Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytania odnośnie bana

micito0

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema. Mam takie pytanie szczerzę głupie ale się nigdy nie zastanawiałem nad tym jak to działa. Chciałem postawić bota na pewnym serwerze gdzie blokują tylko na IP. To ip które zbanują to na jakim konto aktualnie grało czy na jakie zostało założone? Mam opcję podpiąć się na router sąsiada i nie wiem. Zawsze konto zakładałem na jego IP i na nim bociłem. Dzięki za info.

• Aive zmienił(a) tytuł na Pytania odnośnie bana
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

E ty cwaniaczku 

2wqv7rb.jpg

A ja się dziwnie czemu cymbał z nickiem XYZ zbanowałem  a godzinę później pan z nazwa XYZ (z jakimś dopiskiem) znów pojawił się.

Jak cie na IP zbanują to ci zablokuje jedno i na powiązanym kolejne multi-konta.

Wiec nawet jak się przeniesiesz na swoje główne(domowe, nie kradzione(złodzieju)) IP to i tak się nie zalogujesz już bo banicja. 

Się módlmy żeby te chuje które wykształciły się za nasze pieniądze nie  poszły po rozum do głowy i nie zrobili HWID ban. Bo to będzie zabawa z UNBANMI.

Opublikowano

No jo ale powiedzmy ze boty robiłem na sąsiada Wifi on o tym wie i tam sobie latają boty, a na moim Wifi gram normalnie, jeżeli zaloguje sie przypadkiem glowna postacia na jego wifi to juz po mnie czy to zalezy na jakie ip zostalo konto zalozone?

Opublikowano

Załóżmy tak 

Nazwijmy to tak wifi sąsiada to W1.

Twoje  wifi to W2.

Robisz konto na byle jakim IP, grasz grasz i grasz. Ale ci nuda ściska wiec ściągasz jakaś czarna magie ULU-MULU co za cb wszystko robi.

Masz złodziejskie możliwości wiec obmyślasz plan doskonały, router SUMSIADA.

Logujesz się do W1 podjarany jak cholera w myśl twojego wielkiego mokrego snu o bogactwie na serwerze.

Odpalasz giere i bocika (Oczywiście podpięty do W1).

Konfig, Konfig i wystawiasz go, a niech czaruje mi złoto i ulepy.

Juz myślisz ze oszukałeś życie, czujesz sie jak pan tego serwera.

W ten BANICJA już rozpościera ręce by powitać nowego nieznajomego, by bawić i ucztować razem z nim i pozostałymi wędrowcami.  

Banhammer ujrzał swój cel. Przekalkulował za i przeciw już do bazy wysyła polecenie INSERT TABLE konto_XYZ FROM użytkownicy Where Status ='1';

Banicja nalewa ci wino do złotego kielicha. 

-Nie pij nie pij Przemówił głos we mgle.

- Masz jeszcze wybór cofnąć się i odejść do innego świata.

Jednak twoja chciwość bogactwa jest silniejsza.

Admin z graja daje ci  kopa z serwera po czym wpisuje magiczna komendę a a baza zatwierdza.

Narozrabiałeś na tyle być cie już nikt nie musiał widzieć.

Konto zablokowane jedno, drugie, trzecie co się stało myślisz, zawsze na jedno konto dostawałeś.

Wypiłeś napój z kielicha który banicja nalała ci w drzwiach pozłacanych bez namysłu przechodzisz przez drzwi.

Dokonało się.

Miałeś, chamie, złoty róg,
miałeś, chamie, czapkę z piór:
czapkę wicher niesie,
róg huka po lesie,
ostał ci się ino sznur.

A tak serio to rożnie możne być, zależny od systemu banowania na serwerze. Może byc tak ze ci ino boty zbanują co są aktywne na W1.

A możne być i tak ze Poleci po całości i ci zbanuje tez to konto(czyste) co się logowałeś nim na W1.(ale ta 2 opcja to jest takie gdybanie)

Opublikowano

IP to tylko jedno z elementów przy banowaniu po tzw. 'ajpi'. Pytanie jaką politykę ma serwer?

JEŚLI CZEGOŚ NIE DA SIĘ ZROBIĆ, TO PRZYCHODZI WTEDY KTOŚ, KTO O TYM NIE WIE I TO ROBI.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...