Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z routerem

Niunia :3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam pewny problem z routerem. Dzisiaj zamulał mi internet na telefonie to wpadłem na super pomysł żeby zresetować go i po tym już w ogóle nie było internetu. Mam 2 routery jeden od wifi jeden ogólny od internetu i od tego głównego idzie kabel LAN do routera od WIFI a z routera WIFI jeszcze jeden do komputera i nie było internetu w ogóle na komputerze wyskakiwało Problem z DNS jakoś tak dopiero jak ten LAN co szedł z głównego do routera z WIFI odpiąłem i zamiast do routera z WIFI to do komputera to na komputerze mam ale na telefonie dalej nie więc jest problem z tym routerem od WI-FI i co mam zrobić teraz? Skonfigurować DNS czy co nie wiem nie znam się.
MODEL ROUTERA TO : TP-LINK TD-W8961ND
Zdjęcie ipconfigu : https://zapodaj.net/42e97cbcb224f.png.html

Opublikowano

Ustaw router , sam się przecież nie ustawi po resecie. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

• Aive zmienił(a) tytuł na Problem z routerem
Opublikowano

Tak samo jak był ustawiony, było sobie zapisać wcześniej konfigurację.  Zwykle drugi router ustawia się do pierwszego routera ( na podstawie jego ustawień DHCP ) by nie było konfliktów sieciowych. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...