Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Poszukuję GM/osób do testowania serwera oraz moderatorów na forum

SpiritADM

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Poszukuję GMów oraz moderatorów forum na potrzeby serwera, który planuję uruchomić. W MuOnline grałem pare ładnych lat temu. Z uwagi na sentyment do tej gry planuję uruchomić serwer na starszej wersji typu 97d+99. Na początku przyszłego miesiąca planuję wykupić VPS i na nim utrzymywać serwer. Wszelkie prace powinienem wykonać samodzielnie, ale w późniejszym okresie będę potrzebował osób do pilnowania porządku na serwerze/przeprowadzania eventów, czy też udzielania się na forum. Na chwilę obecną udało mi się przygotować stronę wstępną ( www.spiritmu.pl ) oraz profil na FB, a teraz zabieram się za przygotowanie forum.

W razie pytań śmiało pisać. Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

MUCore to raz że mało rozbudowany system, a dwa że w tych czasach są już inne systemy dostępne za darmo które są warte uwagi.

Ver. którą planujesz zrobić jest tak mało rozbudowana że przynajmniej www powinna być dobrą bazą pod taki serwer, a MUCore pod względem swojego rozbudowania jest raczej mało widowiskowe. Polecam poszukać MuWebs albo darmowy CMS od Lautaro - WebEngine.

Co do samej wersji to musisz mieć bardzo dobry pomysł jeżeli chcesz żeby to wypaliło, najlepszym rozwiązaniem było by kupienie plików premium z jakimiś ciekawymi customami, pozatym z dzisiejszymi plikami możesz zrobić wszystko, a są nawet takie, które pozwalają nam z Sezonu 6 krok po kroku zaadaptować Sezon 1.

PS. Masz więcej info. dot. samych plików? Korzystasz z plików źródłowych (source) czy gotowych, skompilowanych plików serwerowych?

Chodzi mi głównie o plan na serwer.

Co by nie było, powodzenia :)

Land Of Chaos - MUOnline - Season 15 - https://arena.mu-loc.com

image.png

Opublikowano

Wersją jednak będzie 1.0M (tj. 99.62t od Darksteam). Stwierdziłem, że 97d+99 rzeczywiście będzie zbyt "zacofana" - chociażby brak CS w dzisiejszych czasach mogłoby się mijać z celem. Jednakże w nic nowszego nie celuję - zobaczmy jak będzie. Co do CMS masz rację bo MuCore już mnie trochę męczy - pomyślę nad inna wersją strony. Dzięki za uwagi :)

Ps. Widzę, że również coś planujesz - powodzonka 

• 3 miesiące temu...
  • Aive zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...