Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Darmowe RP!? Czy to możliwe? Nie wierzysz? Zajrzyj koniecznie

Katien

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie serdecznie,

Pewnie często zdarzyło Wam się pomyśleć, czy możliwe jest zdobycie darmowych RP? Czy istnieje jakiś inny sposób niż jakieś dziwne strony, gdzie trzeba robić jeszcze dziwniejsze rzeczy?

Otóż jest. Wystarczy grać turnieje od Riotu :) I ja tu wcale nie piszę o Clashu itd.

Są to turnieje organizowane przez graczy za pośrednictwem strony RiotGames.

Wystarczy wejść na stronę:

http://events.eune.leagueoflegends.com/pl/

Zalogować się i znaleźć turniej który nas interesuje.

Znajdziecie tam informacje co to za turniej, na jakiej mapie, w jakim trybie, jakie są wymagania, a co najważniejsze JAKIE SĄ NAGRODY za poszczególne miejsca.

Nagrody są automatycznie przypisywane do waszego konta przez Riot, bez żadnej ściemy.

Na koniec powiem, że grając to przez okres ok. roku, udało mi się zakupić ponad 300 skinów za 0 PLN. Nie wliczam tutaj icon, emotek itd.

Tak więc jeśli nie wiedzieliście, to już wiecie :)

Jeśli macie jakieś pytania, zachęcam do wysłania wiadomości prywatnej.

Opublikowano

w sumie normalnie bym stwierdził że post bez sensu bo to oczywiste że mozna tak zarobić ale ostatnio spotkalem sie z sporą liczbą osob ktore o takich turniejach nie wiedziały, od siebie powiem ze chyba najlatwiej jest farmic rp na turniejach aramowych.

BUMP

Opublikowano

Pozwolę sobie troszkę rozwinąć ten poradnik, bo fakt faktem, przez stronę events lola można rozgrywać mecze, ale np. nie dostaniecie tournament code, nie będziecie wiedzieli kto jest w twoim teamie itd.

Turnieje ARAM (jak i inne) są rozgrywane na stronie

Cytat

Trzeba tam się zarejestrować, nickname najlepiej ustawić taki, jaki macie in game, ale nie trzeba. Po aktywowaniu konta przez e-mail, klikacie tutaj:

tCEdLhj.jpg

Następnie Settings -> Username i tam wpisujecie nick, ale jak powiedziałem, najlepiej po prostu ustawić nick, jaki macie in game.

Potem w lewym górnym rogu macie "Browse Tournaments". Klikacie tam, a następnie wybieracie serwer, jak gracie na EUW to EUW, EUNE to EUNE, proste. Klikacie na odpowiadający wam turniej, np. chcecie zagrać ARAM Free Agents to tam klikacie. Następnie po prawej stronie macie "Join as Free Agent", klikacie, akceptujecie (jak pierwszy raz się zapisujesz to wpisujesz nick z lola in game), następnie, NAJWAŻNIEJSZE! Klikacie na stronie głównej turnieju do którego się zapisaliście "Check In", bo inaczej nie zostaniecie zarejestrowani do turnieju. Następnie, już po check-inie, poszukajcie w opisie turnieju linku rejestracyjnego do strony riotu, najczęściej jest w górnej części opisu turnieju np. tak:

ZgHOZhj.jpg

Najlepiej, żebyście mieliście włączone powiadomienia w przeglądarce, nie wyskakują żadne wiadomości, czy inne pierdoły tylko to, że przeciwnik jest gotowy do gry i należy zaakceptować mecz, by dostać tournament code do zagrania. Pamiętajcie o tym, żeby przeczytać zasady dotyczącego turnieju, ale najczęściej to jest zakaz dodge, gdy np. dostaniesz chujowe postacie itd., chyba, że to wina dc, ale musisz to udowodnić adminowi turnieju itd. 

Tak to nie ma większej logiki w tym, riot pointsy dostaje się najczęściej za dojście do półfinału. Powodzenia :)

xyz

Opublikowano

@up

Jeśli już mowa o stronach pośrednich to jest ich cała masa, od turnieji za RP po turnieje za coinsy, które wymieniamy na RP. Jedna z takich stron jest 

https://pvpc.eu/pl/

Gdzie grając turnieje można nie tylko wygrać RP ale również i coinsy, za które są później nagrody w ich sklepie. Dodatkowo sam pvpc pozwala na pojedynek między dwoma graczami (1v1) jeśli ktos chce zapisywać historię albo robić turniej między znajomymi.

Bez nazwy-2.png

Opublikowano

@nesco96 Dziękuję za rozwinięcie poradnika, aczkolwiek zostało to celowo przeze mnie pominięte, z uwagi na to, iż jest bardzo wiele stron służących do organizacji turniejów, przez co każda ma nieco inny interface i zasadę działania. Opisywanie każdej byłoby zbyt czasochłonne.

Jako, że battlefy jest (chyba?) największą taką platformą, dziękuję za instrukcje dla nowych userów. ;)

Opublikowano
4 godziny temu, make me kebab napisał:

@nesco96 Dziękuję za rozwinięcie poradnika, aczkolwiek zostało to celowo przeze mnie pominięte, z uwagi na to, iż jest bardzo wiele stron służących do organizacji turniejów, przez co każda ma nieco inny interface i zasadę działania. Opisywanie każdej byłoby zbyt czasochłonne.

Jako, że battlefy jest (chyba?) największą taką platformą, dziękuję za instrukcje dla nowych userów. ;)

Fakt faktem, jest wiele takich stron, jednakże Battlefy jest dla mnie jedną z największych platform gromadzących ogrom organizatorów takich turniejów, więc uznałem, że lepiej będzie o tym poinformować.

Na podparcie swojej wiedzy powiem, że grałem tam z 2-3 tygodnie, wygrałem 4k RP, mnóstwo exp boostów i Triumphant Ryze, ale jednak szkoda mi czasu na granie tych turniejów, czasami jeden turniej przeciąga się z 3h, zwłaszcza jak są wolne losy i drużyna startuje np. 2 rundzie, a następnie po 8-9 minutowej grze czeka się na to, aż przeciwnicy skończą mecz w 1 rundzie. Jak jednak chce się nabić w cholerę RP i nie płacić to polecam.

--------------------------------

Rada numer 1: nie trollujcie, jak nie możecie grać swoją ulubioną postacią, a dostajecie np. Gragasa a twój team ma jakiegoś ap maga to idź pod tanka, build na początek to ten róg za 950g (nie pamiętam nazwy sorka) i rejuvenation bead razy 3, pomaga dobrze przetrzymać early game.

Rada numer 2: odpalcie sobie discorda, powchodźcie na kanały organizatorów turniejów, spamujcie swoim nickiem w kanałach, gdzie szukają subów. Czasami możesz trafić do np. 3 rundy, a stamtąd łatwiej dostać się do półfinałów/finałów.

Rada numer 3: nie tiltuj się, to jest aram, tam też jest kwestia dolosowania dobrych championów.

Rada numer 4: moim skromnym zdaniem lepiej grać turnieje, gdzie jest mało drużyn premade albo same Free Agents (FA). Zdarzało mi się trafiać na teamy D1/Master/Challenger przeciwko którym mimo wszystko nie miałem szans z moją drużyną, bo byli po prostu lepszymi graczami.

Rada numer 5: Jeżeli masz konto w niskim Iron/Bronze, wykorzystaj to, dostaniesz graczy z wyższymi dywizjami.

Rada numer 6: przeglądaj zasady panujące u każdego organizatora, jedni zezwalają na jednego dodge, inni w ogóle. Jedni zezwalają na granie każdemu, inni zezwalają na granie dopiero od 30lvl+.

Rada numer 7: jak weźmiecie turreta, a nie możecie niczego innego zrobić, masz mało hp, a dużo golda to lepiej pójść i paść, liczba golda nic nie da jak nie masz itemów.

Rada numer 8: nie bierz zawsze śnieżki. Jak masz np. maga, który ma set na poke, nie warto marnować summoner spella i bierz np. to coś, co manę przywraca/bariera itd.

Rada numer 9: jak Ci zależy na wygraniu RP, po prostu grinduj te turnieje, jeden przegrasz to od razu leć grać inny turniej, czasami nie natrafisz na zespoły D1+ bo będą grać w innym turnieju = większa szansa na wygraną.

xyz

• 4 miesiące temu...
Opublikowano
Dnia 20.05.2019 o 17:59, Hyper M0de napisał:

I co dalej z turniejami jeśli riot z nich rezygnuje ?

Riot się skapnął, że ten tryb służy do organizowania darmowych RP w hurtowych ilościach. No co dalej? Temat ten zostanie zarchiwizowany, ponieważ przestał być aktualny i użyteczny.

• 10 miesięcy temu...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...