Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z GTA 5

R3KUS

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z GTA 5, to znaczy kiedy gram na single Player mam około 100 FPS ale podczas szybszej jazdy mam lagi i ścinki ale w miarę da się grać. Problem nasila się wtedy kiedy chce pograć online, lagi podczas jazdy są okropne, do tego cofki nie ładujące się tekstury. Dodam że to niezależnie od rozdzielczości i ustawień graficznych. Na online mam 30-40fps a podczas jazdy spadają do 5fps. Ustawiłem wysoki priorytet i inne głupoty nic nie pomogło. 

System: WiN 10 pro 64bit

Procek: i5 760 3.4gh 

Grafika:MSI gtx 1050 2gb OC 

RAM: 6gb DDR 3

Dodam jeszcze że kolega mając sporo gorszy komputer 4gb ram i 1gb gddr gra bez ściankę. 

Opublikowano

Nie nagrzewa się procesor? Sprawdzałeś? A jak zmniejszysz ustawienia to nadal tak się dzieje? Nie masz może odpalonych programów w tle?

> > > Jeżeli Ci pomogłem, daj lubię to! < < <

Opublikowano

Procesor ma czasami max 50 stopni. Programów w tle oprócz discorda nie mam odpalonych dosłownie żadnych 

Jak zmniejsz ustawienia jest to samo 

Opublikowano

Dziwne, że mu normalnie chodzi przy 4GB RAM'u. GTA V zżera bardzo dużo RAM'u i na początku może chodzić płynnie, a po czasie gdy RAM się zapcha to już chodzi gorzej. Masz dysk HDD czy SSD, ładowanie takich mapek obciąża dysk. 
Na jakich ustawieniach grasz? Pogrzeb coś w ustawieniach, zobacz na jakich będzie Ci chodził normalnie.

> > > Jeżeli Ci pomogłem, daj lubię to! < < <

Opublikowano

Z automatu spytam, w innych grach o podobnych zapotrzebowaniach występuje podobny problem?

Uruchom w panelu sterowania Nvidii "MFFA", jak i "Preferuj maksymalną wydajność", powinno to chociaż trochę poskutkować i podnieść wydajność karty.

Opublikowano

@Yaesthy Znowu kolejne pierdoły napisane przez Ciebie. Rzeczy, które dają tyle, co nic. Strata czasu.

Autor niech sobie system od nowa postawi, to podstawa do tego typu spraw. Klasykiem mogą być badsector'y na dysku i/lub inne podzespoły uszkodzone i pod tym kątem też wypadałoby przeskanować komputer.

PS. Wyzwać od dzieci z powodu braku argumentów i i zablokować PW, bardzo to dojrzałe, niczego innego po stałym bywalcu na MPC się nie spodziewałem. :4_joy: Tak w ogóle (patrząc na info z telegrama) to jestem o wiele starszy... 

Opublikowano

@R3KUS Mi podobnie się działo, polecam ustawić priorytet procesu GTAV.exe na Wysoki, może zdawać się banalne, ale w moim przypadku to pomogło.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...