Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z wyszukiwaniem w Chrome

kamyczeek

Pytanie

Opublikowano

Gdy wpisuje link typu youtube.com normalnie wchodzi mi na strone, ale gdy chce już coś wyszukać wyskaskuje taki oto błąd

vV1xqyk.png

Tak prawdopodobnie to wina wirusa jakiegoś bo pare rzeczy dzisiaj instalowałem niezaufanych

- Przywracanie systemu nie działa z góry mówie

- Adw cleaner probowalem

20 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Usuń wszystko z pliku hosts

DYSK C --> WINDOWS --> SYSTEM32 --> DRIVERS --> ETC

Miałem też podobny problem że strony mi automatycznie blokowało, lub przekierowanie na inne adresy.

76561198375594763.png

Opublikowano

Odinstaluj przeglądarkę całkowicie, skasuj katalogi ( chyba są w 3-4 różnych miejscach ) co pozostawiła wszędzie  i dopiero instaluj od nowa. 

To chyba logiczne że przywracanie systemu nie służy do odzyskiwania programów tylko plików systemowych, czyli ma nie działać bo działa jak należy dla systemu.  

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano
3 minuty temu, Ktosiu napisał:

Odinstaluj przeglądarkę całkowicie, skasuj katalogi ( chyba są w 3-4 różnych miejscach ) co pozostawiła wszędzie  i dopiero instaluj od nowa. 

To chyba logiczne że przywracanie systemu nie służy do odzyskiwania programów tylko plików systemowych, czyli ma nie działać bo działa jak należy dla systemu.  

Gdzie znajde te katalogi?

Bo juz odinstalowywalem przegladarke i instalowalem na nowo i nic nie pomoglo, wiec pewnie te katalogi dalej byly

Dodam ze to nie tylko w google chrome, zauwazylem ze podczas grania w cs go przegladarka steam tez wyskakuje error. 

Opublikowano

Szukaj na dysku z systemem np w Explorerze katalogów Google

Opublikowano
3 minuty temu, Ktosiu napisał:

Szukaj na dysku z systemem np w Explorerze katalogów Google

Dalej to samo

Dodam, ze wystepuje to rowniez gdy chce wejsc na glowna strone steam, czyli mi sie wydaje ze nie jest to problem przegladarki tylko jakis wirus. Moze frst pomoze? tylko ja sie na tym nie znam ;v

Opublikowano

To sobie sprawdź ustawienia w Sieć i Internet / Proxy i wyłącz jeśli jest załączone albo ustawione automatyczne. 

Opublikowano

To spróbuj najpierw  zalogować sie na konto w chrome a potem opcja WIĘCEJ NARZĘDZI i WYCZYŚĆ DANE PRZEGLĄDANIA   , albo skrótem  CTRL+SHIFT + DEL i zaznacz wszystko do wyczyszczenia oprócz haseł i danych formularzy jeśli potrzebujesz. Pamiętaj że skasuje wszystkie wcześniejsze dane ! 

Opublikowano
2 minuty temu, Ktosiu napisał:

To spróbuj najpierw  zalogować sie na konto w chrome a potem opcja WIĘCEJ NARZĘDZI i WYCZYŚĆ DANE PRZEGLĄDANIA   , albo skrótem  CTRL+SHIFT + DEL i zaznacz wszystko do wyczyszczenia oprócz haseł i danych formularzy jeśli potrzebujesz. Pamiętaj że skasuje wszystkie wcześniejsze dane ! 

Nic to nie dało

Opublikowano

Nie  wpisywałeś czasem innych DNS niż te co maja być od ISP ? 

Sprawdź DNS w linii komend ( cmd ) i wpisz ipconfig , a potem spróbuj polecenie ipconfig /flushdns i restartuj kompa  

Opublikowano
8 minut temu, Ktosiu napisał:

Nie  wpisywałeś czasem innych DNS niż te co maja być od ISP ? 

Sprawdź DNS w linii komend ( cmd ) i wpisz ipconfig , a potem spróbuj polecenie ipconfig /flushdns i restartuj kompa  

Nieeee nic nie wpisywałem

Hm zrobiłem to i po restarcie dalej to samo, rowniez po zrestartowaniu od  razu uruchomila mi sie taka strona 

tLJZS3h.jpg

Po kliknieciu "dalej" przekierowuje na ta strone http://www.15s0.com/

Opublikowano

Skan Adwcleanerem i sprawdź wcześniej rozszerzenia w chrome , najlepiej wywal wszystkie. 

Sprawdź też w ustawieniach Chrome  stronę startową i wyszukiwarki, wykasuj wszystko co widzisz zostaw tylko google. Możesz też wykasować motyw inny jeśli nie masz domyślnego. 

Opublikowano
4 minuty temu, Ktosiu napisał:

Skan Adwcleanerem i sprawdź wcześniej rozszerzenia w chrome , najlepiej wywal wszystkie. 

Sprawdź też w ustawieniach Chrome  stronę startową i wyszukiwarki, wykasuj wszystko co widzisz zostaw tylko google. Możesz też wykasować motyw inny jeśli nie masz domyślnego. 

Wszystko to już zostało wykonane wcześniej i nie pomogło :/

Opublikowano

Wcześniej to znaczy kiedy, przed odinstalowaniem i zainstalowaniem czy po stwierdzeniu przekierowania na tą stronę ?    

Takie skanowania i sprawdzania wpisów/dodatków robi sie co chwilę przy usuwaniu wirusów.  

Opublikowano
9 minut temu, Ktosiu napisał:

Wcześniej to znaczy kiedy, przed odinstalowaniem i zainstalowaniem czy po stwierdzeniu przekierowania na tą stronę ?    

Takie skanowania i sprawdzania wpisów/dodatków robi sie co chwilę przy usuwaniu wirusów.  

To była moja pierwsza czynność po tym jak zobaczyłem ten błąd czyli, że nie mogę nic wyszukać prócz gotowych linków

Ale dla pewnosci zrobilem to jeszcze raz i niestety dalej to samo

Po restarcie komputera strona sie uruchomila ale przed uruchomieniem na sekunde odpalilo sie okienko polecen te czarne (cmd) nwm czy to cos zmienia

Opublikowano

Albo jak wyżej ADWCleaner albo MalvareByte

Sprawdź wirusy, potem sprawdź czy masz chrome w firewall

Przed chwilą, kamyczeek napisał:

To była moja pierwsza czynność po tym jak zobaczyłem ten błąd czyli, że nie mogę nic wyszukać prócz gotowych linków

Masz coś do blokowania/bezpieczeństwa w internecie?

Nie masz czasem zablokowanego googla jako złośliwa strona?
Sprawdź duck.com albo yahoo.com

Mój zestaw

Procesor: AMD Ryzen 5 3600                                                             System: Win10 Home

Grafika: NVIDIA GeForce RTX 2080 DUKE OC 8GB MSI                 Dysk HDD: Samsung 1TB 7200RPM + SSD 256GB NVME + 700GB SATA

Mysz: Lenovo Y Gaming Precision 8200 dpi                                    Klawiatura: Genesis Thor 200 Mechaniczna RGB 

RAM: 32GB Viper Patriot 4x8GB 3200MHz                                      Monitor: Samsung 27" 144Hz WQHD Zakrzywiony

Opublikowano
5 minut temu, Nekrosmanteia napisał:

Albo jak wyżej ADWCleaner albo MalvareByte

Sprawdź wirusy, potem sprawdź czy masz chrome w firewall

Masz coś do blokowania/bezpieczeństwa w internecie?

Nie masz czasem zablokowanego googla jako złośliwa strona?
Sprawdź duck.com albo yahoo.com

Dla pewności spróbowałem jeszcze Malware i również nic nie pomogło.

Nie mam nic do blokowania/bezpieczenstwa w internecie

Nie mam zablokowanego gogla

duck.com i yahoo.com dziala

Opublikowano

Czyli skoro nie działa szukanie googla a działa inne to masz okrojony krąg błędów.

Dodaj stronę gogle.pl do wyjątków w antywirusie, wyłącz malwarebyte i adwc

Malwar szuka rootkitów etc. przydatny program, chroni w necie, ale ma obsesje na blokowaniu stron za byle co.
Więc warto go wyłączać czasami.

Jakie dodatki masz w chrome?
Sprawdź w narzędzia > dodatki czy jak to się tam zwie.

Mój zestaw

Procesor: AMD Ryzen 5 3600                                                             System: Win10 Home

Grafika: NVIDIA GeForce RTX 2080 DUKE OC 8GB MSI                 Dysk HDD: Samsung 1TB 7200RPM + SSD 256GB NVME + 700GB SATA

Mysz: Lenovo Y Gaming Precision 8200 dpi                                    Klawiatura: Genesis Thor 200 Mechaniczna RGB 

RAM: 32GB Viper Patriot 4x8GB 3200MHz                                      Monitor: Samsung 27" 144Hz WQHD Zakrzywiony

Opublikowano
3 minuty temu, Nekrosmanteia napisał:

Czyli skoro nie działa szukanie googla a działa inne to masz okrojony krąg błędów.

Dodaj stronę gogle.pl do wyjątków w antywirusie, wyłącz malwarebyte i adwc

Malwar szuka rootkitów etc. przydatny program, chroni w necie, ale ma obsesje na blokowaniu stron za byle co.
Więc warto go wyłączać czasami.

Jakie dodatki masz w chrome?
Sprawdź w narzędzia > dodatki czy jak to się tam zwie.

No właśnie nie. Teraz sprawdziłem jeszcze te yahoo i yahoo też nie działa wyszukiwanie, a i tak jak pisałem strona steam wyskakuje ten sam błąd wiec nie mam pojecia o co chodzi

W rozszerzeniach mam tylko adblock a antywirusy odinstalowalem bo tez myslalem ze to tego przyczyna

Opublikowano
4 minuty temu, xxerorxx napisał:

Usuń wszystko z pliku hosts

DYSK C --> WINDOWS --> SYSTEM32 --> DRIVERS --> ETC

Miałem też podobny problem że strony mi automatycznie blokowało, lub przekierowanie na inne adresy.

Jesteś bogiem. 5sekund roboty a wszystko ładnie śmiga. Od 13 się z tym męczyłem.

Oczywiście dziękuje wszystkim za pomoc <3 !

Mam jeszcze jedno pytanie. Poniewaz podczas proby uruchomienia steam wyskakuje blad ze brak bliku tierbg01.dll a przeczytalem na internecie ze jest to trojan, wiec jak temu zaradzic? 

Problem rozwiązany, do zamknięcia

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...