Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Klika Pytań

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Mam kilka pytań.

1. Gdy mam odpalony serwer i gra na nim 50+ osób to po jakimś czasie wyskakują w free bsd strasznie dziwne znaczki po czym logowanie pada, - czyli wystąpił u mnie ten błąd z "padającym logowaniem" ?

Serwer jest no-hamachi i ten błąd próbowałem naprawić tym tutkiem lecz gdy "niby" zaznacze już XTERM_256 i kliknę OK to wyskakuje błąd. - próbowałem również z setenv FORCE_PKG_REGISTER i nic...

To jest ukryta treść, proszę

No chyba że u mnie występuje inny bug.

2. Drugie pytanie dotyczy banowania innych osób na określony czas. Rozumie że do tego musiałbym mieć specjalnie napisany skrypt? - czy można to zrobić innym sposobem (np. navi).

To chyba tyle... z góry dzięki. :)

Opublikowano

Eh ... Z tym banowaniem no to [chyba] nie musisz miec zadnego programu poprostu zakladasz ban przez navi i musisz pozniej go sam sciagnac kiedy chcesz :)

Pomoglem Licze na Plus ;)

Opublikowano

Nie no gz... xD Mam np. serwer na 1000 osób w ciągu dnia leci koło 50 banów i teraz zapisuj sobie wszystko i jeszcze ściągaj! Na prawdę na ten pomysł bym nigdy nie wpadł....

-.-.

Opublikowano

Jak dla mnie to prosty skrypt w php nawet by można było napisać... Tu prosty "algorytm" (który tak naprawdę a algorytmem ma nie wiele wspólnego) jak ja to widzę:

// Wyświetla serię formularzy z nickiem powodem kontem i czasem na jaki osoba ma zostać zbanowana

// Jeśli wszystko zostało poprawne za pomocą tych danych dodaje do zbanowanych w mysql rekord

//Potem tylko w tle sobie pobiera wszystkie daty końca banów i porównuje z dzisiejszą.

//Jeśli data ukończenia bana już minęła edytuje odpowiednie tabele i tym samym odbanowywuje gracza.

Tyle ;)

Mój prawdziwy nick tu ZuyPan

sygna22t.png

NevrasT Team - webmaster

Opublikowano

Nie lepiej wykorzystac panel gma z jakiegos templatka i za pomocą zadań Cron autpomatycznie zdejmowałyby się bany?

Ale to tylko moja sugestia o.O

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...