Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Gtx 1050Ti się "wyłącza"

Nekrosmanteia

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Od dwóch dni borykam się z problemem z kartą graficzną nvidii 

Problem polega na tm iż karta czasami się 'wylacza', gry informują mnie że aktualnie działają na zintegrowanej Intel HD 630 a nie gtx 1050Ti

Karta działa, bo restar laptopa umożliwia grę na gtx badz reinstal sterowników, ale nie chce mi się dziennie reinstalowac grafiki 

Kilka dni temu karta działa bez problemu, jedyne zmiany w systemie to aktualizacja gry, programy pokazują że grafika działa, sprawna etc. 

System nie wykazuje błędu sterownika, panel nvidii nie widzi aktualizacji (417.35 wersja sterowników)  

Laptop od zaś gry ma włączony tryb turbo, czyli szybsze obroty wentylatorów dwóch, stoi na podstawce chłodzące z 5 wiatrakami 

Jeden o śr 15cm i 4 po 5cm 

Termopady są czyste i nowe, temp karty sięga do 65 stopni max, podczas gry na ultra do 70 stopni w niektórych momentach na chwilę 

Mój zestaw

Procesor: AMD Ryzen 5 3600                                                             System: Win10 Home

Grafika: NVIDIA GeForce RTX 2080 DUKE OC 8GB MSI                 Dysk HDD: Samsung 1TB 7200RPM + SSD 256GB NVME + 700GB SATA

Mysz: Lenovo Y Gaming Precision 8200 dpi                                    Klawiatura: Genesis Thor 200 Mechaniczna RGB 

RAM: 32GB Viper Patriot 4x8GB 3200MHz                                      Monitor: Samsung 27" 144Hz WQHD Zakrzywiony

• Aive zmienił(a) tytuł na Gtx 1050Ti się "wyłącza"
Opublikowano

Po prostu zainstaluj windows od nowa, potem sterowniki do sprzętu a na koniec dopiero grafikę i na samym końcu Nvidię. 

Oczywiście laptop nie powinien być podłączony do internetu a sterownika masz mieć gdzieś już zgrane. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano
3 godziny temu, Ktosiu napisał:

Po prostu zainstaluj windows od nowa, potem sterowniki do sprzętu a na koniec dopiero grafikę i na samym końcu Nvidię. 

Oczywiście laptop nie powinien być podłączony do internetu a sterownika masz mieć gdzieś już zgrane. 

Niestety, nic to nie pomogło.

Grafika wciąż potrafi podczas uzytkowania się "zgubić"

Wygląda to tak:

• Włączam sprzęt
  • Włączam grę i gram jakieś 1h
  • Oglądam film / pracuję 
  • Włączam grę > widzę błąd że nie ma sterowników do karty graficznej > nie mam odpowiedniej karty do tej gry
  • Panel Nvidia działa > expierence działa > system pokazuje że działa 
  • Sama karta graficzna pokazuje że działa bo aktualnie działa na niej panel nvidii 

Mój zestaw

Procesor: AMD Ryzen 5 3600                                                             System: Win10 Home

Grafika: NVIDIA GeForce RTX 2080 DUKE OC 8GB MSI                 Dysk HDD: Samsung 1TB 7200RPM + SSD 256GB NVME + 700GB SATA

Mysz: Lenovo Y Gaming Precision 8200 dpi                                    Klawiatura: Genesis Thor 200 Mechaniczna RGB 

RAM: 32GB Viper Patriot 4x8GB 3200MHz                                      Monitor: Samsung 27" 144Hz WQHD Zakrzywiony

Opublikowano

Uruchom grę na procesorze graficznym Nvidii. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano
22 godziny temu, Ktosiu napisał:

Uruchom grę na procesorze graficznym Nvidii. 

Gra w tym wypadku nie odpowiada, ręczne uruchamianie w ten sposób

Mój zestaw

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...