Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Komputer do 5000 zł

WyszyxD

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

potrzebuję złożyć komputer do grania dla 12-letniego syna. Sam bawiąc się na stronie morele zrobiłem coś takiego:https://www.morele.net/komputery/podzespoly-komputerowe/procesory-45/?konfigurator=konfigurator-zestawu-komputerowego&configId=443490

Chciałbym prosić Was o pomoc, jak i jakieś opinie. 

Jaki posiadasz budżet na kupno? około. 5000zł

Kiedy zamierzasz kupić zestaw (za ile dni, tygodni, miesięcy, lat)? - W najbliższych dniach

Jaka jest dotychczasowa specyfikacja sprzętu, a jaka rozdzielczość monitora? Full HD

Do czego ma służyć komputer? - Do gier

Czy w koszyku ma się znajdować monitor albo inne peryferia (myszka, klawiatura, słuchawki, etc.)? - Nie, myszkę, klawiaturę, monitor i słuchawki już mam

Czy do zestawu ma być dołączony system operacyjny? - Nie, cena na morele za Win 10 Home to około 450zł w internecie można znaleźć za 150zł. Z jakiego bezpiecznego źródła najlepiej zamówić system operacyjny i go zainstalować?

Czy zamierzasz podkręcać podzespoły?  - Nie

Masz jakieś dodatkowe wymagania dotyczące sprzętu? Czy części mogą być używane? - Nie, nie mogą być używane

Opublikowano

Zestaw może być, musisz tylko pamiętam o aktualizacji bios przy płycie Z370.

Jeżeli jednak zdecydowałbyś sie na platformę AMD zyskasz zdecydowanie wydajniejszą grafikę. Moja propozycja https://www.x-kom.pl/lista/gzxcaq82o

SilentiumPC Fera 3 HE1224 v2

G.SKILL 16GB 3000MHz Ripjaws V Black CL15 (2x8GB)

SilentiumPC 600W Vero M2 Bronze

GOODRAM 240GB 2,5" SSD MLC IRDM PRO (GEN2)

AMD Ryzen 5 2600

SilentiumPC Armis AR7

MSI B450-A PRO

MSI GeForce RTX 2070 ARMOR 8GB GDDR6

Ewentualnie zmiana dysku SSD na większy Crucial 500GB 2,5" SATA SSD MX500

Masz problem z wyborem laptopa czy komputera? >Napisz do mnie<

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...