Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Zamiast osobnych serwerów, osobne światy - wypali?

ToJaACO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema.

Mam pomysł, aby zrobić serwer z około 4 trybami. Ale nie chciałbym kupować osobnych serwerów i łączyć ich bungeecordem.

Mój pomysł jest taki, że stworzę osobne tryby pluginem Multiverse-Core, ale jest jeden problem, bo np jakbym zrobił dwa tryby, jeden Creative a drugi RealLife to pluginy na obu by działały. Jest na to jakiś sposób? Da się zrobić na jednym serwerze kilka trybów?

POMÓŻCIE PLSSSS

Opublikowano

Jest to niemozliwe, gdyz multiverse wprowadza tylko osobne przedmioty na roznych swiatach, a nie pluginy.

Jeśli w poście masz do mnie sprawę dodaj @dawidex335

Opublikowano

Teoretycznie dało by się. Ale potrzebował byś wszystkich pluginów pisanych od zera pod twój serwer. Każdy zarządzał by konkretną mapą i graczami będącymi na niej. Jednak serwer nie utrzymałby zbyt dużo graczy i potrzebował by dobrej maszyny. Więc w praktyce takie coś nie ma sensu.

Opublikowano

Byłoby bardzo dużo roboty. Ogólnie w pluginie skript da się zablokować poszczególne komendy w światach, można napisać skrypt na osobne czaty, ale nie wpłyniesz na pluginy które zmieniają mechanikę gry, tak aby inaczej funkcjonował w każdym świecie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...