Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy zasilacz da radę?

Bonapartee

Rekomendowane odpowiedzi

• Aive zmienił(a) tytuł na Czy zasilacz da radę?
Opublikowano

To jakiś Chińczyk wiec radzę wymienić na coś lepszego żeby w razie jakiegoś spięcia/przepięcia nie spalił ci podzespołów. Np na coś takiego https://www.morele.net/zasilacz-silentiumpc supremo l2 v2 550w

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Opublikowano

Polecane słuchawki!
Superlux HD681
Superlux HD669 - Mam polecam!
HyperX Cloud I i Alpha i Stringer

Opublikowano

Jaki masz budżet na części i do czego ma służyć ci ten PC?  

Mobo: Aorus Z390 Pro|Cpu: i7 9700|Ram: Patriot Viper 4 3600MHz 16GB|Gpu: Rx 580 8GB|Psu: Seasonic Focus Plus 650W|Cooler: Noctua NH-U12A|Case: Corsair 220T 

Opublikowano

Komputer do gier, budżetu określonego nie mam jak na razie się zastanawiam.

Generalnie chciałem w przeciągu 2 miesięcy kupić procesor, płytę główną, jedną kość pamięci 8gb o taktowaniu 2600 wzyż, dysk ssd około 250gb a na zimę dokupić drugą kość ramu i jakąś porządną grafikę chwilowo celuje w rtx 2060 ale poczekam na testy.

Jeśli chodzi o procesor to zastanawiam się nad jakimś ryzenem 1700/1800, płytę główną szczerze mówiąc wybierałem na ślepo, a kość i dysk to już mniej istotna sprawa.

Teraz to mi się nasuwają trzy pytania:

czy mogę bezpiecznie użytkować komputer po wymienia tych  podzespołów z aktualnym zasilaczem

jaki zasilacz kupić gdy będę wymieniał grafikę ?

czy ryzen nie będzie za słaby pod rtx 2060 ? lub 1080

Mój aktualny komputer:

i5 3470

płyta główna: msi h61m-p20

8gb ram ddr3 1600mh

Obudowa Cooler Master ELITE 430

zasialcz OCZ 500W 80+ BRONZE

1050ti

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...