Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy to dobre połączenie podzespołów?

Matedeq80

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Czy połączenie tych podzespołów będzie dobre do gier typu GTA V,Fortnite,CSGO,FS19,itp,

Płyta Główna : AsRock A55M-DSG

Procesor : Amd Athlon II x4 641

Karta Graficzna : Radeon R9-270 2GB GDDR5

• Aive zmienił(a) tytuł na Czy to dobre połączenie podzespołów?
Opublikowano

Jeżeli planujesz to kupić, to nie polecam. Nie masz już możliwości rozbudowy tej jednostki o mocniejszy procesor. Szukałbym jakiejś i3 4-generacji, lub czegoś tego typu.

Grafika da spokojnie radę, ale uważaj, bo te grafiki są (zresztą jak każda AMD) chore na zimne luty i mogą zacząć występować artefakty. Sam miałem dwie takie karty graficzne (jedna do teraz chodzi w komputerze rodzinnym i nie ma z nią problemu). Drugą sprzedałem znajomemu i jakoś po 3 latach od daty zakupu w sklepie zaczęła rzygać artefaktami. Co parę tygodni wrzucasz ją do piekarnika elektrycznego z aktywnym obiegiem na 180, na 8 do 10 minut i masz znowu spokój.

I pamiętaj o dobrym, stabilnym zasilaczu, bo jak pójdzie za duże napięcie i spalisz sobie kartę, lub inną część to będzie pluł w brodę o te 20-30zł oszczędności.

"Jesteśmy ludźmi, bo popełniamy błędy i na nich się uczymy."

Opublikowano
9 godzin temu, JacoH napisał:

Jeżeli planujesz to kupić, to nie polecam. Nie masz już możliwości rozbudowy tej jednostki o mocniejszy procesor. Szukałbym jakiejś i3 4-generacji, lub czegoś tego typu.

Grafika da spokojnie radę, ale uważaj, bo te grafiki są (zresztą jak każda AMD) chore na zimne luty i mogą zacząć występować artefakty. Sam miałem dwie takie karty graficzne (jedna do teraz chodzi w komputerze rodzinnym i nie ma z nią problemu). Drugą sprzedałem znajomemu i jakoś po 3 latach od daty zakupu w sklepie zaczęła rzygać artefaktami. Co parę tygodni wrzucasz ją do piekarnika elektrycznego z aktywnym obiegiem na 180, na 8 do 10 minut i masz znowu spokój.

I pamiętaj o dobrym, stabilnym zasilaczu, bo jak pójdzie za duże napięcie i spalisz sobie kartę, lub inną część to będzie pluł w brodę o te 20-30zł oszczędności.

nie,spokojnie nie mam takiego PC ;) tylko rozważałem takie propozycje ale jak widze nie zbyt opłacalne. Na oku mam teraz ASUS GeForce GTX 760 2GB OC  i GTX 750 TI 4gb. A propo tych kart to która lepsza i jaka plyta glowna do niej w rozsądnej cenie , bo za duzego budżetu też nie mam ;] a tego asusa moge dorwać za 250zł prawie chyba że coś sie starguje na mniej :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...