Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z prostym skryptem

Sallciq

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc ostatnio wzialem sobie jakiejs tam slabej, randomowej skrypt z paczki z neta i przerobilem go na /propozycja... Ogolnie jestem laikiem i nie umiem duzo, a nawet ledwo co wiec prosze o wyjaśnienie mi krok po kroku (Sorry) jesli ktos naprawde umie to zrobic bede jeszcze bardziej wdzieczny gdy mi go przerobi tak aby dzialal. Ogolny zamysl calego skryptu jest taki, aby po wpisaniu przez gracza komende /propozycja wyswietlalo mi sie na /helpopie &4&lPropozycja &aTEKST         i, aby skrypt gromadzil w folderze (katalogu) umiejscowionym w folderze

plugins>Skript>Skripts>Propozycje

Propozycje na temat serwera napisane przez graczy. Bardzo dziekuje za kazdą pomoc i wrzucam ponizej caly skrypt. Caly skrypt niby dziala, nic mi nie wyskakuje po /sk reload all, wszystko pieknie, git, ale gdy wpisze w grze /propozycja pokazuje mi, ze brak takiej komendy. Przedtem jakby co to pokazywalo mi brak spacji zmienilem ten blad i nic sic sie nie dzieje juz teraz, niby skrypt dziala, ale nie dziala... bardzo dziwne... Siedzialem z gościem który mi próbowal pomoc na discordzie i probowalismy zmienic cos przez godzine, troche pozmienialismy, lecz dalej nic nie dziala... Dziwne, bardzo dziwne... Pewnie rozwiazanie jest prostsze niz mysle. 

Za zalosne bledy z gory przepraszam, bo naprawde nie jestem dobry w te klocki. Pozdrawiam.

command /propozycja [<text>]:
    trigger:
        if argument 1 is set:
            log "123" to "plugins/Skript/Propozycje/propozycje.log"
            execute player command "/helpop &4&lPomysl: &a %text%"
            send "&5&lDeo&f&lHc &7&l> &aDziekujemy za pomsyl :)!" to player
        else:
            send "&c&l&oPoprawna komenda: &a/propozycja (Twoja Propozycja)" to player 

(Ps skrypt jest umiejscowiony w  plugins>Skript>Skripts) Inne skrypty dzialają.

Opublikowano

Nie testowalem ale powinno dzialac. Wymagane: Skript i WildSkript

#Skrypt by KaPeGie
#Zakaz zmiany autora

on script load:
	if folder "plugins/Skript/scripts/propozycje" doesn't exists:
		create folder "plugins/Skript/scripts/propozycje"
		create file "plugins/Skript/scripts/propozycje/propozycje.yml"

trigger:
		if arg is set:
			wf "Propozycja gracza %player%, o tresci %arg%:" to "plugins/Skript/scripts/propozycje/propozycje.yml"
			send "&a&lPomyslnie wyslano propozycje do administracji!" to player
			execute console command "helpop &4&lPROPOZYCJA &7>> &e&l%sender%&7:&e %arg%"
		else:
			send "&cPoprawne uzycie: /propozycja <wiadomosc>" to sender

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

trigger:
        if arg 1 is set:
            if arg 2 is set:
                send "&6 twojserwer &8::: &7napisales propocycje: &c%arg 1% ." to player
                send "&6 twojserwer &8::: &7Raport wysłany pomyślnie" to player
                loop all players:
                    permission: twoja.permisja
                        send"&7-------------[ &6twojserwer &7]--------------"  to all ops
                        send " " to loop-player
                        send "&6 wojserwer &8::: &7Gracz &c%player% &7złorzył propozycje &c%arg 1%&7." to all ops
                        send "&6 wojserwer &8::: &7Treść propozycji: &c%arg 2%" to lall ops
                        send " " to loop-player
                        send "&7------------------------------------------" to loop-player
            else:
                send "&6 wojserwer &8::: &7Aby zgłosić gracza musisz wpisać /propocycja (treść)"

#Mysle ze pomoglem

Opublikowano
1 godzinę temu, ChceBycNoobem100 napisał:

trigger:
        if arg 1 is set:
            if arg 2 is set:
                send "&6 twojserwer &8::: &7napisales propocycje: &c%arg 1% ." to player
                send "&6 twojserwer &8::: &7Raport wysłany pomyślnie" to player
                loop all players:
                    permission: twoja.permisja
                        send"&7-------------[ &6twojserwer &7]--------------"  to all ops
                        send " " to loop-player
                        send "&6 wojserwer &8::: &7Gracz &c%player% &7złorzył propozycje &c%arg 1%&7." to all ops
                        send "&6 wojserwer &8::: &7Treść propozycji: &c%arg 2%" to lall ops
                        send " " to loop-player
                        send "&7------------------------------------------" to loop-player
            else:
                send "&6 wojserwer &8::: &7Aby zgłosić gracza musisz wpisać /propocycja (treść)"

#Mysle ze pomoglem

Po pierwsze nie odkopuj tematów, po 2 odpowidz juz jest a po trzecie nie przeczytałeś ze chciał zapis do plikow?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...