Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ranga tymczasowa a początkowa

Krzyn

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, jeśli mam range tymczasową powiedzmy Silver 3 i po 10 meczach nadal ta tymczasowa utrzyma się na Silver 3, to dostaje taką range początkową, jak tymczasowa?

Opublikowano

W tym roku dostaniecie tymczasową rangę po swoim pierwszym meczu rozstawiającym. Wasza tymczasowa ranga pojawi się, gdy zaczniecie wspinaczkę i będzie aktualizowana po każdym meczu rozstawiającym. Ranga tymczasowa jest widoczna tylko dla was do czasu ukończenia meczów rozstawiających. W czasie rozstawiania nie tracicie PL, więc wasza ranga tymczasowa może iść tylko w górę. Zwycięstwa zapewniają więcej PL i nie rozgrywacie meczów o awans. Po przejściu przez 10 meczów rozstawiających otrzymacie rangę początkową. Nowe konta zostają umieszczone na dole drabinki, co daje im możliwość wspinaczki od zera.

Jeśli w poście masz do mnie sprawę dodaj @dawidex335

Opublikowano

No ja to czytałem i wiem, że tak to działa, ale nie jest tu wyraźnie napisane, czy dostane taką range, którą ugrałem jako tymczasowa..

Opublikowano
47 minut temu, Krzyn napisał:

No ja to czytałem i wiem, że tak to działa, ale nie jest tu wyraźnie napisane, czy dostane taką range, którą ugrałem jako tymczasowa..

Nie. Po 4 meczach bodajże umieści cię w jakiejś randze. Dajmy przykład że skończyłeś w Silver 3. Wygrasz 2 i przegrasz 2 i wrzuci cię do Silver 4. I tu już tylko możesz piąć się w górę.

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

Po pierwszym meczu dostaniecie od razu najniższą możliwą rangę na bazie waszego mmr i w następnych 9 meczach możesz podbić tą dywizję do wyżej rangi i wtedy po placmentach umieści Cię w dywizji którą zdobyłeś grając mecze rozstawiające. Przykładowo w poprzednim sezonie miałeś Gold 5 i teraz po pierwszej grze w placmentach dostałeś Silver IV i jest to najmniejsza dywizja którą możesz dostać po skończeniu placmentów. Jeśli będziesz wygrywać to dywizja ta będzie się zwiększać i jeśli np. do 10 meczów dobijesz Silver 1/Gold IV to dostaniesz tą dywizję po skończeniu tych 10 meczów. 

tumblr_nu2fu56gEN1tj1rj6o2_500.png&ehk=7

• Aive zmienił(a) tytuł na Ranga tymczasowa a początkowa

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...