Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft spadki fps przy nagrywaniu

MASNO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkie gry mi lagują podczas nagrywania. Czego to może być przyczyna?

W szczególności minecraft na shaderach nawet bez nagrywania (jakies najslabsze shadery) mam z 14 fps na małym ekranie

a gdy nagrywam na czystym minecraft bez modów mam 30 fps na małym ekranie o co chodzi?

Nagrywam w obs

tutaj specyfikacje laptopa:

lenovo legion y520

Karty graficzne:

-Intel(R) HD Graphics 630

-NVIDIA GeForce GTX 1050

Procesor:

- Inter(R) Core(TM) i5-7300HQ CPU @ 2.50Hz

System:

-Windows 10 home 64x

Niewiem jaki zasilacz ale jeśli chcecie mogę sprawdzić

Pozdrawiam i dziękuję!

• Biter. zmienił(a) tytuł na Minecraft laguje podczas nagrywanie
Opublikowano

Chodzi ci o Jvm arguments?

jeśli tak to mam takie: -Xmx4G -Xms4G -Xmn768m -XX:+DisableExplicitGC -XX:+UseConcMarkSweepGC -XX:+UseParNewGC -XX:+UseNUMA -XX:+CMSParallelRemarkEnabled -XX:MaxTenuringThreshold=15 -XX:MaxGCPauseMillis=30 -XX:GCPauseIntervalMillis=150 -XX:+UseAdaptiveGCBoundary -XX:-UseGCOverheadLimit -XX:+UseBiasedLocking -XX:SurvivorRatio=8 -XX:TargetSurvivorRatio=90 -XX:MaxTenuringThreshold=15 -Dfml.ignorePatchDiscrepancies=true -Dfml.ignoreInvalidMinecraftCertificates=true -XX:+UseFastAccessorMethods -XX:+UseCompressedOops -XX:+OptimizeStringConcat -XX:+AggressiveOpts -XX:ReservedCodeCacheSize=2048m -XX:+UseCodeCacheFlushing -XX:SoftRefLRUPolicyMSPerMB=10000 -XX:ParallelGCThreads=10

Opublikowano

Spróbuj prawym przyciskiem na minecrafta, wybierz "Uruchom z procesorem graficznym" powinny ci się pokazać dostępne karty graficzne, tam wybierz dedykowaną. Nie wiem na 100% jak to będzie zapisane czy coś w stylu dedykowana karta graficzna czy po prostu nazwa ale pokombinuj powinno pomóc ;P

Opublikowano

ja mam takie coś : uruchom z procesorem graficznym... i tam są dwie opcje  1. Procesor Nvidia o dużej wydajności i 2. ZIntegrowana karta graficzna

Opublikowano

Wybierz Procesor Nvidia o dużej wydajności i daj znać czy pomogło. O ile dobrze mi się wydaje jeśli nie masz tej karty ustawionej jako domyślna za każdym razem będziesz musiał tak uruchamiać grę. Na youtube jest dużo poradników jak ustawić kartę dedykowaną jako tą domyślną. 

Opublikowano

troche lepiej :) na zwyklym jest 180 fps okolo a z shaderami 40 i gdy wlaczam obs to teraz mi nie przechwytuje gry tak samo w innych grach gdy nagrywam mam z 20 fps

może za słaby komputer?

• Amove zmienił(a) tytuł na Minecraft spadki fps przy nagrywaniu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...