Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Upłynął limit czasu - LAN

Boleslaw.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie mogę znaleźć rozwiązania na ten problem, chodzi o to, że razem z siostrzeńcem chcemy sobie pograć na LAN. Ja komputer, on laptop. Podłączeni pod to samo połączenie WiFi. Łączy się, łączy - chwilkę pochodzi i wyrzuca go z powodem "Upłynął limit czasu" albo coś w stylu, że coś tam zostało gwałtownie zamknięte przez hosta. Na płaskim świecie wszystko jest w porządku, wcześniej było wszystko w porządku, teraz go wyrzuca. Jakieś porady?

Opublikowano

Może ma poblokowane niektóre porty? Sprawdź czy nie ma zablokowanego portu na którym otwiera Ci się serwer

Opublikowano
22 minuty temu, el capo napisał:

Może ma poblokowane niektóre porty? Sprawdź czy nie ma zablokowanego portu na którym otwiera Ci się serwer

Jak to sprawdzić?

Opublikowano

Szczerze powiedziawszy to nie wiem jak łatwo można sprawdzić. Zapora systemu windows > ustawienia zaawansowane > reguły przychodzące i wychodzące. masz tam porty które są zablokowane takim czerwonym zaznaczone. Sprawdź czy nie ma tam jakiegoś. Poza tym ja kiedyś miałem akcję, że przez dostawce internetu nie mogłem grać po lanie

Opublikowano
17 minut temu, el capo napisał:

Szczerze powiedziawszy to nie wiem jak łatwo można sprawdzić. Zapora systemu windows > ustawienia zaawansowane > reguły przychodzące i wychodzące. masz tam porty które są zablokowane takim czerwonym zaznaczone. Sprawdź czy nie ma tam jakiegoś. Poza tym ja kiedyś miałem akcję, że przez dostawce internetu nie mogłem grać po lanie

Nic nie ma czerwonego, same zielone i szare ikonki. Dostawca jest w porządku. Próbowałem z zaporą - też nic.

Opublikowano

Popróbuj jednak z Firewall bo zazwyczaj to ona blokuje siusiak, jak nie da rady, to szybko i ładnie daloby rade pograć przez hamachi.

Opublikowano

Nie ma co główkować, u mnie wszystko w porządku. W poniedziałek idę do dostawcy porozmawiać i zwiększyć "moc" internetu. Sprawę uważam za rozwiązaną.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...