Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupno laptopa

MPCpiotr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Zwracam się kolejny raz o pomoc w wyborze laptopa. Dwa razy mi pomogliście w wyborze myślę że teraz tez dacie rade :) Potrzebuję laptopa dla młodszego brata. Zależy mi żeby to był laptop budżetowy, jak najtańszy taka górna granica to 2400 zł. Matryca najlepiej matowa i czym większa tym lepsza. Laptop będzie używany do gier typu Lol, Cs Go, fortnite czy gta 5, więc mile widziany jakiś lepszy procek i grafika. Laptop zamierzam kopić tak do 2 tygodni. Nie interesują mnie używane laptopy. Wolałbym żeby laptop był z OS ale jesli parametry będą troche lepsze o cene systemu to może być bez. Z góry dziękuje za pomoc :)

@edit 

Podoba mi się ten laptop ( klik ) ale nie jest juz dostępny, najlepiej cos o tych samych parametrach w tej samej cenie :)

Opublikowano
1 godzinę temu, muszyn27 napisał:

https://www.morele.net/laptop-acer-aspire-3-nx-gy9ep-015-8-gb-ram-256-gb-ssd-windows-10-home-pl-4881013/

- matowa matryca FullHD,

- 8GB RAM,

- Win 10 Home,

- Ryzen 5 2500U,

- RX Vega 8,

- 256 GB SSD.

Wymienione tytuły będą śmigać ;)

A jakaś alternatywa od intela? :D

Opublikowano

@MPCpiotr Cześć 

Model który wybrałeś w pierwszym poście to praktycznie najwydajniejsza opcja do gier w cenie około 2,5k zł. Niestety niedostępny.

Alternatywa Lenovo Ideapad 320s-15 i5-8250U/8GB/256 MX130 Szary

Ma słabszą grafike choć dalej wydajniejszą od Vega 8, za to nadrabia to lepszym wykonaniem i wyposażeniem. Matryca FULL HD matowa IPS, aluminiowa obudowa.

Jeżeli chodzi o alternatywy od AMD model od muszyn27 jest dobrym wyborem choć nie koniecznie opłacalnym, gdyż kupisz go taniej.

Acer Aspire 3 Ryzen 5/8GB/240/Win10 FHD

Ewentualnie z wydajniejszym procesorem i grafiką
Lenovo Ideapad 330-15 Ryzen 7/8GB/240/Win10

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Opublikowano
3 godziny temu, Gajwer napisał:

@MPCpiotr Cześć 

Model który wybrałeś w pierwszym poście to praktycznie najwydajniejsza opcja do gier w cenie około 2,5k zł. Niestety niedostępny.

Alternatywa Lenovo Ideapad 320s-15 i5-8250U/8GB/256 MX130 Szary

Ma słabszą grafike choć dalej wydajniejszą od Vega 8, za to nadrabia to lepszym wykonaniem i wyposażeniem. Matryca FULL HD matowa IPS, aluminiowa obudowa.

Jeżeli chodzi o alternatywy od AMD model od muszyn27 jest dobrym wyborem choć nie koniecznie opłacalnym, gdyż kupisz go taniej.

Acer Aspire 3 Ryzen 5/8GB/240/Win10 FHD

Ewentualnie z wydajniejszym procesorem i grafiką
Lenovo Ideapad 330-15 Ryzen 7/8GB/240/Win10

A alternatywą dla tego pierwszego którego podałem moze być Klik ten? Czy będzie duża różnica w wydajności w grach ?

Opublikowano
1 godzinę temu, Gajwer napisał:

Raczej nie.

Czyli wspomniane gry powinny smigać na tej i3? Pomimo tych 2 rdzeni?\

@edit 

wziąć dysk SSD 120 GB czy HDD 1000GB?

Opublikowano

Tak. To zależy od Ciebie dysk SSD jest zdecydowanie szybszy od dysku HDD.

Opublikowano
10 godzin temu, Gajwer napisał:

Tak. To zależy od Ciebie dysk SSD jest zdecydowanie szybszy od dysku HDD.

A bardzo bedzie sie grzał przy grach? Opłaca sie podkładkę chłodzącą kupić?

Opublikowano

Kultura pracy jest na średnim poziomie. Pod pełnym obciążeniem może być cieplejszy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...