Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dobór okablowania monitor - karta

pawelomrz

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czesc 
posiadam monitor AOC E2270SWN z wejściem D-Sub oraz karte graficzną R9 285 x z wejściami DVI-I, DVI-D, HDMI i DisplayPort. 
Problem wygląda tak, monitor połączyłem kablem D-sub z adapterem DVI-D do karty co uniemożliwia rozpoznanie monitora i widzi monitor inny niż PnP. Wybieram sie na zazkupy i nie wiem czy kupić inny adapter, konwerter czy są może take ekstra kable nie wiem wiec zdaje sie na wasze doświadczenie. 

• Aive zmienił(a) tytuł na Dobór okablowania monitor - karta
Opublikowano

Co ma znaczyć ze widzi inny niż PnP?

W końcu działa monitor czy nie działa  ?   Przez zwykłe przejściówki nie działa  rozpoznawanie UPnP monitorów  więc jeśli działa monitor to wszystko jest w porządku. 

Tylko konwerter, nie bierz nic co ma w nazwie przejściówka bo działa tylko z określonymi monitorami obsługującymi takie przejściówki na VGA. 

Najlepszy był by podłączany pod  DP , ewentualnie HDMI ale najlepiej z dodatkowym zasilaniem ( przez USB ) .

Przejściówkę możesz kupić tylko DVI-I na VGA i powinna działac bez problemu. 

Nie miałeś czasami dołączonej do karty ? 

Mózg to nie mydło; nie ubędzie Ci go, gdy go użyjesz.

Opublikowano

Nie miałem.  Zamówiłem składaka a oni mi przejsciowke dali byle by sie ekran zapalił.

Konwerter działa dzięki

Dziękuje. Temat do zamknięcia

• Aive zablokował(a) ten temat

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...