Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minimalne wymagania?

MPCpiotr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, mam laptopa i3-8130u (2 rdzenie, od 2.2 GHz do 3.4 GHz, 4MB cache) grafike mx150 8 gb ramu, gdy włączyłem gry wyskoczył napis ze komputer niespełnia minimalnego tatkowania procesora, czy przejmować się tym jakoś? 

Opublikowano
Przed chwilą, MPCpiotr napisał:

W miare dobrze chodzi, nie wyłącza sie 

A słyszysz, że komputer "wyje" ewentualnie czy procesor dochodzi do dużych temperatur?

//
Edit:
Jakby co to minimalne taktowanie procesora do odpalenia GTA 5 to 2,40GHz.

> > > Jeżeli Ci pomogłem, daj lubię to! < < <

Opublikowano
2 minuty temu, Maksasioros napisał:

A słyszysz, że komputer "wyje" ewentualnie czy procesor dochodzi do dużych temperatur?

//
Edit:
Jakby co to minimalne taktowanie procesora do odpalenia GTA 5 to 2,40GHz.

Taki dokładnie wyskakuje komunikat

449c3728a57f8.png

Laptop jest nowy i chłodzenie intensywnie chłodzi cały czas, raz przyspiesza raz zwalnia. Laptop się grzeje ale nie jakoś bardzo.  Temperatury maksymalne sięgały 70 stopni i 99% uzycia procesora 

Opublikowano
34 minuty temu, MPCpiotr napisał:

Taki dokładnie wyskakuje komunikat

449c3728a57f8.png

Laptop jest nowy i chłodzenie intensywnie chłodzi cały czas, raz przyspiesza raz zwalnia. Laptop się grzeje ale nie jakoś bardzo.  Temperatury maksymalne sięgały 70 stopni i 99% uzycia procesora 

Masz podkładkę chłodzącą? Imo to jest must buy przy laptopach. 

A co do tego błędu poczytaj tutaj, kolega ma taki sam błąd i napisał, że pomogło, więc przejrzyj:
https://forum.cdaction.pl/topic/284030-rozwiązany-gta-v-launcher-nie-wykrywa-procesora/

Lecz jeżeli nie przeszkadza Ci ten błąd, no to nie przejmuj się nim i graj normalnie ;D

Opublikowano
Przed chwilą, Maksasioros napisał:

Masz podkładkę chłodzącą? Imo to jest must buy przy laptopach. 

A co do tego błędu poczytaj tutaj, kolega ma taki sam błąd i napisał, że pomogło, więc przejrzyj:
https://forum.cdaction.pl/topic/284030-rozwiązany-gta-v-launcher-nie-wykrywa-procesora/

Lecz jeżeli nie przeszkadza Ci ten błąd, no to nie przejmuj się nim i graj normalnie ;D

Raczej mi to nie przeszkadza, martwię sie tylko o to czy ten sprzęt nadaje sie do grania w GTA. Nie mam podkładki, ale chyba warto zainwestować ?

Opublikowano
47 minut temu, MPCpiotr napisał:

Raczej mi to nie przeszkadza, martwię sie tylko o to czy ten sprzęt nadaje sie do grania w GTA. Nie mam podkładki, ale chyba warto zainwestować ?

Jeżeli wyciąga GTA na dobrych FPS'ach to nie ma powodu by się martwić. A na jakich grasz ustawieniach graficznych?
//
Co do podkładki to jeżeli odczuwasz, że laptop się grzeje już bardzo. Ale i tak ja kupiłem podkładkę chłodzącą nawet jak nie grzał mi się aż tak bardzo laptop. To zależy od Ciebie i Twojego odczucia

Opublikowano
Przed chwilą, Maksasioros napisał:

Jeżeli wyciąga GTA na dobrych FPS'ach to nie ma powodu by się martwić. A na jakich grasz ustawieniach graficznych?
//
Co do podkładki to jeżeli odczuwasz, że laptop się grzeje już bardzo. Ale i tak ja kupiłem podkładkę chłodzącą nawet jak nie grzał mi się aż tak bardzo laptop. To zależy od Ciebie i Twojego odczucia

Wymagania takie średnie/minimalne, nie wiem ile fps ale nie zacina sie, i działa płynnie. Tylko wentylator słychać cały czas i  ta maksymalna temperatura mnie niepokoi, ale po obudowie nie czuć bardzo że się grzeje 

A jaką masz podkładkę ?

Opublikowano

No trochę właśnie ta temperatura niepokoi i jak mówisz ten wentylator. 
Staram się pomóc jak mogę, ale pierwszy raz spotkałem się z takim czymś i najlepiej by było jeżeli popytał ludzi na innym forum, bądź napisał do supportu.

A co do podkładki:
Trust GXT 278
https://www.morele.net/podstawka-chlodzaca-trust-gxt-278-notebook-cooling-stand-20817-859895/ (pierwsza lepsza strona)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...