarkach próbowałem pobrac i nie pobierze mi tych plików które chcę pobrac :/ Szukałem we wszystkich pzreglądarkach opcji jakiejs żeby wyłączyc to "bezpieczeństwo" ale nie znalazłem, dodam, że wyłączanie zapory windowsa też nie pomogło za żadne skarby nie mogę pobrac plików na których mi zalezy. Będę Wdzięczny za każda pomoc :)

Mój windows to : Windows 10 Home

13 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A co napisałem , że NIE DA SIĘ WYŁĄCZYĆ bez wyłączenia SnartScreen , ty chyba nie potrafisz czytać ze zrozumieniem.  To jeden z komponentów defendera który działa po wyłączeniu samego defendera. 

Chrome dałem jako  prosty przykład , tłuku.    Wszystkie przeglądarki mają  aktualnie wbudowane opcje skanowania i ochrony ( ochronę przed wyłudzaniem danych (phishingiem) i złośliwym oprogramowaniem )  które należy  koniecznie wyłączyć by cokolwiek pobrać.  Zasady blokad są identyczne jak w  Chrome.   Prawie w 100% pokrywają się blokowania tego samego pliku. 

Zasady pobierania takich plików są proste, nie pobiera wyłącz firewall, nie pobiera dalej wyłącz opcje w przeglądarce, dalej blokuje wyłącz SmartScreen.  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Zapomniałem dodać, że plik mi się pobierze tylko po pobraniu wyskakuje błąd ,,Pobieranie przerwane: Wykryto wirusa,,

Podam może link na priv bo to jest crack do elfbota do tibi a w regulaminie pisało że za piractwo jest perm.

@edit 

Szukałem nawet na necie ale jak wszystkie opcje w firewallu wyłączę nadal mi nie chce  się pobrać, kolega mi pobrał nawet i po skopiowaniu na dysk otworzyłem archiwum chciałem wypakowac ale wyskakiwał błąd że coś tam o złośliwym oprogramowaniu i archiwum znikało z dysku, kilka cracków próbowałem ale jak to crack, wykryje wirusa bp podobno ten crack coś tam w rejestrze manipuluje i crackuje program.

Nawet dodanie do wyjątków nic nie daje.

Opublikowano

To tobie coś kiepsko poszło pieprzenie głupot, nie wiesz nie odzywaj się z bełkotem.

Usługi wbudowane w windows blokują, Defender działa czasami bez powiadomienia i kasuje pliki, informacje dostępne tylko przy sprawdzeniu akcji. Czasami samo wyłączenie firewallu nie wystarcza i należy restartować kompa. Poza tym działa cały czas SmartScreen zwłaszcza w  przeglądarce windowsa i explorerze. 

SmartScreen należny wyłączyć osobno.

Chrome i inne przeglądarki blokują mając wbudowane bezpieczne przeglądanie i kasują zawsze pliki, opcjonalnie wyświetlają monit o zapisaniu mimo ostrzeżenia.  Ochronę wyłącza sie głownie w opcjach ustawieniach prywatności.

Opublikowano

Można zamknac, problem leżał po stronie zapory, defendera, musiałem chwile w tym pogrzebać i była opcja żeby całego defendera wyłączyć, a nie tylko "część" dzięki za pomoc każda :) repki oczywiście poleca na wasze konta.

Opublikowano
29 minut temu, Ktosiu napisał:

To tobie coś kiepsko poszło pieprzenie głupot, nie wiesz nie odzywaj się z bełkotem.

Usługi wbudowane w windows blokują, Defender działa czasami bez powiadomienia i kasuje pliki, informacje dostępne tylko przy sprawdzeniu akcji. Czasami samo wyłączenie firewallu nie wystarcza i należy restartować kompa. Poza tym działa cały czas SmartScreen zwłaszcza w  przeglądarce windowsa i explorerze. 

SmartScreen należny wyłączyć osobno.

Chrome i inne przeglądarki blokują mając wbudowane bezpieczne przeglądanie i kasują zawsze pliki, opcjonalnie wyświetlają monit o zapisaniu mimo ostrzeżenia.  Ochronę wyłącza sie głownie w opcjach ustawieniach prywatności.

Hmm, poza tym wiesz co? Autor napisał, że nie może pobrać pliku. Nie napisał, że plik został pobrany, ale w przeglądarce jest "Błąd pobierania" i został usunięty. 

Masz opere? Miałeś kiedyś takowy problem? A wiesz, że sam głupoty piszesz? Wiesz, że ja posiadam Opere i każdemu polecam ją i wiesz, że wiele razy ja miałem tak, że blokował antywirus itd., i wiesz, że zawsze było wyświetlone dlaczego, a jeśliby nawet nie było(Ty tak twierdzisz) to w przeglądarce będzie "błąd pobierania"?

Ale to nic! Jak w ogóle możesz analizować problem, skoro autor nie podał linku i innych rzeczy w celu dokładnej weryfikacji tylko idziesz na oślep? 

Fakt faktem, można by jeszcze autora najpierw poprosić o screen z Defendera, ale Ty nie! Każesz najpierw wyłączać, to ja Ci nawet zaznaczyłem, że autor to JUŻ dawno zrobił.

Zamiast poprosić o dalsze screeny weryfikacyjne to Ty dalej upierasz się. Niech to będzie lekcja dla Ciebie, nie idź na oślep skoro sam nie wiesz, a autor nie dał zbyt wielu informacji, aby dokładnie zdiagnozować problem. Naucz się praktyki, nie teorii.

Chcesz diagnozować problem? To najpierw upewnij się, że 3 najważniejsze podstawowe rzeczy zostały spełnione. 

Specjalnie dla Ciebie, masz 3 podstawowe rzeczy:

-> dokładnie przyjrzyj się tematowi, przeczytaj starannie i jeśli czegoś brak, to napisz przed diagnozą(masz rangę więc nie tylko świeć nią),
-> Jeśli autor nie dał informacji na temat. stanu antywirusów, logów to poproś o nie przed ogólną diagnozą,
-> Upewnij się, że to nie jest wina hosta- w tym celu poproś również o link bądź dopytaj autora, czy ma drugiego kompa i czy próbował, jeśli nie ma to niech zapoda linka weryfikacyjnego

Ja jeszcze zauważyłem, że ten temat należałoby wstawić do działu:

Oprogramowanie - Bezpieczeństwo

Bo ten dział nie pasuje do tematu jak i problemu. 

Pomogłem ? klik up to Like ;D ( Lubię to ! ) xD

300 postów-> 10.10.2013 godz. 9:00
400 postów-> 19.10.2013 godz. 9:00

Opublikowano

Próbowałem, ale jak otworze archiwum to znika z dysku i wyskakuje coś tam że plik jest niebezpieczny ale cracki jak to cracki zawsze wykryje w nim wirusa, próbowałem też inne ale to samo...

Opublikowano

Przeglądarka jak byk wywala komunikat  że nie może pobrać pliku i go kasuje z dysku przed skończeniem działania. Już samo wspomnienie o bezpieczeństwie pozwala stwierdzić że ma komunikat o blokadzie. 

Chrome automatycznie blokuje pobieranie niebezpiecznych plików, które mogą spowodować takie problemy jak:

zainfekowanie komputera wirusami,

wyciek prywatnych danych,

zmiana ustawień przeglądarki i komputera,

dodanie niechcianych rozszerzeń lub pasków narzędzi do przeglądarki.

Powody blokowania pobrania plików

Pobieranie pliku może zostać zablokowane z tych dwóch powodów:

1 Podejrzewamy, że plik może być złośliwy, niechciany lub nietypowy.

Złośliwy: próbujesz pobrać złośliwe oprogramowanie.

Niechciany: próbujesz pobrać fałszywe oprogramowanie. Ten program udaje przydatny, a faktycznie może wprowadzić nieoczekiwane zmiany na komputerze.

Nietypowy: próbujesz pobrać nietypowe lub potencjalnie niebezpieczne oprogramowanie.

2 Próbujesz pobrać plik z witryny znanej z rozpowszechniania złośliwego oprogramowania.

By pobrać najpierw należy wyłączyć przynajmniej firewall Windowsa , w następnej kolejności zajmować się przeglądarkami i w nich wyłączyć opcje odpowiedzialne za skanowanie pliku.  Jak byś nie wiedział za skanowanie i kasowanie plików  np w Chrome odpowiedzialna jest opcja  „Włącz ochronę przed wyłudzaniem danych (phishingiem) i złośliwym oprogramowaniem” i ją należy  WYŁĄCZYĆ ( odkliknąc ),  poza tym jak nadal kasuje plik albo uniemożliwia coś ściąganie koniecznie należy wyłączyć SmartScreen w Defenderze, jego nie wyłącza dezaktywacja zapory i defendera. 

Opublikowano
9 godzin temu, Ktosiu napisał:

Przeglądarka jak byk wywala komunikat  że nie może pobrać pliku i go kasuje z dysku przed skończeniem działania. Już samo wspomnienie o bezpieczeństwie pozwala stwierdzić że ma komunikat o blokadzie. 

Chrome automatycznie blokuje pobieranie niebezpiecznych plików, które mogą spowodować takie problemy jak:

zainfekowanie komputera wirusami,

wyciek prywatnych danych,

zmiana ustawień przeglądarki i komputera,

dodanie niechcianych rozszerzeń lub pasków narzędzi do przeglądarki.

Powody blokowania pobrania plików

Pobieranie pliku może zostać zablokowane z tych dwóch powodów:

1 Podejrzewamy, że plik może być złośliwy, niechciany lub nietypowy.

Złośliwy: próbujesz pobrać złośliwe oprogramowanie.

Niechciany: próbujesz pobrać fałszywe oprogramowanie. Ten program udaje przydatny, a faktycznie może wprowadzić nieoczekiwane zmiany na komputerze.

Nietypowy: próbujesz pobrać nietypowe lub potencjalnie niebezpieczne oprogramowanie.

2 Próbujesz pobrać plik z witryny znanej z rozpowszechniania złośliwego oprogramowania.

By pobrać najpierw należy wyłączyć przynajmniej firewall Windowsa , w następnej kolejności zajmować się przeglądarkami i w nich wyłączyć opcje odpowiedzialne za skanowanie pliku.  Jak byś nie wiedział za skanowanie i kasowanie plików  np w Chrome odpowiedzialna jest opcja  „Włącz ochronę przed wyłudzaniem danych (phishingiem) i złośliwym oprogramowaniem” i ją należy  WYŁĄCZYĆ ( odkliknąc ),  poza tym jak nadal kasuje plik albo uniemożliwia coś ściąganie koniecznie należy wyłączyć SmartScreen w Defenderze, jego nie wyłącza dezaktywacja zapory i defendera. 

Co Ty się uczepiłeś tego zjebanego Chrome? Masz ode mnie 3 ważne punkty, zastosuj je i zobaczysz wtedy, że na żadnej przeglądarce nie może pobrać + wyłączył firewall'a a problem dalej jest. 

Jakbyś nie wiedział, przeglądarka nic do tego nie ma wielki znawco świecidełek rang. Nie wiem czytasz z okularami ciemnymi ten temat? 

Masz ode mnie znowu screena i przestań już tego Chrome dręczyć!

P.S. Gdybyś był taki wielki to byś wiedział że win 10 Home nie może wyłączyć deffendera w 100%. Ale tak, Ty tylko potrafisz robisz spam, zamiast poczekać. 

image.png

Bo teraz no nie zabłysłeś, dopóki autor nie odpisze i nie zweryfikuje co napisałem to takowe pomoce z Twoich stron są bezsensowne bo ciągle lepisz się Chrome skoro autor jak byk napisał to co masz wyżej. Ściągnij ciemne okulary i wróć do moich 3 punktów.

Skąd wiesz że kasuje plik? Nie wiesz bo nie poprosiłeś o screena weryfikującego i znowu wyssane info dajesz. Robisz niepotrzebny spam. Zaczekaj z tą mądrością po weryfikacji 3 punktów. 

P.S. Jakbyś nie wiedział, to win 10 Home ma ograniczone funkcje w tym nie wyłączysz Deffendera w 100%.

Opublikowano
22 godziny temu, Ktosiu napisał:

A co napisałem , że NIE DA SIĘ WYŁĄCZYĆ bez wyłączenia SnartScreen , ty chyba nie potrafisz czytać ze zrozumieniem.  To jeden z komponentów defendera który działa po wyłączeniu samego defendera. 

Chrome dałem jako  prosty przykład , tłuku.    Wszystkie przeglądarki mają  aktualnie wbudowane opcje skanowania i ochrony ( ochronę przed wyłudzaniem danych (phishingiem) i złośliwym oprogramowaniem )  które należy  koniecznie wyłączyć by cokolwiek pobrać.  Zasady blokad są identyczne jak w  Chrome.   Prawie w 100% pokrywają się blokowania tego samego pliku. 

Zasady pobierania takich plików są proste, nie pobiera wyłącz firewall, nie pobiera dalej wyłącz opcje w przeglądarce, dalej blokuje wyłącz SmartScreen.  

A weź idź spać, się nadajesz do produkcji cukru, tłukiem to Ty nazywać możesz sobie pseudo znawców jakim jesteś Ty. Nie dość, że nie potrafisz czytać ze zrozumieniem to jeszcze teraz spinasz dupę o jednym i tym samym, ile razy mam napisać, że to co Ty napisałeś to AUTOR zrobił wiele razy a Ty dalej upierasz się.. -.- Nie wszystkie przeglądarki mają, weź idź praktykuj. 

15 godzin temu, DrFatHobbit123 napisał:

Zapomniałem dodać, że plik mi się pobierze tylko po pobraniu wyskakuje błąd ,,Pobieranie przerwane: Wykryto wirusa,,

Podam może link na priv bo to jest crack do elfbota do tibi a w regulaminie pisało że za piractwo jest perm.

@edit 

Szukałem nawet na necie ale jak wszystkie opcje w firewallu wyłączę nadal mi nie chce  się pobrać, kolega mi pobrał nawet i po skopiowaniu na dysk otworzyłem archiwum chciałem wypakowac ale wyskakiwał błąd że coś tam o złośliwym oprogramowaniu i archiwum znikało z dysku, kilka cracków próbowałem ale jak to crack, wykryje wirusa bp podobno ten crack coś tam w rejestrze manipuluje i crackuje program.

Nawet dodanie do wyjątków nic nie daje.

Podaj proszę linka na PW.
Wiesz co? Preferuję pomoc zdalną. Tutaj nikt raczej nie pomoże a nie obejdzie się bez analizowania problemu w czasie rzeczywistym. Jeśli chcesz się użerać z pseudo znawcami z tego działu to życzę powodzenia, jak widać niesiona pomoc aż normalnie sama ich przerasta a w działach jest wielu użytkowników, którzy nie dostają dobrej pomocy i potrafią wyzywać tylko xd 

Napisz proszę do mnie na gg, szybsza metoda kontaktu.
Jeśli jednak nie masz gg, nie chcesz instalować to zapraszam na stronę i tam wybierz okienko od gg, stworzy Ci jednorazowy numer, aż do zamknięcia przeglądarki bądź ręczne wyczyszczenie ciasteczek. 

Opublikowano

Hm, ok nie możesz pobrać, ale to nie oznacza, że winny jest system czy przeglądarka. Musisz podać linka, które pliki nie możesz pobrać i zweryfikuję, czy czasami nie jest to wina hostingu. 
Ja miałem na swoim hostingu max limit pobierania pliku ustawione do 300mb i jak ktoś przekroczył 300mb to zaczęło się pobierać i potem był błąd pobierania, heh. ;) 

Opublikowano

Jeżeli problem nie jest na większą skale, tylko chcesz pobrać jakiegoś cracka, czy coś takiego to pobierz na innym komputerze i przerzuć dobie pendrivem :P

Zawszę chętny do pomocy ^^

Opublikowano
6 minut temu, Ktosiu napisał:

Wystarczy wyłączyć firewall windows czy inne antywirusy itp. 

image.png

Antywirus mhm, antywirki nie blokują bez wyświetlania powiadomień. Kiepsko Ci to poszło.

Ja poczekam, aż autor odpisze. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...