Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z poprawnym połączeniem serwer na BungeeCord

oszwach125

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam problem z silnikiem Bungeecord.

Zwracam się do was ponieważ mam problem, chciałbym zrobił Lobby rozdzielające 2 tryby mojego serwera, które oczywiście znajdują się na 2 oddzielnych serwerach. Wiem że do tego potrzebny jest jeszcze jeden serwer z silnikiem Bungeecord i tu zaczyna się mój problem; nigdy nie maiłem do czynienia z tym silnikiem więc jestem kompletnie zielony w tym temacie. Zgłaszam się do was z ogromną prośbą gdyż nawet nie wiem jakie parametry ustawić configu aby ta wszystko działało poprawnie.

Dodam jeszcze, że zależy mi też na jakiejś poradzie odnośnie pluginów na ten silnik, gdyż z tego co testowałem zwykłe pluginy na Bukkita nie działają (najbardziej zależy mi na czymś od rejestracji i logowania na serwer, najlepiej coś w stylu AuthMe).

Dopowiem jeszcze, że moje serwery działają na hostingu https://www.enderchest.pl

• Marosking zmienił(a) tytuł na Problem z poprawnym połączeniem serwer na BungeeCord
Opublikowano

Enderchest posiada w swojej ofercie serwery BungeeCord, dzięki czemu będziesz musiał tylko dodać odpowiednie IP w pliku konfiguracyjnym.

https://www.enderchest.pl/oferta/bungeecord/

Co do pluginów, na serwer Bungee, musisz wgrać odpowiednie pluginy, które możesz pograć stąd.

https://www.spigotmc.org/resources/categories/bungee-proxy.3/

Opublikowano

Dobra, udało mi się podłaczyć serwer Lobby, Survival i SkyBlock, wszytko działa do momentu aż nie wywołam komendy /server Survival (komenda /serwer SkyBlock działa normalnie, przełacza mnie na ten tryb z lobby) przy próbie wpisania komendy wyskakuje mi komunikat:

Could not connect to a default or fallback server, please try again later: io.netty.channel.ConnectTimeoutException

Dodam jeszcze że wszystkie opcje czyli przełączenie linijki bungeecord: false z na true w spigot.yml i w bukkit.yml zmiana connection-throttle: 4000 na -1, też została zrobiona na wszystkich podserwerach. Nie wiem w czym jest problem, próbowałem usunąć nawet antybota z survivala bo myślałem, że może być przyczyną błędu, ale nawet po usunięciu dalej to samo!

tutaj macie mój config do bungeecorda;

Cytat

player_limit: 30
ip_forward: true
permissions:
  default:
  - bungeecord.command.server
  - bungeecord.command.list
  admin:
  - bungeecord.command.alert
  - bungeecord.command.end
  - bungeecord.command.ip
  - bungeecord.command.reload
timeout: 30000
log_commands: false
online_mode: false
servers:
  Survival:
    address: 54.38.59.186:25565
    restricted: false
    motd: Survival
  SkyBlock:
    address: 151.80.111.31:28406
    motd: SkyBlock
  Lobby:
    address: 164.132.233.213:28705
    motd: Lobby
listeners:
- max_players: 30
  host: 0.0.0.0:28411
  bind_local_address: true
  ping_passthrough: false
  tab_list: SERVER
  forced_hosts:
    pvp.md-5.net: pvp
  tab_size: 60
  force_default_server: true
  motd: '&1Siec serwerow'
  query_enabled: true
  query_port: 28411
  proxy_protocol: false
  priorities:
  - Lobby
  - Survival
disabled_commands:
- disabledcommandhere
network_compression_threshold: 256
groups:
  oszwach:
  - admin
  Radzio643:
  - admin
  Xemi:
  - admin
  Diablo:
  - admin
  Paite:
  - admin
connection_throttle: 4000
stats: 632b1357-4000-4f32-8ba2-0042fa6fc158
prevent_proxy_connections: false

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...