Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak to jest z sesją?

Lukora

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej jestem na pierwszym roku na studiach niestacjonarnych. Mam już za sobą parę egzaminów(oczywiście  to była tak zwana zerówka). Nie udało mi się zaliczyć dwóch egzaminów i mam wpisane w wirtualnej uczelni z nich oceny i teraz moje pytanie.

W umowie mam napisane że za każda poprawę mam zapłacić bodaj 250 zł i niby w systemie widać że pisałem w pierwszym terminie który teoretycznie jest na sesji zaczynająca się od piątku.

Czyli jak to niby jest mam coś im płacić czy nie? 

Opublikowano

Problem zadzwonić czy podejść do dziekanatu   i  się spytać ?  Sprawy księgowe to nikt tu raczej nie rozwiąże. 

Zresztą pewnie wpisane oceny nie świadczą o zaliczeniu egzaminu. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

1.Każda uczelnia i każdy prowadzący zajęcia ma INNE ZASADY.

2. Nie pytaj o takie rzeczy na forum o grach, bo skąd kto ma wiedzieć na jakich zasadach działa Twoja uczelnia? ( nawet ty jako student tego nie wiesz xD)

3. Zapytaj o to ludzi z Twojej uczelni, albo w dziekanacie to będziesz wiedział na 100%.

4. Serio nie macie strony na FB swojej uczelni, wydziału, grupy ćwiczeniowej, gdzie możesz o takie rzeczy zapytać? Co ty studiujesz, mechanikę kwantową w Koziej dupie, gdzie nauczyli cię cofać się w czasie i piszesz z 1969 ? xDD

4.  Zerówka jest terminem nieobowiązkowym. Jeżeli prowadzący pozwoli to powinieneś ( zazwyczaj ) mieć możliwość przyjścia na pierwszy termin ( obowiązkowy) lub drugi, poprawkowy ( jeśli prowadzący taki termin ustalił).

5. Czasem prowadzący stawiają oceny egzaminów z "terminów 0"  w systemie, bo tak im jest łatwiej, a potem po poprawie tej oceny zmieniają ją. Oczywiście w systemie widnieje to jak pierwszy termin, bo systemy wirtualnych kampusów nie mają wbudowanych tych "terminów 0". 

6. Jak studiujesz niestacjonarnie to wydaje mi się, że te poprawki za które musisz płacić są wtedy jak zawalisz już wszystkie poprawy, ale NIE WIEM.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...