Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak podłączyć głośniki?

kajtek3925

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemanko, może ktoś doradzić jak mam podłączyć ten model głośników CREATIVE 5.1 INSPIRE T6300 ? Płyta Główna Z370M gaming pro ac

Kombinowałem, ale troszkę mi nie wychodzi, nie mam za bardzo pojęcia jak w które wejścia mam wpiąć kabelki. Czarny, zółty i zielony

• Aive zmienił(a) tytuł na Jak podłączyć głośniki?
Opublikowano

Nauka czytania ze zrozumieniem  obrazków się kłania, podłączenie głośników jest w manualu głośników. Piękny obrazeczek który nawet przedszkolak zrozumie jeśli umie czytać .

Zielony - przód

Czarny  - tył

Pomarańcz - Centralny/ Subwoofer

Reszta  w manualu płyty albo w panelu karty dźwiękowej pod Windows, pięknie kolorami zobrazowane jaki kabel do gniazdka jakiego koloru. 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Instrukcji od głośników nie mam, bo gdzieś się zawieruszyła a głośniki były dawno kupione, w systemie w ustawieniach dźwięku mam czerwone gniazdo L P i 2 czarne L P, LB PB, ale to mniejsza. Pokombinowałem i działają, ale nasuwa mi się pytanie czy mogę tez podłączyć słuchawki z tyłu ? bo mam z przodu a chciałbym ustawić odtwarzanie dźwięku z głośników i słuchawek równocześnie. Aktualnie słuchawki są podłączone z przodu i muszę zmieniać w realteku ustawienia domyślne.

Załączam zdjęcie jak to wygląda

49643210_1199750543528282_4637159263301533696_n.jpg

• 4 tygodnie później...
Opublikowano
Dnia 10.01.2019 o 14:05, kajtek3925 napisał:

Instrukcji od głośników nie mam, bo gdzieś się zawieruszyła a głośniki były dawno kupione, w systemie w ustawieniach dźwięku mam czerwone gniazdo L P i 2 czarne L P, LB PB, ale to mniejsza. Pokombinowałem i działają, ale nasuwa mi się pytanie czy mogę tez podłączyć słuchawki z tyłu ? bo mam z przodu a chciałbym ustawić odtwarzanie dźwięku z głośników i słuchawek równocześnie. Aktualnie słuchawki są podłączone z przodu i muszę zmieniać w realteku ustawienia domyślne.

Załączam zdjęcie jak to wygląda

49643210_1199750543528282_4637159263301533696_n.jpg

Możesz je podłączyć i do przodu jeśli chcesz dźwięk i na głośnikach i na słuchawkach. Kwestia zmiany kilku rzeczy w sterownikach, co jest banalne.

Moje Konsole:

PS3 FAT CECHL04 YLOD - CFW DARKNET 4.66 V1.02 CEX

PS3 SLIM CECH-2004A YLOD- CFW REBUG 4.76.1 + COBRA 7.2 + WebMAN MOD 1.43.21 REBUG EDTION DEX

PS3 SLIM CECH-2504B - CFW REBUG 4.81.2 + COBRA 7.5+ WebMAN MOD 1.45.09 CEX

XBOX ONE S

Mój komputer:

Procesor: Ryzen 5 2600, Płyta Główna: MSI X470 Gaming Pro Carbon, Karta Graficzna: Sapphire RX 5700 XT Nitro+Zasilacz: Seasonic Focus Plus Gold 650W, SSD: ADATA SX8200 Pro 256GB + Crucial MX500 250GB, HDD: HGST 500GB + HGST 500GB + TOSHIBA 1TB, Obudowa: BeQuiet Silent Base 601, Chłodzenie: NZXT Kraken X62,
RAM: 4x 4GB HyperX DDR4 2133MHz CL14 (OC 3000MHz CL16)

DAC: Audiotrak Prodigy Cube Black Edition, Słuchawki: ISK MDH8500, Głośniki: EDIFIER R1280DB, Mikrofon: Trust Starzz

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

No rozumiem może i dałoby radę ale kable są połączone więc wątpię w to żebym dwa podłączył z tylu A 3 przeciagnal do przodu. Najlepiej to bym kupił rozdzielacz, jakbym mógł prosić o linka to takiego urządzenia.

Przykładowo https://allegro.pl/oferta/rozdzielacz-sluchawek-glosnikow-6x-port-jack-3-5mm-6637557232

Opublikowano

Nie używaj ma żadnych przejściówek. Zwykle podłączenie słuchawek spieprzy dźwięk na głośnikach. 

Kup kartę dźwiękową na usb, tak jest najprościej . Ewentualnie  podłącz pod wolne gniazdo  i ustaw w aplikacji słuchawki na to wyjście. 

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Przykładowo coś takiego nada się ? https://www.euro.com.pl/karty-dzwiekowe/creative-sound-blaster-play-3.bhtml?gclid=Cj0KCQjwsZ3kBRCnARIsAIuAV_QnlejsdDOjIEoyDC8Gyh_IHyQBiC5OfGe-A4_jO15fYaps54iXUX0aAklbEALw_wcB&gclsrc=aw.ds

Cyknę słuchawki pod ta kartę to uzyskam na pewno lepszy dźwięk niż z przedniego wyjścia, a głośniki zostawię tak jak są. Dźwięk mi się nie pogorszy ?

Opublikowano

Nie ,będzie tylko stereo a nie 5.1. 

Skoro komp ma 5.1 i głośniki 5.1 to masz wszystko w kompie by podłączyć te głośniki , skoro nie potrafisz widocznie nie próbowałeś nawet ustawiać w sterownikach. 

Jak sie upierasz na kartę USB to też powinna mieć 5.1. 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...