Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Problem z dołączeniem do GTA Online

j0shva

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, ostatnio wróciłem do GTA V po dosyć długiej przerwie. Kiedy dołączyłem do Online, wszystko było w porządku, a po 2-3 minutach wyrzuciło mnie z Online z błędem "Utracono połączenie z aktywną sesją GTA Online z powodu nieznanego błędu sieci". Dzieje się tak cały czas, czasami w grze będę 2-3 minuty, a czasami wyrzuca mnie dosłownie po 10 sekundach. Kiedyś jeszcze było wszystko w porządku, zaczęło się to dziać dopiero wczoraj (dzisiaj ten sam błąd, cały czas...). Jak coś gram na PC. Resetowałem już router, włączałem/wyłączałem grę i komputer i dalej nic. Jakieś rady?

Opublikowano

Używałeś jakichkolwiek modów / modmenu na tym koncie? Lub kiedykolwiek wcześniej?

Jest możliwość też iż po prostu trwają pracę nad serwerami lub po prostu są problemy właśnie z nimi.

Spróbuj również dołączyć do Singleplayer i następnie wejść do Multiplayer'a, tak parę razy jeżeli będzie wyrzucać.

Jeszcze mi napisz, masz internet podłączony poprzez Ethernet czy WiFi?

Opublikowano

Modmenu/modów nie używałem na koncie (chyba, że chodzi o mody do single typu podmianki aut itd. to używałem, ale mam wszystkie pokasowane). Prace nad serwerami raczej odpadają (jak dołączam na serwer to jest dużo ludzi, a tylko mnie wyrzuca). Z Singleplayer'em próbowałem (zresztą zawsze dołączam, najpierw singiel potem Online). Internet mam podłączony przez Ethernet. Co do internetu, średnio 40-50 pingu, 9-10 mb download'u i 1 mb upload'u (ale raczej to nic nie ma do tego, bo kiedyś miałem gorszy internet, a działało).

Opublikowano

Spróbuj się całkowicie wylogować z Social'a (Jesteś zalogowany, widać na screenie) i zalogować ponownie, przy czym kliknij "Zapamiętaj Użytkownika" czy coś w tym stylu.

Ten błąd może się pojawiać, gdy podczas łączenia z Social'em w trybie Online utracisz połączenie z Internetem i przez to następuje wymóg ponownego zalogowania się, przy niestabilnym połączeniu jest sobie z tym bardzo trudno poradzić.

Jeżeli nie będzie działać dalej, zbadaj spójność plików gry, być może brakuje jakiegoś pliczku ;) 

1zdq1e1.jpg

(Zdjęcie z tematu: https://www.mpcforum.pl/topic/1403389-nie-wyswietla-mi-sie-napis-akceptuj/)

Opublikowano

Dobra, na razie nie robiłem nic z podanych przez Ciebie rzeczy, ale jakoś pół godziny wytrzymało i sam wyszedłem. Potem jeszcze zobaczę jak długo będzie trzymać, na razie jest okej (spójności i tak potem nie sprawdzę, bo nie mam na Steam'ie). :) 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...