Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z utraconym połączeniem

Xaverxaver

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam niedawno zakupiłem dla siebie nowy komputer do gier składany z części wybranych przezemnie i doradzonych  przez pracownika komputronik. 

Otóż przebywając w Polsce i korzystając z internetu mobilnego tzn z przenośnego routera wifi nie było najmniejszego problemu z grą.

Niestety dziś musiałem wrócić do Niemczech ponieważ tu aktualnie przebywam i pracuje. Otóż podłaczyłem komputer i chciałem sprawdzić czy wszystko działa. Połaczyłem się z wifi , bez problemu korzystałem z serwisów facebook youtube odpaliłem grę fortnite bez problemu się załadowało czekając w lobby na dołaczenie znajomego.. Kiedy dołaczył niestety mi się gra wczytywała on znajdował sie juz na wyspie startowej. Gdy on już leciał tzw busem bojowym mi ukazał się komunikat Połaczenie sieciowe zerwane (Network conect error). Dodam sprawdzając ustawienia ze resteując drugą zakladke odpowiedzialną za region nie wybrała mi się europa lecz Ameryka Południowa. Niestety nie wczytuje sie na żadnym regionie. Korzystając z telefonu wpadłem na genialny pomysł sprawdzenia z własnych danych pakietowych oraz funkcji routera z telefonu stworzy sieć wifi oraz połaczyć z nią moj komputer. Ku mojemu zdziwieniu gra się załadowała niestety z wysokim pingiem około 100-200 ale załadowała.. Próbowałem kombinować z zaporą Windows Defender.. Dodam że wifi udostepnia mi niemiec u którego wynajmuje lokal.

Wczesniej na starym komputerze około miesiaca temu nigdy nie zdarzył mi się taki problem. Proszę o jakieś podpowiedzi czego to może być winna co moge zrobić aby jednak gra działała i żebym w wolnych chwilach mógł uciec od zgiełku pracy i  do świata fortnite. 

Z góry pozdrawiam i dziękuje za chęci pomocy.

received_2290918884564826.jpeg

• Aive zmienił(a) tytuł na Problem z utraconym połączeniem
Opublikowano

Ogólnie ciężko znaleźć rozwiązanie tego problemu. Ludzie zazwyczaj piszą, że po jakimś czasie samo się naprawia, ale najczęściej działa reinstalacja gry. Próbowałeś tego? 

185241494535326637230.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...