Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Podkładka chłodząca

Nekrosmanteia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. 

Czy zna ktoś, bądź posiada podkładkę chłodząca, która można modułować? 

Czyli zmiana położenia wentylatora, dodanie nowych etc. 

Ostatnio sporo morduje gry, dodaje do nich wiele modów graficznych, FX etc. 

Zmieniam je na Maxa,  wedle starej zasady '' moduj aż się nie zje**e''

Ale o ile sprzęt daje rade to jego chłodzenie coraz mniej, mam podkładkę ale wentylatory w niej są źle ustawione wg mojego laptopa. 

Chciałbym aby zmianily położenie a nie chce niszczyć podkładki na darmo. 

Więc szukam takiej, która można dowolnie modyfikować, bez wiercenia otworu na wentylatorek w podstawce. 

Aktualna podkładka umożliwi zmianę miejsca wentylatora ale pod nim jest plastik i łopatki nie mają jak się zaciągnąć powietrzem w tym wypadku. 

Najlepsze wyjście to podkładka bez wentylatorów i z dziurawy dnem i górą tak abym mógł włożyć je gdzie mi się podoba 

Mój zestaw

Procesor: AMD Ryzen 5 3600                                                             System: Win10 Home

Grafika: NVIDIA GeForce RTX 2080 DUKE OC 8GB MSI                 Dysk HDD: Samsung 1TB 7200RPM + SSD 256GB NVME + 700GB SATA

Mysz: Lenovo Y Gaming Precision 8200 dpi                                    Klawiatura: Genesis Thor 200 Mechaniczna RGB 

RAM: 32GB Viper Patriot 4x8GB 3200MHz                                      Monitor: Samsung 27" 144Hz WQHD Zakrzywiony

Opublikowano

Polecane słuchawki!
Superlux HD681
Superlux HD669 - Mam polecam!
HyperX Cloud I i Alpha i Stringer

Opublikowano

Ten NotePal U3 Plus z tańszych rozwiązań ok.

Z droższych również od CollerMaster - MASTERNOTEPAL MAKER - MNZ-SMTE-20FY-R1, od 243 zł w sferisie zaczynają się ceny.

Posiada 2 wiatraczki, regulowane oczywiście. Można regulować kąt nachylenia laptopa.

Full specka + film http://www.coolermaster.com/cooling/notepal-series/masternotepal-maker/

Opublikowano
Dnia 2.01.2019 o 10:40, Krzysztofnowak napisał:

Za słaba.

3x 80mm to za mało, potrzebuję mocniejszego chłodzenia.

21 godzin temu, Mario1990 napisał:

Ten NotePal U3 Plus z tańszych rozwiązań ok.

Z droższych również od CollerMaster - MASTERNOTEPAL MAKER - MNZ-SMTE-20FY-R1, od 243 zł w sferisie zaczynają się ceny.

Posiada 2 wiatraczki, regulowane oczywiście. Można regulować kąt nachylenia laptopa.

Full specka + film http://www.coolermaster.com/cooling/notepal-series/masternotepal-maker/

Nawet nawet, ale 2000 obr to mało (jeszcze 15% tolerancji do obrotów, czyli może być nawet 1800 tylko)

Jestem typem, który wyznaje zasadę "moduj aż się nie wysypie"
W grach mam zawsze nawalone modów, od 20 do nawet 60 w grze.

Wiedźmin 3 ma 35 modów, z czego 20 graficznych i do poprawy animacji.

Podczas gry, GTX osiąga temperatury rzędu 90*C

Aktualnie mam 4x 80mm 2000obr oraz 1 170 (czy podobna [150]) są umieszczone pod wlotami powietrza i w miejscu k. graficznej.

Ale to wciąż mało, bo temperatury to 75*C

Chcę zbić to do 65*C max, do tego jedyne wyjście to albo

• rozciąć obudowę wokół karty graficznej i niech ma dziurę w tym miejscu ale nie chcę szpecić sprzętu
  • Załatwić podkładkę z gumowo-metalową siatką, tak żeby po położeniu płyty głównej nie dostałą zwarcia na obwodach.

Szukałem także obudowy, która w miejscu k. graficznej, miałaby jakieś wloty powietrza, ale nikt nie produkuje customowych obudów.

Znajomy rozwiązał to w sposób że kupił podkładkę pod mysz i wypalał dziury w niej,  temperatury ma szatańsko niskie przy 5 wentylatorach 80mm i takie chłodzenie samej karty a nie obudowy od karty jest rozwiązaniem.

Mój zestaw

Procesor: AMD Ryzen 5 3600                                                             System: Win10 Home

Grafika: NVIDIA GeForce RTX 2080 DUKE OC 8GB MSI                 Dysk HDD: Samsung 1TB 7200RPM + SSD 256GB NVME + 700GB SATA

Mysz: Lenovo Y Gaming Precision 8200 dpi                                    Klawiatura: Genesis Thor 200 Mechaniczna RGB 

RAM: 32GB Viper Patriot 4x8GB 3200MHz                                      Monitor: Samsung 27" 144Hz WQHD Zakrzywiony

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...