Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Błąd bazy danych MySQL podczas dłuższego nie obecności na serwerze

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Posiadam VPS i mam zainstalowaną bazę mysql i mam taki oto błąd, wszystko z bazą mysql działa poprawnie ,ale jeżeli na serwer nikt nie dołącza przez dłuższy czas to mam taki błąd:

20:45:25 [SEVERE] com.mysql.jdbc.exceptions.jdbc4.CommunicationsException: The last packet successfully received from the server was 76,569,838 milliseconds ago.  The last packet sent successfully to the server was 76,569,851 milliseconds ago. is longer than the server configured value of 'wait_timeout'. You should consider either expiring and/or testing connection validity before use in your application, increasing the server configured values for client timeouts, or using the Connector/J connection property 'autoReconnect=true' to avoid this problem.

Jeżeli dołączę na serwer pokaże się ten błąd i wszystko działa. Proszę o pomoc

MCZONE2_1.png

• Biter. zmienił(a) tytuł na Błąd mysql podczas dłuższego niełączenia się z serwerem
Opublikowano
Dnia 3.12.2018 o 20:30, kubaxdev napisał:

Wydaje mi się, że twój serwer ma ustawiony limit czasu połączenia. Pokaż kod jeśli możesz :) 

Zawsze tak ustawialem serwery i nie było problemu,

uzywam DynamicBungeeAuth z spigotmc :D

MCZONE2_1.png

• Marosking zmienił(a) tytuł na Błąd bazy danych MySQL podczas dłuższego nie obecności na serwerze
Opublikowano

Mysql ma ustawiony limit czasu połączenia spróbuj go zmienić na większa bo pewnie ten plugin ma cały czas otwarte połączenia z bazą danych i jak przez dany czas nic się nie dzieje upływa limit czasu i wywala błąd oraz łączy ponownie. Poszukaj w internecie jak zmienić czas połączenia z bazą danych

Opublikowano
Dnia 8.12.2018 o 19:06, kubaxdev napisał:

Mysql ma ustawiony limit czasu połączenia spróbuj go zmienić na większa bo pewnie ten plugin ma cały czas otwarte połączenia z bazą danych i jak przez dany czas nic się nie dzieje upływa limit czasu i wywala błąd oraz łączy ponownie. Poszukaj w internecie jak zmienić czas połączenia z bazą danych

czytalem duzo na ten temat i wszystko robilem  dalej nic dlatego szukam tutaj pomocy

MCZONE2_1.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...