Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Wyrzucanie internetu podczas gry

XpereQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, wiec tak, kiedy korzystam normalnie z internetu to wszystko jest ok ale kiedy (UWAGA) gram w minecrafta (bo zdarza sie) to mi wywala internet co jakis czas, wchodze powiedzmy na hypixela gram sobie normalnie jakies pol godziny i wszystko jest ok i nagle puf ! wywalilo neta i potem sie tak dzieje coraz czesciej, bo najpierw pol godziny potem jakies 10 minut, 5 minut, i pozniej wywala co 2 minuty, help ktos ? o co moze chodzic ? dodam tylko ze na poprzednim kompie problem nie wystepowal a internet i router jest ten sam, dodam jeszcze tylko, ze dzieje sie tak tylko przy mc

Edit: przed chwila stalo mi sie tak 2 razy wiec wywalilo podczas normalnego korzystania z internetu, niewiem o co chodzi bo wczesniej sie tak nie dzialo

Opublikowano

W jaki sposób "wywala" Ci internet? Masz momentami bardzo duży ping, pakiety czy tracisz połączenie z internetem?

Opublikowano

W pewnym momencie jest dalej połączenie ale jest taki znaczek ( żółty trójkącik z wykrzyknikiem) i pisze albo brak dostępu do internetu albo ograniczony dostęp,  ping do samego wywalenia jest ok

Połączenie w sensie że jako tako się nie rozlacza z WiFi ale ono nie daje internetu

• Aive zmienił(a) tytuł na Wyrzucanie internetu podczas gry
Opublikowano

jakis net-land czy cos ale czy to ma znaczenie ? tak jak mowilem na poprzednim komputerze byl ten sam dostawca, to samo IP i ten sam router i wszystko bylo ok

Opublikowano

A karta sieciowa jest dobra?
Używasz "zintegrowanej" czy osobnej kupionej w PC?

To jest tylko w tej grze czy jeszcze innych?

Mój zestaw

Procesor: AMD Ryzen 5 3600                                                             System: Win10 Home

Grafika: NVIDIA GeForce RTX 2080 DUKE OC 8GB MSI                 Dysk HDD: Samsung 1TB 7200RPM + SSD 256GB NVME + 700GB SATA

Mysz: Lenovo Y Gaming Precision 8200 dpi                                    Klawiatura: Genesis Thor 200 Mechaniczna RGB 

RAM: 32GB Viper Patriot 4x8GB 3200MHz                                      Monitor: Samsung 27" 144Hz WQHD Zakrzywiony

Opublikowano

zintegrowana

powiem tak czasami zdarza sie ze wywali internet normalnie ale w mc duzo czesciej

reinstalowalem mc, aktualizowalem jave i aktualizowalem sterowniki karty sieciowej, wszystko bylo zaktualizowane ale w mc dalej wywala neta

zauwazylem tez ze na polskich serwerach wywala rzadziej ale kolega ma tego samego dostawce i na hypixelu mu nie wywala wcale

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

przepraszam ze odpowiadam tak pozno ale nie wchodzilem tu troche czasu bo myslalem ze juz nikt nie odpowie, nie mam mozliwosci sprawdzenia czy bedzie stabilnie przez kabel ethernet bo musialbym dzwonic do operatora, bo kabel mi dziala tylko do routera

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...